''Galatasaray veya Beşiktaş'ın...''

''Galatasaray veya Beşiktaş'ın...''

Dursun Özbek, Beşiktaş derbisi ve dün itibarıyle kaldırılan deplasman yasağı kararlarına ilişkin kulübün resmi internet sitesine değerlendirmelerde bulundu.

İşte Dursun Özbek'in açıklamaları...
 
Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi deplasman yasağının kaldırılması yönündeki çabalar, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Fenerbahçe Spor Kulübü AsbaşkanıMahmut Uslu’nun salı günü İstanbul Valisi Vasip Şahin’i ziyaretinin ardından hız kazanmıştı.
 
Geçen Perşembe günü İstanbul Valiliği’nde yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında resmiyet kazanan kararla birlikte, 5 yıldır süren ve sporun ruhuyla kesinlikle bağdaşmayan bu uygulama nihayete erdi.
 
Şimdi Türk sporunun önünde yeni bir dönem ve yepyeni bir başlangıç var. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, bunun herkes için büyük bir fırsat olduğunu ve toplumun her kesimine, özellikle de taraftarlara önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:
 
“Bu konu daha önce kulüp başkanlarının Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Spor Bakanımızı ziyaretlerinde gündeme gelmişti. Hem devletimizin hem de Türk sporunu yönetenlerin mutabakatıyla çok kısa bir sürede, yıllardır süren tartışmalı uygulamaya son verildi.
 
Hepimizin çok iyi bildiği gibi, taraftarlar uzun yıllardır, ‘Deplasman hakkımız engellenemez’ diye tribünlerde tezahürat yapıyorlardı. Şu anda bu hak kendilerine iade edilmiştir. Haklarına sahip çıkma sorumluluğu da kendilerindedir.
 
Bizlerin en büyük arzusu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkemizde yaşanan birlik ve beraberlik atmosferine gölge düşürülmemesidir. Türk milleti o tarihi günde nasıl bir olduysa, nasıl birlikte mücadele edip demokrasimize, ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktıysa bugün de aynı bilinç ve sorumlulukla hareket etmelidir. 5 yıl önce yine bir Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle başlayan yasağı, bu derbiyle birlikte tarihin tozlu sayfalarına göndermelidir.
 
Renk ayrımı yapmaksızın tüm taraftarlara seslenmek istiyorum: Sporun birleştirici ruhuna sahip çıkın. Gönül verdiğiniz renklere, gönül pencerenizden bakın. Sevgi, sahiplenmektir. Sevgi, korumaktır. Sadece arma ve forma aşkıyla, gönlünüzdeki bu büyük sevdayla hareket edin. Sevgide şiddete asla yer olmadığını aklınızdan çıkarmayın.
 
Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, 24 Eylül Cumartesi akşamı oynanacak bu tarihi derbide asıl olan sporun, barışın, kardeşliğin, fair play’in ve nihayetinde ülkemizin kazanmasıdır. Elbette ki Galatasaray olarak bu deplasmandan galibiyetle dönmeyi hedefliyor ve bunu istiyoruz. Ancak söz konusu Türkiye ise, Galatasaray’ın ya da Beşiktaş’ın alacağı 3 puan bir teferruattır.”