Galatasaray, Konyaspor'a patladı !

Galatasaray, Konyaspor'a patladı !

Spor Toto Süper Lig'in 3. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Torku Konyaspor'u 4-1 mağlup etti.

Süper Lig'de ilk iki haftayı puan kaybıyla kapatan Galatasaray, Konyaspor karşısında adeta patladı. Lionel Carole'ün kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan sarı kırmızılılar; 9. dakikada Burak Yılmaz, 40. dakikada Semih Kaya, 89 ve 90. dakikalardaki Sneijder'in golleriyle 4-1 kazanarak bu sezon ligdeki ilk galibiyetini elde etti. Ev sahibi Konyaspor'un tek golü 37. dakikada Alban Meha'dan geldi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'deki ilk galibiyetini Konya  deplasmanında aldı. Sarı kırmızılılar, son 25 dakikayı 10 kişi oynadığı maçı 4-1 kazandı ve nefes aldı. 

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Torku Konyaspor'la karşılaşan Galatasaray, son lig maçından 2 değişiklikle sahaya çıktı. Geçen hafta Osmanlıspor karşısında ligdeki ilk yenilgisini alan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, bu maçta sahaya sürdüğü ilk 11'de iki değişikliğe gitti. Torku Konyaspor karşısında sarı-kırmızılılarda Telles ve Rodriguez'in yerine Carole ile Melo görev yaptı. Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise geçen hafta Kayserispor karşısında sahaya sürdüğü kadroda 1 değişiklik yaptı. Yeşil-beyazlılarda Traore'nin yerine Ali Turan sahaya çıktı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, golü de çok geçmeden buldu. Son maçlarda formunu yükselten Sabri'nin ortasında Burak Yılmaz ön direkte çok güzel bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi. Sabri böylece 2. asistini yaparken, Burakda 2. golüne imza atmış oldu. Golden sonra 3 pozisyonda Kaya'yı geçemeyen Galatasaray'da Chedhou'nun sakatlanması planları bozdu. 35. dakikada Torku Konyaspor, skora dengeyi getirdi. Ev sahibi ekip, Chedjou'nun yerine giren Semih'in Vedat Bora'yı düşürmesiyle serbest vuruş kazanırken, kaleyi karşıdan gören bir noktadan kullanılan frikikte topun başına geçen Meha, güzel bir şutla topu kaleci Muslera'nın sağından filelerle buluşturdu. 

39. dakikada Galatasaray, bir kez daha öne geçti. Selçuk İnan'ın soldan kullandığı serbest vuruşta altıpas civarına gelen topu, kaleci Kaya Tarakçı uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen ve Semih Kaya'ya çarpan meşin yuvarlak, filelere gitti ve sarı kırmızılılar 4 dakika sonra öne geçmiş oldu. 

İkinci yarı ise tam bir orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İki takım da 75. dakikaya kadar önemli bir fırsat yakalayamadı. maçın iyi isimlerinden biri olan Carole'un 10 dakikada 2 sarı kart görüp 66. dakikada takımını 10 kişi bırakınca Galatasaray oyunun kontrolünü kaybetti. Konyaspor ise 2. yarıda şutlarıyla dikkat çeken Meha ile Muslera'nın kalesinde tehlikeler yarattı. 

Jose Rodriguez'in oyuna girmesiyle kontrolü tekrar ele geçiren Galatasaray, kendisini rahatlatan golü de buldu. 90. dakikada ceza sahasında topu önünde bulan Sneijder düzgün bir vuruşla skoru 3-1'e getirdi. Son szöü söyleyen 90+4'te Sneijder oldu. 

Maçı da bu skorla 4-1 kazanan Galatasaray, ligdeki ilk galibiyetini aldı ve puanını 4'e çıkardı.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Hakem Fırat Aydınus maçı bitiren son düdüğü çalıyor ve Galatasaray, Torku Konyaspor'u 4-1 mağlup ederek puanını 4'e yükseltiyor. Torku Konyaspor ise bu yenilgiyle 2 puanda kalıyor.

90. DK: Maçın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

90. DK: GOOOLLL!! Galatasaray, Wesley Sneijder'ın son dakika golüyle maçta skoru 4-1'e getiriyor. Hızlı gelişen kontra atakta Burak Yılmaz pasını Sabri Sarıoğlu'na veriyor. Sabri Sarıoğlu, bekletmeden pasını ceza alanı sağ çaprazında Wesley Sneijder'a çıkarıyor. Wesley Sneijder, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturuyor ve bu maçtaki 2. golünü atıyor.

89. DK: Golde asisti yapan isim Emre Çolak oluyor.

89. DK: GOOOLLL!! Galatasaray, Wesley Sneijder'ın golüyle farkı 2'ye çıkarıyor. Wesley Sneijder'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Emre Çolak rakip ceza alanı içine giren Wesley Sneijder'a pasını aktarıyor. Sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder yerden yaptığı düzgün vuruşla topu kaleci Kaya Tarakçı'nın sağından filelerle buluşturuyor.

86. DK: Burak Yılmaz'ın sağ çaprazdan şutunda kaleci Kaya Tarakçı yerden gelen topu yatarak kontrol etmeyi başarıyor.

84. DK: Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Wesley Sneijder'ın sağ ayağıyla vuruşunda top barajdan geri dönüyor.

84. DK: Ali Çamdalı'nın Selçuk İnan'a yaptığı faul sonrasında Galatasaray sol çaprazdan serbest vuruş kazanıyor.

83. DK: Abdou Traore, Ali Turan'ın yerine oyuna giriyor ve Torku Konyaspor'da son değişiklik gerçekleşmiş oluyor.

82. DK: Torku Konyaspor bu dakikalarda gol için rakip yarı alanda etkisini arttırmış durumda.

80. DK: Galatasaray'da son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jose Rodriguez, Lukas Podolski'nin yerine oyuna giriyor.

78. DK: Torku Konyaspor beraberlik golüne çok yaklaşıyor. Alban Meha'nın uzak mesafeden şutunda top üst direkten geri dönüyor.

74. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Alban Meha kullanıyor. Meha'nın ortasında Fernando Muslera altıpas içinde topa sahip oluyor.

71. DK: Torku Konyaspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Halil İbrahim Sönmez, Volkan Fındıklı'nın yerine oyuna dahil oluyor.

69. DK: Ceza alanı içine girmeden Wesley Sneijder sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri dönüyor.

69. DK: Volkan Fındıklı, Burak Yılmaz'a yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.

67. DK: Torku Konyaspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Vedat Bora'nın yerine Samuel Holmen oyuna giriyor.

67. DK: Kırmızı kart sonrası Sabri Sarıoğlu ve Wesley Sneijder hakem Fırat Aydınus'a yaptıkları itirazlar sonrası sarı kart görüyorlar.

66. DK: Lionel Carole, Alban Meha'nın ayağına basması sonucu hakem Fırat Aydınus'tan ikinci sarı kartı görüyor takımını 10 kişi bırakıyor.

62. DK: Galatasaray, Selçuk İnan ile sağ kanattan korneri kullanıyor. Selçuk'un ön direğe ortasında Hakan Balta kafayla altıpas üzerine aşırıyor ancak Torku Konyaspor savunması topu uzaklaştırıyor.

61. DK: Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Alban Meha geçiyor. Alban Meha, sağ ayağıyla çok sert vuruyor ancak kaleci Fernando Muslera tek eliyle topu köşeden kornere çelmeyi başarıyor.

60. DK: Burak Yılmaz'ın Alban Meha'ya yaptığı faul sonrasında Galatasaray sol çaprazdan serbest vuruş kazanıyor.

58. DK: Rakip ceza sahası içinde Lionel Carole, Dossa Junior'a kayarak yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.

57. DK: Kaleyi cepheden gören bir noktadan Vedat Bora vuruşunu yapıyor ancak top az farkla kale direğinin üzerinden auta gidiyor.

56. DK: Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emre Çolak, Umut Bulut'un yerine oyuna dahil oluyor.

55. DK: Volkan Fındıklı, Felipe Melo'dan topu kaptıktan sonra pasını Ali Çamdalı'ya aktarıyor. Ali Çamdalı, sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera rahat bir şekilde topu kontrol ediyor.

53. DK: Sağ kanattan Vedat Bora'nın yerden ortasında savunmada Hakan Balta topu karşılayan isim oluyor.

48. DK: Sabri Sarıoğlu'nun sağ kanattan ortasında top kaleci Kaya Tarakçı'da kalıyor.

46. DK: Galatasaray'ın vuruşuyla ikinci yarı başlıyor.


45. DK: Hakem Fırat Aydınus'un düdüğüyle Galatasaray, Torku Konyaspor karşısında ilk yarıyı 2-1 önde kapatıyor.

45. DK: Alban Meha'nın pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Rijad Bajic sol ayağıyla çok sert vuruyor ancak top kaleci Fernando Muslera'nın üzerine gidiyor.

45. DK: Maçın ilk yarısına en az 2 dakika ilave ediliyor.

43. DK: Ali Çamdalı'nın havadan pasında Alban Meha ceza yayının sol tarafından sağ ayağıyla topun gelişine şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde üstten auta gidiyor.

40. DK: GOOOLLL!! Galatasaray, Semih Kaya'nın golüyle maçta bir kez daha öne geçiyor. Sol kanattan Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Kaya Tarakçı topu yumruklarıyla uzaklaştırmak istiyor ancak Semih Kaya'nın ayaklarına çarpan top ağlarla buluşuyor.

39. DK: Sol kanattan Wesley Sneijder'ın ortasında kaleci Kaya Tarakçı arka direkte topa sahip oluyor.

37. DK: GOOOLLL!! Torku Konyaspor, Alban Meha'nın golüyle maçta eşitliği yakalıyor. Kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Alban Meha sağ ayağıyla yaptığı mükemmel vuruşla kaleci Fernando Muslera'nın uzanamayacağı köşeden topu ağlarla buluşturuyor.

37. DK: Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Alban Meha geçiyor.

35. DK: Semih Kaya'nın Vedat Bora'ya yaptığı faul sonrasında Torku Konyaspor tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazanıyor.

34. DK: Alban Meha uzak mesafeden şansını deniyor ancak top kaleyi bulmuyor.

30. DK: Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlığından ötürü oyuna devam edemeyen Aurelien Chedjou yerini Semih Kaya'ya bırakıyor.

29. DK: Torku Konyaspor, Alban Meha ile sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Alban Meha'nın ortasında top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

29. DK: Bu kez Torku Konyaspor gole çok yaklaşıyor. Sol kanatta topla buluşan Vedat Bora, Felipe Melo'dan sıyrıldıktan sonra ceza alanı içine giriyor ve pasını Rijad Bajic'e veriyor. Uygun durumda Rijad Bajic sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak Lionel Carole'e çarpan top kornere gidiyor.

27. DK: Lukas Podolski'nin sol kanattan ortasında Burak Yılmaz altıpas önünden kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Kaya Tarakçı sağına giden topu uzanarak kornere çelmeyi başarıyor ve Galatasaray bir kez daha gole çok yaklaşıyor.

26. DK: Vedat Bora'nın sağ çaprazdan şutunda top kaleci Fernando Muslera'nın kontrolünde yandan auta gidiyor.

23. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Wesley Sneijder kullanıyor. Sneijder'in ortasında Aurelien Chedjou penaltı noktası önünden kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Kaya Tarakçı üzerine gelen topu iki hamlede kontrol ediyor.

23. DK: Aurelien Chedjou'nun uzun pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Burak Yılmaz, kalesini terkeden Kaya Tarakçı'dan sıyrılıyor. Burak Yılmaz, sağ çaprazdan ceza alanı içine girdikten sonra pasını Wesley Sneijder'a çıkarmak istiyor ancak savunma son anda araya giriyor ve Galatasaray önemli bir fırsatı değerlendiremiyor.

20. DK: Ceza alanı hemen içinden Wesley Sneijder vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri dönüyor.

19. DK: Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde yaşanan karambol sonrasında topu önünde bulan Aurelien Chedjou verdiği pasla altıpasın sağ tarafında Umut Bulut'u topla buluşturuyor ancak Umut için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

17. DK: Hakan Balta'nın tedavisi tamamlandıktan sonra mücadele kaldığı yerden devam ediyor.

15. DK: Hakan Balta, Vedat Bora ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kalıyor ve oyun durmuş durumda.

13. DK: Bu dakikalarında yapılan karşılıklı faullerle oyun devam ediyor.

9. DK: Goldeki katkısıyla Sabri Sarıoğlu ligdeki 2. asistini yapıyor.

9. DK: GOOOLLL!! Galatasaray, Burak Yılmaz'ın golüyle maçta öne geçiyor. Sağ kanattan Sabri Sarıoğlu'nun etkili ortasına Burak Yılmaz ceza sahası içinden yaptığı güzel kafa vuruşuyla topu kaleci Kaya Tarakçı'nın solundan topu filelerle buluşturuyor.

5. DK: Sabri Sarıoğlu'nun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Lukas Podolski ceza alanı içinde ortasını yapıyor. Kaleci Kaya Tarakçı altıpas içine uçarak topu kontrol ediyor.

4. DK: Ali Turan'ın sağ kanattan ortasında penaltı noktası üzerinde Aurelien Chedjou kafayla topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

3. DK: Lukas Podolski'nin uzun pasıyla sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder ortasını yapıyor ancak top önünde bulunan rakibi Ömer Ali Şahiner'den geri dönüyor.

1. DK: Hakem Fırat Aydınus'un düdüğüyle karşılaşma ev sahibi takımın vuruşuyla başlıyor.


TORKU KONYASPOR: Kaya, Ömer Ali, Dossa, Vukovic, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Uğur, Holmen, Traore, Meha, Bajic

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Hakan, Chedjou, Carole, Selçuk, Melo, Umut, Sneijder, Podolski, Burak

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



Sarı-kırmızılıların 59 golüne,  yeşil-beyazlılar 16 golle yanıt verdi. Torku Konyaspor, Galatasaray ile  ligde yaptığı son 17 maçı da kazanamadı. Konya'da yapılan 14 müsabakada  Galatasaray 9, ev sahibi ekip 2 galibiyet aldı.  Galatasaray ile Torku Konyaspor, yarın yapılacak maçla  lig tarihinde 29. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 28 lig maçından 22'sini Galatasaray,  2'sini Konyaspor kazandı, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 59 golüne, yeşil-beyazlılar 16 golle yanıt  verebildi. Geçen sezonki maçları Galatasaray, deplasmanda 5-0, İstanbul'da da  1-0'lık sonuçlarla kazandı.

Konyaspor 17 maçtır galibiyete hasret
Torku Konyaspor, Galatasaray'ı ligde 17 maçtır yenemiyor. Sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004  sezonunun ilk yarısında evindeki maçta 1-0'lık sonuçla alan Torku Konyaspor,  rakibiyle daha sonra yaptığı 17 karşılaşmadan 14'ünü yitirdi, 3'ünde berabere  kaldı, galip gelemedi.

Konya'daki maçlar
Galatasaray, Torku Konyaspor ile deplasmanda yaptığı maçlarda rakibi  karşısında galibiyetlerde 9-2 önde bulunuyor. Konya'daki 14 lig maçında 9 galibiyet elde eden "Cim Bom", rakibine 2  kez yenildi. İki takım Konya'da ayrıca 1990-1991 sezonunda 1-1, 2006-2007'de 2-2,  2013-2014'te de 0-0 berabere kaldı.

En farklı skorlu galibiyetler
2007-2008 sezonunda İstanbul'da yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazanırken, bu sonuç,  iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma oldu. Konyaspor ise Galatasaray karşısındaki iki galibiyetini de 1-0'lık  sonuçlarla aldı.