Galatasaray son dakikada güldü !

Galatasaray son dakikada güldü !

Süper Lig’in 24. haftasında Galatasaray, sahasında Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 24. hafta maçında Galatasaray evinde Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup etti.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Karşılaşmanın 1. dakikasında Serdar Gürler'in yerden pası ile sağ çaprazda topla buluşan Abdul Khalili, ceza sahası içerisine girer girmez şutunu çekti, top kaleci Fernando Muslera'nın solundan ağlarla buluştu. Gençlerbirliği bu golle 1-0 öne geçti.

GENÇLERİN SEVİNCİ KISA SÜRDÜ

5. dakikada defanstan Chedjou'nun atttığı uzun topa Rodrigues hareketlendi, topu kontrol edip ceza yayında bulunan Podolski'ye çıkarmak istedi. Ahmet Oğuz ceza sahası içerisinde topa eliyle müdahale etti. Hakem Fırat Aydınus penaltı kararı verdi. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Selçuk İnan geçti. Selçuk İnan'ın çektiği şut kaleci Johannes Hopf'un üzerinden ağlarla buluştu ve Galatasaray skoru 1-1'e getirdi.

Galatasaray skoru eşitledikten sonrada baskısını sürdürdü. İlk yarıda %76'ya %24 topa sahip olma oranıyla oynayan sarı-kırmızılılar oyunu kontrol ederek rakibini oynatmamaya çalıştı.

PODOLSKI'DEN MÜTHİŞ GOL

45. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda buluşan Lukas Podolski'nin çektiği sert şut kaleci Johannes Hopf'un solundan ağlarla buluştu ve Galatasaray ilk yarının sonlarında 2-1 öne geçti.
Cimbom 1-0 geriye düştüğü maçta skoru 2-1 getirerek soyunma odasına avantajlı girdi.

İkinci yarı ilk devreye göre daha dengeli başladı. Gençlerbirliği topa biraz daha fazla hakim olmaya çalışıp, rakip kalede gol aradı.

BİR PENALTI DAHA

66. dakikada sağ kanattan yapılan ortayı uzaklaştırmak isteyen Aurelien Chedjou, hava topu mücadelesinde topa eliyle müdahale etti ve hakem Fırat Aydınus, Gençlerbirliği lehine penaltı kararı verdi. Topun başına Serdar Gürler geçti. Serdar, kalenin soluna doğru şutunu çekti ancak kaleci Fernando Muslera, bu penaltı vuruşunu kornere çelmeyi başardı.

MAÇTA 3. PENALTI

Penaltının kurtarılmasından bir dakika sonra sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Aydın Karabulut kullandı. Aydın Karabulut'un ortasını uzaklaştırmak isteyen Tolga Ciğerci topa eliyle müdahale etti ve Gençlerbirliği takımı bir kez daha penaltı kazandı.9. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda topun başına bu kez Selçuk Şahin geçti. Selçuk Şahin'in çektiği şut kaleci Fernando Muslera'nın sağından ağlarla buluştu ve konuk ekip skoru 2-2'ye getirdi.

SELÇUK İNAN MAÇI KOPARDI

90. dakikada Wesley Sneijder ile duvar pasına giren Garry Rodrigues, ceza sahasının hemen dışında Uğur Çiftçi'nin arkadan müdahelesi ile yerde kaldı. Hakem serbest vuruş kararı verdi.

Ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçti. Selçuk İnan'ın çektiği şut yan direğe de çarpıp Gençlerbirliği ağları ile buluştu. Galatasaray bu golle 3-2 öne geçti ve mücadeleyi son dakikalarda bulduğu golle kazanmayı bildi.

HEDJOU SAHADA...

Chedjou iğne ile sahada. Perşembe günü yapılan antrenmanda sakatlanan ve topuk dikeni olan Chedjou karşılaşmada fedakarlık yaparak görev aldı. Kamerunlu futbolcu iğne ile sahaya çıktı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI! 

Galatasaray taraftarı, sarı kırmızılı takımı yalnız bıraktı. Türk Telekom Arena Stadındaki maç için yalnızca 6 bin 500 bilet satılırken tribünlerin büyük bir bölümü boş kaldı.

SEMİH'E VİZE YOK! 

Perşembe günü antrenmanda sakatlanan ve adalesinde zorlanma tespit edilen Semih Kaya, Gençlerbirliği maçında oynamak istedi.

Tudor ile görüşen Semih Kaya, iğne ile sahaya çıkabileceğini belirtip " Daha önce de defalarca kez ağrılarıma karşın sahaya çıktım. Fedakarlık yapmaya hazırım. İğne ile sahaya çıkabilirim" dedi.

Ancak Hırvat teknik adam adalesinde zorlanma yaşayan futbolcusuna " Seni riske atamam. Aksi bir durumda sakatlığının uzaması yada sezonu kapatman bizi daha da zor duruma sokar. Bu maçta sana görev vermeyeceğim" dedi

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

M.S. Karşılaşma Galatasaray'ın 3-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

90. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Selçuk İnan'ın attığı golle 3-2 öne geçiyor. Ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk İnan'ın çektiği şut yan direğe de çarpıp Gençlerbirliği ağları ile buluşuyor.

88. DK: Wesley Sneijder ile duvar pasına giren Garry Rodrigues, ceza sahasının hemen dışında Uğur Çiftçi'nin arkadan müdahelesi ile yerde kalıyor. Bu pozisyonda Uğur Çiftçi, sarı kart görüyor. Galatasaray, çok tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacak.

88. DK: Gençlerbirliği, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Aydın Karabulut'un yerine Agon Mehmeti'yi oyuna alarak kullanıyor.

77. DK: Ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in ortası ile arka direkte buluşan Lukas Podolski'nin çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

75. DK: Serdar Gürler'in yerden pasına sağ kanatta hareketlenen Tokelo Rantie için ofsayt bayrağı kalkıyor.

72. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Aydın Karabulut geçiyor. Aydın'ın ortası ile ön direkte buluşan Sergei Politevich'in kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

69. DK: GOOOLL!! Gençlerbirliği, Selçuk Şahin'in penaltıdan attığı golle skoru 2-2 yapıyor. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Selçuk Şahin geçiyor. Selçuk Şahin'in çektiği şut kaleci Fernando Muslera'nın sağından ağlarla buluşuyor.

68. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Aydın Karabulut kullanıyor. Aydın Karabulut'un ortasını uzaklaştırmak isteyen Tolga Ciğerci topa eliyle müdahale ediyor ve Gençlerbirliği takımı bir kez daha penaltı kazanıyor.

68. DK: Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Serdar Gürler geçiyor. Serdar Gürler, kalenin soluna doğru şutunu çekiyor ancak kaleci Fernando Muslera, bu penaltı vuruşunu kornere çelmeyi başarıyor.

66. DK: Selçuk Şahin'in indirdiği topla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Ahmet Oğuz'un çektiği şutu kaleci Fernando Muslera kurtarıyor.

65. DK: Abdul Khalili'nin sağ kanattan yaptığı ortayı Uğur Çiftçi kafayla Tokelo Rantie'ye indirmek istiyor ancak araya giren Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

63. DK: Serdar Gürler'in ara pasına ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda hareketlenen Tokelo Rantie için ofsayt bayrağı kalkıyor.

60. DK: Karşılaşmada 60 dakikalık bölüm geride kalırken Galatasaray'ın topla oynama oranında %70'e %30 üstünlüğü bulunuyor.

55. DK: Tokelo Rantie'nin yerden pasına sağ kanatta hareketlenen Ahmet Oğuz için ofsayt bayrağı kalkıyor.

53. DK: Selçuk İnan'ın Tokelo Rantie'ye yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Aydın Karabulut geçiyor. Aydın Karabulut'un ortası kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

53. DK: Selçuk İnan'ın Tokelo Rantie'ye yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Aydın Karabulut geçiyor. Aydın Karabulut'un ortası kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

46. DK: Aynı dakika içinde Uğur Çiftçi, Kamal Issah'ın yerine karşılaşmaya dahil oluyor.

46. DK: Gençlerbirliği ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri yaparak başlıyor. Vedat Muriqi oyundan çıkarken yerine Tokelo Rantie giriyor.

46. DK: İkinci yarı Galatasaraylı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

45. DK: Fırat Aydınus'un düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğü ile sona eriyor.

45. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Anıl Karaer geçiyor. Anıl Karaer'in ortasını Tolga Ciğerci kafayla uzaklaştırıyor.

45. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Lukas Podolski'nin attığı golle 2-1 öne geçiyor. Sabri Sarıoğlu'nun pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda buluşan Lukas Podolski'nin çektiği sert şut kaleci Johannes Hopf'un solundan ağlarla buluşuyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

43. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk İnan'ın ortasını kaleci Johannes Hopf, yumruklayarak uzaklaştırıyor.

39. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Aydın Karabulut geçiyor. Aydın'ın ortasına arka direkte yükselen Anıl Karaer, hava topu mücadelesinde Selçuk İnan'a faul yapıyor.

36. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Josue geçiyor. Josue'nin ortasını Gençlerbirliği savunması kafayla uzaklaştırıyor.

29. DK: Sağ kanatta topla buluşan Serdar Gürler, son çizgiden ortasını yapıyor ancak Ahmet Çalık kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.

28. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk İnan'ın ortasını kaleci Johannes Hopf, yumruklayarak uzaklaştırıyor.

28. DK: Ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Lukas Podolski'nin çektiği sert şutu kaleci Johannes Hopf, kornere çeliyor.

26. DK: Sol kanattan Aydın Karabulut'un yaptığı orta ile Vedat Muriqi istediği gibi buluşamıyor ve pozisyonun devamında araya giren Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

17. DK: Gençlerbirliği yarı alanının ilk metrelerinde Tolga Ciğerci'nin sert müdahalesi ile yerde kalan Vedat Muriqi, kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

12. DK: Josue'nin pası ile sağ kanatta buluşan Yasin Öztekin'in ortasına ön direkte haeketlenen Lukas Podolski, Luccas Claro'ya faul yapıyor.

8. DK: Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Lukas Podolski'nin gelişine yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

5. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Selçuk İnan'ın penaltıdan attığı golle skoru 1-1 yapıyor. Ahmet Oğuz'un ceza sahası içerisinde topa eliyle müdahalesinin ardından kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk İnan'ın çektiği şut kaleci Johannes Hopf'un üzerinden ağlarla buluşuyor.

1. DK: Serdar Gürler, bu sezon ligdeki 4. asistini yapıyor.

1. DK: GOOOLL!! Gençlerbirliği, Abdul Khalili'nin 1. dakikada attığı golle 1-0 öne geçiyor. Serdar Gürler'in yerden pası ile sağ çaprazda topla buluşan Abdul Khalili, ceza sahası içerisine girer girmez şutunu çekiyor, top kaleci Fernando Muslera'nın solundan ağlarla buluşuyor.

1. DK: Karşılaşma Gençlerbirliğili futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Galatasaray ile Gençlerbirliği kariı karşıya geliyor. TT Arena’daki mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetiyor.

43 puanı bulunan sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe’nin kazanmasıyla maç eksiğiyle 4. sırada; Gençlerbirliği de 29 puanla 11. sırada bulunuyor.

KADROLAR

Galatasaray: Muslera, Ahmet, Hakan Balta, Chedjou, Carole, Selçuk, Tolga, Yasin, Rodrigues, Josue, Podolski

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Claro, Palitevich, Anıl, Serdar, Selçuk, Khalili, Issah, Aydın, Muriqi