''Galatasaray ile transfer için görüşüyoruz''

''Galatasaray ile transfer için görüşüyoruz''

Eskişehirspor Başkanı Hoşcan, bomba açıklamalarda bulundu.

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, "Kulübe değer  katacak, doğrudan 11'de oynayacak oyuncular transfer edilecek" dedi.
 
Hoşcan, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği  basın toplantısında, Eskişehirspor'un durumundan dolayı şu anda herkesin  yüreğinin yandığını belirterek, takımın durumundan mutsuz ancak umutsuz  olmadıklarını bildirdi.
 
Birçok olumsuzluğun üst üste geldiğini ifade eden Hoşcan, şöyle  konuştu: "Taraftarın tepkisini değerlendiriyoruz. Taraftarımızın yönetimin  istifasıyla ilgili bir beklentisi var. Eskişehir tarihinde, seçimle gelmiş  profesyonel yönetim olarak şu an Es-Es'e olan sevdamız açısından istifa söz  konusu değildir. Bizler asla sorumluluktan kaçmıyoruz. Zamanı gelince bırakmasını  biliriz. Koltuk sevdalısı olmadık. Ancak gün o gün değil. Gün, birleşme ve takıma  sahip çıkma günüdür. Taraftarımızın bu tepkisine saygı duyuyoruz. Taraftarımız  her zaman başarıyı bekler. Taraftarımız örnek ve öncüdür. Protestonun başlangıcı,  zamanlama açısında uygun değildi. Maç bitmemişti. Taraftarımıza ihtiyacımız olan  zamandı. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Puan sıralamasındaki yerimizin bu  takıma, camiaya, yönetime ve hocaya yakışmadığının farkındayız. Maçın sonuna  kadar takımı desteklemek gerekiyor. Provokasyonlara ve manipülasyonlara çok uygun  bir dönem. Herkes ne olup bittiğinin farkında."
 
Transfer çalışmaları 
 
Hoşcan, yönetim olarak sürekli tesislerde koordinasyon içinde  olduklarını ve ligin ikinci yarısı için çalışmaları başlattıklarını söyledi.
 
Yollarını ayıracakları oyuncuların ve yeni gelecek futbolcuların  belirlendiğini anlatan Hoşcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kulübe değer katacak, doğrudan 11'de oynayacak oyuncular transfer  edilecek. Sezon başındaki transferde geleceğe yatırım yaptık, bundan da pişman  değiliz. Devre arasında yapacağımız transfer direkt ilk 11'de oynayacak  transferler olacaktır. Daha ilk yarı bitmedi. İkinci yarının başından itibaren bu  takım kendisine yakışan yere doğru hızla yürüyecektir. Bundan kimse endişe  etmesin. Taraftarı mutlu edecek transferleri yapacağız. Taraftarımızdan takımını  son dakikaya kadar desteklemesini talep ediyoruz. Eskişehirspor'un kendinden  başka dostu yoktur. Hakaret ve küfür haricindeki eleştiriler bize güç katıyor.  Yabancı sayısını iyi planlayıp bir stoper, forvet ve kanat hattına takviyemiz  olacak. En az üç futbolcu transfer etmeyi düşünüyoruz."
 
Hoşcan, bir gazetecinin Eskişehirsporlu futbolcu Erkan Zengin'in son  durumu hakkındaki sorusunu "Eskişehirspor'da yaklaşık 5 yıldır bulunan iyi bir  oyuncu. Takımın ağabeyi durumunda. Erkan kardeşim, menajeri aracılığıyla kulübe  yaklaşık 600 bin euroyu geçen bir alacağı için ihtarname gönderdi. Bunlar aşılacak. Kendisi de bu konuda üzgün olduğunu belirtti. Bunun kendisi tarafından  geri çekileceği aktarıldı. Erkan, örnek davranışını gösterecektir" diye  yanıtladı.
 
"Futbolcularımızda stres var" 
 
Galatasaray yönetimiyle sarı-kırmızılı takımdan bazı futbolcuların  transferi için görüşmelerinin bulunduğunu aktaran Hoşcan, şunları söyledi:
 
"Futbolcularıma, hocama ve teknik ekibine sonuna kadar güveniyorum.  Ertuğrul Hoca'nın kariyerini tartışmak yanlıştır. Puan cetvelindeki yerimiz ne  kadar yakışmıyorsa da sergilediğimiz oyunu ve genç futbolcuların katkısını herkes  biliyor. Geçen sezon Türkiye Kupası'nda final oynatan Ertuğrul Sağlam, değil  miydi? Neyi tartışıyoruz. Şanssızlıklarımız var. Kendi sahamızda maç  kazanamıyoruz. Futbolcularımızda stres var. Devre arasında yollarımızı  ayıracağımız oyuncular belli. Eskişehirspor'un durumunu futbolcularımız gayet iyi  biliyor. Büyük takımlarda dahi, ödemeler yapılmıyor. Biz ödemelerini yapan bir  takımız. Kimse Eskişehirspor'un üstünde değildir. Eskişehirspor hedeflediğimiz ve  istediğimiz noktaya gelecektir."