''Galatasaray ve Fenerbahçe iyi oynamıyor ama...''

''Galatasaray ve Fenerbahçe iyi oynamıyor ama...''

Beşiktaş'ın Alman golcüsü Mario Gomez, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Almanya Milli Takımı'ndan Şenol Güneş'e kadar bir çok konuya değinen yıldız futbolcu, ezeli rakipleri hakkında da konuştu.

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Mario Gomez, ilk  hedeflerinin Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk olduğunu söyledi.
 
BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Gomez,  siyah-beyazlıların uzun süredir ligde şampiyonluk yakalayamadıklarını ve bunun  bilincinde olarak mücadele ettiklerini belirtti.
 
Kariyerinde UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamadığını ve bunu  Beşiktaş'la başarırsa çok mutlu olacağını anlatan Gomez, şöyle konuştu:
 
"Beşiktaş taraftarının uzun süredir bir beklentisi var. Öncelikle  hedefimiz lig şampiyonluğu ama Avrupa Ligi'ni de burada kazanmak isterim. Kulüp  kariyerimde bir tek UEFA Avrupa Ligi kupası yok. Türk takımları Avrupa'da çok iyi  işler yapabilir. Almanya'dayken Türk futboluyla ilgili fazla bilgim yoktu. Buraya  gelince kendi kulübüm ve diğer takımların potansiyellerinin büyük olduğunu  gördüm. Bu beni şaşırttı."
 
Bayern Münih'le kazandığı UEFA Şampiyonlar Ligi'ni takım ruhunu  yansıtarak aldıklarını hatırlatan Gomez, "Çok iyi başarılar iyi oyuncularla  kazanılır. Ancak bunun için de iyi takım olmak lazım. Real Madrid ve Barcelona  bizden daha iyi oyunculara sahipti. Biz çok iyi takım ruhu yakalamıştık ve bu  yüzden en iyi takım bizdik. Herkes saha içinde birbirine yardım ediyordu"  değerlendirmesinde bulundu.
 
Ligde iyi gittiklerini vurgulayan golcü futbolcu, "Şu an biraz  rahatsızım ancak hafta sonu maç olmadığı için sıkıntılı bir durum yok. İki maçta  kolay puanlar kaybettik ama çok önemli maçlar da kazandık. Genel olarak iyiyiz.  Hala uzun bir yolumuz var" dedi.
 
"Önemli olan takımın başarısı"
 
Gomez, sezon sonu kendisinin gol kralı olmasından daha çok takımın  başarısının önemli olduğunu vurguladı.
 
Çocukluğundan itibaren her zaman gol atmanın hayalini kurduğunu  anlatan siyah-beyazlı futbolcu, "Artık 30 yaşındayım ve benim için gol krallığı  değil takımın başarısı önemli. Uzun süredir şampiyonluk beklentisi var. Bunu  gerçekleştirebileceğimizi gösterdik. Takım ve kulüp buna hazır. Gol kralı olup  ikinci olmaktansa takıma katkı yapıp şampiyon olmayı tercih ederim" diye konuştu.
 
Ezeli rakipler hakkında konuştu
 
Spor Toto Süper Lig'de lider olduklarını hatırlatan Gomez, şampiyonluk  yarışında rakip belirlemek için erken olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Fenerbahçe ve Galatasaray güçlü takımlar. Galatasaray çok iyi  oynamamasına rağmen sadece 2 puan gerimizde. Fenerbahçe de aynı şekilde. Yüksek  kapasiteye sahipler. Tırnak içinde küçük takımlara karşı dikkatli olmamız lazım.  Bu maçlarda favorisiniz ama konsantrasyonunuzu kaybedersiniz kolay olmuyor. Bunu  son maçta gördük. Konsantrasyonumuzu korursak bir numara oluruz."
 
"Şenol Güneş'e güvendim ve haklı çıktığını gördüm"
 
Golcü futbolcu, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kendisine  güvendiğini ve fiziksel olarak hazır hale gelip goller atmaya başladığını  aktardı.
 
Almanya Milli Takımı'nda yer almak için tekrar ritmini yakalaması  gerektiğini vurgulayan golcü futbolcu sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Fiorentina'da zor iki yıl geçirdim. Kolay değildi. Tekrar milli  takımda olmak için ritmimi bulmam lazımdı. Burada kendimi çok mutlu ve hazır  hissediyorum. Şenol Güneş bana 'fiziksel olarak yukarı çıktıkça goller atmaya  başlayacaksın' dedi. Ona güvendim ve güvenmeye devam ediyorum. Haklı çıktığını  gördüm. Bunun tadını çıkarıyorum. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kadroya  girebilir miyim, şu an bunu bilmiyorum. Şu an burada yapmam gerekenlere  odaklandım."
 
Şenol Güneş'in kendisine Bayern Münih'te Avrupa şampiyonluğu yaşadığı  teknik direktör Jupp Heynckes gibi yaklaştığını anlatan Gomez, "Şenol Güneş  başından beri benimle doğru iletişim kurdu. Heynckes'le de aynı konuşmaları  yapmıştık" dedi.
 
Fiorentina'da oynarken takımın teknik direktörünün fiziksel antrenmana  önem vermediğini anlatan Gomez, "Fiziksel olarak üst seviyeye çıktıkça gollerin  geleceğini biliyordum. Teknik direktör karşılaştırması fazla yapmak istemiyorum  ama geçen sezondan daha iyi antrenman yapıyorum. İtalya'da burada yakaladığım  fiziksel kondisyonu bulamamıştım. Şenol Güneş takıma katılmamdan itibaren bunun  üzerinde durdu. Zaman ilerledikçe takım da ben de birbirimize daha da alışıp daha  iyi işler yağacağız" ifadelerini kullandı.
 
Şenol Güneş'in takımı çift forvet oynatmadığı için zaman zaman  eleştirildiğinin belirtilmesi üzerine Gomez, "Ben gazeteci değilim. Hocayı  eleştirme hakkına sahip değilim. Hocanın istediklerini yapmakla görevliyim"  yorumunda bulundu.
 
"40 bin kişi 150 bin kişi gibi gürültü yapıyor"
 
Mario Gomez, Beşiktaş taraftarlarından övgü dolu sözlerle bahsetti.

Beşiktaş'a gelmeden önce taraftarın çok özel olduğunu öğrendiğini  anlatan golcü futbolcu, "Taraftar çok büyük gürültü çıkartıyor. 80 bin kişilik  statta 40 bin kişi oluyor. Boş gibi gözükmesine rağmen 40 bin kişi 150 bin kişi  gibi gürültü yapıyor. Hepimiz gurur duyuyoruz bundan. Fenerbahçe maçında oyun  2-2'ye gelince ve zorluk yaşarken bize destek verip maçı kazanmamızı sağladılar.  Takıma büyük yardımları oluyor" diye konuştu.
 
Aynı pozisyonda oynadığı takım arkadaşı Cenk Tosun'un çok yetenekli  olduğunu belirten Gomez, "Cenk çok iyi birisi. Almanca konuştuğu için doğrudan  iletişime geçebiliyoruz. Mümkün olduğunca birbirimize yardımcı oluyoruz. Sezon  içinde birlikte oynayacağımız maçlar olacaktır. Genç, çalışkan ve iyi bir oyuncu"  şeklinde konuştu.
 
"Daha kötü hakemler gördüm"
 
Gomez, Türkiye'de hakemlerin elinden geleni yaptığını belirterek,  kariyerinde daha kötü hakemlerle karşılaştığını kaydetti.
 
Türk hakemlerinin kötü olduğunu düşünmediğini anlatan Gomez, "Medya  herkesi eleştiriyor. Hakemler ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Bir hakemin,  'sahaya çıkıp şu takım lehine karar vereyim' diye maça çıktığını düşünmüyorum.  Kariyerimde buradakilerden çok daha kötü hakemler gördüm" diyerek düşüncelerini  aktardı.
 
"Sezon sonu taraflar anlaşacaktır"
 
Fiorentina'da bir sezonluğuna kiralanan Gomez, Beşiktaş'ta mutlu  olduğunu ve sezon sonu tarafların anlaşmasında bir sıkıntı olmayacağına  inandığını aktardı.
 
Gomez, İtalyan ekibinin Türkiye'deki performansından sonra kendisini  takımda tutmak isteyebileceğinin belirtilmesi üzerine, "Benim için iyi bir durum.  Tamamen buradaki işime odaklandım. Burada olduğum için huzurluyum ve kalmak  istiyorum. 3 ay önce taraflar anlaştı. Sezon sonunda da taraflar için en iyisi  olacaktır. Bir sorun olacağını düşünmüyorum. Yazın ne olacağını şimdi  düşünmüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.