Galatasaray Soma parasını ödedi

Galatasaray Soma parasını ödedi

Soma’daki felaketzedelere yardım için A.Madrid ile oynanan maçın geliri (450 bin TL) hesaba yatırıldı

6 Ağustos 2014’te İzmir’de Soma’daki felaketzedelere yardım amacıyla yapılan maçın hasılatı verildi… Galatasaray Kulübü 1.4 milyon TL hasılatın elde edildiği masraflar çıkıldıktan sonra kalan para olan 450 bin TL’yi hesaba yatırdı.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde: 

Soma faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla Galatasaray ile Atletico Madrid arasında İspanya Ligi’nin LFP World Challenge programı çerçevesinde oynanan maça ilişkin anlaşmazlık giderilerek, maçtan Kulübümüzün payına düşen net hasılat olan 453.220,24 TL, hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine ulaştırılmak üzere Soma Kaymakamlığı'na ulaştırılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Galatasaray Spor Kulübü

 Hatırlanacağı gibi Galatasaray Kulübü, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:  

 “Soma faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla 06.08.2014 tarihinde Galatasaray ile Atletico Madrid arasında İspanya Ligi’nin LFP World Challenge programı çerçevesinde oynanan maçla ilgili olarak son günlerde medyada çıkan haberler dolayısıyla kamuoyunun bilgilendirilmesi zorunlu olmuştur. İzmir Atatürk Stadı’nda oynanan Galatasaray ile Atletico Madrid maçı sonrası elde edilen hasılat, LFP’ın (Liga de Fútbol Profesional) resmi biletli seyirci sayısını kabul etmemesi sonucu ortaya çıkan ihtilaf nedeniyle bloke edilmiştir. İhtilafın halledilmesinin ardından söz konusu yardım ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.”

3puan