Galatasaray maçında büyük tehlike !

Galatasaray maçında büyük tehlike !

Diyarbakır Atatürk Stadı'nın çökme riski nedeniyle sadece 4 bin 600 seyirci izleyecek.

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'ndaki  Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçını, Diyarbakır Atatürk  Stadı'nın çökme riski nedeniyle sadece 4 bin 600 seyirci izleyebilecek.
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile Galatasaray arasında 23 Aralık  Salı günü saat 17.00'de  Ziraat Türkiye Kupası maçında tribünün yüzde 65'i boş  kalacak.
 
Yaklaşık 45 yıl önce yapılan 13 bin koltuk kapasiteli Atatürk  Stadı'nda, İl Spor Güvenlik Kurulu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü  ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından hazırlanan raporda, tribünün çökme riskinin bulunması nedeniyle seyirci kapasitesi düşürüldü. Bu nedenle Diyarbakır  Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçını sadece 4 bin 600 seyirci izleyecek.

"Rapora göre hareket etmek zorundayız" 
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Demir AA muhabirine,  Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün hazırladığı rapora doğrultusunda, Galatasaray  maçında tribünün yüzde 35'ine seyirci alınacağını söyledi.
 
İlgili kurumlarca hazırlanan teknik rapora göre seyirci alınacağını  kaydeden Demir, "Biz de tribünün tamamına seyirci alınmasını isteriz. Ancak  hazırlanan teknik rapora göre hareket etmek zorundayız" dedi.
 
"Tamamına seyirci alınmalı" 
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı İhsan Avcı ise  hazırlanan raporun eksik olduğunu ileri sürdü. Deprem yönetmeliğine uygun olmayan bir stadın tamamen kapatılması  gerektiğini savunan Avcı, "Kupadaki Galatasaray ve Eskişehirspor maçlarına yoğun  ilgi var. Tribünün tamamına seyirci alınmalı. Bu maçları futbolseverlerin  izlemesi için imkan sunulmalı" diye konuştu.