''Galatasaray mucizesi''

''Galatasaray mucizesi''
Güncelleme:

Turkish Airlines Euroleague'de Galatasaray Liv Hospital'ın Olympiakos'u devirerek bir üst tura yükselmesi tüm Avrupa'da yankı uyandırdı.

Bir çok mali ve idari sorunla boğuşan Galatasaray Liv Hospital takımı THY Euroleague'de son 16'ya kalmayı başardı. D Grubu lideri Olympiakos'u İstanbul'da, sadece 7 oyunculuk kadroyla çıktığı maçta deviren sarı-kırmızılılar, grupta dördüncülüğü alarak büyük bir başarı elde etti.
 
Galatasaray'ın zaferi dış basında da yankı uyandırdı. Fransa'nın L'Equipe gazetesi "Galatasaray mucizesi" başlığıyla duyurduğu haberinde "Televizyonları başındaki Galatasaray taraftarları gözlerine inanamadı. Kötü gidişatı grup lideri karşısında sonlandırdılar" ifadelerine yer verdi.
Yunanistan'ın OnSports haber sitesi de Cim Bom'un hakkını teslim etti: "Galatasaray Liv Hospital bu maça bir çok eksikle çıkmıştı. Olympiakos'un karşısında yalnızca yedi isim vardı. Oldukça etkileyici bir zafer kazandılar".
 
Young Ataman'ı övdü
Öte yandan maçın yıldızlarından olan sarı-kırmızılıların yeni transferi Patric Young, hocası Ergin Ataman'ı övdü. 2.06'lık pivot, "Bence zaferin asıl mimarı coachtur. Çok küçük bir rotasyonumuz vardı. Ancak O hem defansif hem de ofansif olarak çok iyi bir planı devreye soktu. Oyuncular da bu sisteme ayak uydurdular" dedi.