Lidere Trabzon çelmesi !

Lidere Trabzon çelmesi !

Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçında Trabzonspor, Galatasaray'ı 2-1 yenerek lideri değiştirdi.

Süper Lig'de 27. haftanın dev maçı Avni Aker'de yapıldı, Trabzonspor 3 puanı hanesine yazdırdı.. Galatasaray karşısında özellikle ilk 45 dakikada çok iyi bir performans sergileyen Fırtına,Avrupa Ligi yolunda önemli bir galibiyete imza attı, Aslan ise şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldı...

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasındaki dev maçta Trabzonspor Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti. Avni Aker'de bordo-mavili ekibin gollerini 20. dakikada Özer Hurmacı ve 85. dakikada Medjani kaydetti. Galatasaray'ın tek golünü ise 67. dakikada Hamit'in yerine oyuna giren Emre Çolak attı. Öte yandan Galatasaray'da Emre ve Burak'ın topları direkten döndü. 

Bu sonucun ardından Galatasaray 58 puanda kalırken, Trabzonspor 46 puana yükseldi. Böylece sarı-kırmızılılar 27. haftada liderliği kaybetti. Maçın uzatma dakikalarında iki takım oyuncuları birbirine girdi. 5 futbolcu sarı kart görürken, Özer Hurmacı ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder ise cezalı duruma düştü.

Avni Aker'deki karşılaşmaya taraftarının yoğun desteğiyle giren Trabzonspor, daha 2. dakikada gole yaklaştı. Mehmet Ekici'nin sağdan kullandığı serbest vuruşta, savunmanın uzaklaştıramadığı topa arka direkte uygun durumdaki Medjani dokunamayınca bordo-mavililer önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

16. dakikada Mehmet Ekici'nin soldan kullandığı serbest atışta, top savunmada Alex Telles'e çarparak uzaklaştı. Bu pozisyonda bordo-mavili futbolcular, Brezilyalı oyuncunun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı itirazında bulundu. Ancak hakem Ali Palabıyık devam dedi.

İLK GOL ÖZER'DEN GELDİ

İlk yarıda oyunun hakim olan Trabzonspor, 20. dakikada golü buldu. Orta alanda Mehmet Ekici topu Özer Hurmacı'ya, bu futbolcu da ceza alanı sol çaprazındaki Cardoza'ya bıraktı. Bu futbolcunun şutunda savunmada Sabri Sarıoğlu'ndan seken topu Özer Hurmacı, gelişine bir vuruşla filelere göndererek takımını öne geçirdi: 1-0

Galatasaray ilk yarıdaki tek net pozisyonunu 43. dakikada buldu. Mustafa Akbaş'ın kafayla uzaklaştırmak istediği top ceza yayının hemen gerisindeki Emre Çolak'ın önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda üst direkten dönen topu yakın mesafede uygun durumdaki Burak Yılmaz da kafayla filelere göndermek istedi ancak top bu kez yan direğe çarparak auta çıktı.

Trabzonspor, maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

EMRE BERABERLİĞİ SAĞLADI

İkinci yarıda oyun tamamen tersine döndü. Oyun hakimiyetini ele geçiren Galatasaray, sağlı sollu ataklarla Trabzon kalesini yoklamaya başladı. Emre Çolak'ın etkili şutları Hakan'ın kalesine tehlikeler yarattı. Ancak 67. dakikada konuk takım dengeyi sağlayan golü buldu. 2. yarıda oyuna giren Olcan'ın kaptığı top sonrasında Sneijder, Emre'yi gördü, o da harika bir vuruşla skoa dengeyi getiren gole imza attı.

MEDJANİ GALİBİYETİ GETİRDİ

85. dakikada ev sahibi ekip bir kez daha önce geçti. Erkan'ın ortasında yatabare dokunamadı, arka direkte Medjani dokundu ve bu sezon Galatasaray'a attığı 3. golle takımını 2. kez öne geçiren isim oldu.

Son dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor, Galatasaray'ı 2-1 yenerek lideri değiştirdi. Bu sezon sarı kırmızılıları 2. kez yenen bordo mavililer, Avrupa kupaları için yarışa devam ederken, 58 puanda kalan Galatasaray, 2 hafta sonra liderliği bıraktı. 

Trabzonspor: 2 - Galatasaray: 1

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Kemal Yılmaz

Trabzonspor

Hakan Arıkan, Salih Dursun, Bosingwa, Uğur Demirok, Mustafa Akbaş, Medjani, Özer Hurmacı, Mehmet Ekici, Erkan Zengin, Deniz Yılmaz, Cardozo

Galatasaray

Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Hamit Altıntop (Dk. 33 Emre Çolak), Selçuk İnan, Sneijder, Yasin Öztekin, Umut Bulut, Burak Yılmaz

Goller: Dk. 20 Özer Hurmacı, Dk. 85 Medjani (Trabzonspor), Dk. 67 Emre Çolak (Galatasaray)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90:DK: Hakem Ali Palabıyık son düdüğünü çalıyor ve mücadele 2-1 Trabzonspor üstünlüğü ile tamamlanıyor.

90.DK: Sağ kanatta topla buluşan Emre Çolak ortasını ceza sahası içine doğru gönderiyor. Altı pasın hemen önünde topa iyi yükselen Olcan Adın kafa vuruşunu yapıyor fakat kaleci Hakan Arıkan topu kornere çelmeyi başarıyor.

90.DK: Ayrıca Hakan Balta, Hakan Arıkan, Fernando Muslera ve Mehmet Ekici'de sarı kart ile cezalandırılıyor.

90.DK: Oyun durduktan sonra yaşanan tartışma ve itişmeler esnasında yedek kulübesinden sahaya giren Özer Hurmacı ikinci sarı karttan kırmızı kart görüyor.

90.DK: Aurelien Chedjou, Mehmet Ekici'yi ittikten sonra sarı kart ile cezalandırılıyor.

90.DK: Wesley Sneijder, rakibi Mehmet Ekici'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor. Bu kart ile Wesley Sneijder haftaya oynanacak Gaziantepspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

90.DK: Müsabakanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

90.DK: Ceza sahası içi penaltı noktasının hemen yanında topla buluşan Deniz Yılmaz boş pozisyonda sert bir şut çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

89.DK: Ceza sahasının bir kaç metre dışından kazanılan serbest vuruş için topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Wesley Sneijder yerden sert bir şut çekiyor fakat top takım arkadaşı Selçuk İnan'dan geri dönüyor.

85.DK: GOOOLL! Trabzonspor, Carl Medjani ile 2-1 öne geçiyor. Hızlı kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici pasını Erkan Zengin'e atıyor. Erkan sol kanattan ortasını yapıyor. Sabri Sarıoğlu'ndan seken top altı pas içerisinde Carl Medjani'nin önünde kalıyor. Medjani kale çizgisinin hemen önünde topu boş kaleye göndermeyi başarıyor.

84.DK: Trabzonspor son oyuncu değişiklik hakkını da kullanıyor. Oscar Cardozo oyundan alınırken, yerine Mustapha Yatabare giren isim oluyor.

83.DK: Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet ortasını altı pasa doğru açıyor ancak kaleci Fernando Muslera yumruklarıyla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

82.DK: Yusuf Erdoğan ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden şutunu çekiyor fakat top Hakan Balta'dan geri dönüyor.

81.DK: Erkan Zengin'in savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Deniz Yılmaz, ofsayta yakalanıyor.

79.DK: Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Yusuf Erdoğan pasını Deniz Yılmaz'a atıyor. Deniz ceza sahasına girer girmez yerden şutunu çekiyor fakat kaleci Fernando Muslera yatarak topa hakim olmayı başarıyor.

78.DK: Erkan Zengin, rakibi Emre Çolak'a arkadan yaptığı müdahale sonrasında hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

75.DK: Trabzonspor'da oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Salih Dursun yerini Aykut Demir'e bırakıyor.

74.DK: Ceza yayının solundan Wesley Sneijder çok sert bir şut çekiyor fakat top kalenin hemen üstünden auta çıkıyor.

74.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazda kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Wesley Sneijder, ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada müsait pozisyonda Selçuk İnan kafa vuruşunu yapıyor fakat top kaleci Hakan Arıkan'da kalıyor.

72: Salih Dursun, rakibi Olcan Adın'a arkadan yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

70.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Selçuk İnan ortasını ön direğe doğru açıyor fakat o noktada Oscar Cardozo topu uzaklaştıran isim oluyor.

70.DK: Trabzonspor cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Özer Hurmacı oyundan alınırken, yerine Yusuf Erdoğan oyuna giriyor.

69.DK: Ceza yayının gerisinde topla buluşan Özer Hurmacı şutunu çekiyor fakat top Hakan Balta'dan geri dönüyor.

68.DK: Gol sevinci esnasında yedek kulübesinde bulunan Burak Yılmaz seyirciye doğru yapmış olduğu hareketten dolayı sarı kart ile cezalandırılıyor.

67.DK: Golde asist yapan oyuncu Wesley Sneijder oluyor.

67.DK: GOOOLL! Galatasaray, Emre Çolak ile durumu 1-1'e getiriyor. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder pasını penaltı noktasının hemen gerisindeki Emre Çolak'a atıyor. Emre topun gelişine sol ayağıyla sert bir şutla fileleri havalandırmayı başarıyor.

66.DK: Selçuk İnan'ın sağ kanattan açtığı ortasına ceza sahası içi hafif sol çaprazda topa iyi yükselen Umut Bulut kafa vuruşunu yapıyor fakat top farklı bir şekilde yandan auta çıkıyor.

66.DK: Galatasaray son oyuncu değişiklik hakkını da kullanıyor. Burak Yılmaz yerini Goran Pandev'e bırakıyor.

65.DK: Ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Emre Çolak sol ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat kaleci Hakan Arıkan zorda olsa topu kornere çelmeyi başarıyor.

64.DK: Sol taraftan köşe vuruşunu kullanan Emre Çolak ortasını ön direğe doğru açıyor ancak defans topu dışarı çıkartmayı başarıyor.

61.DK: Sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu ceza sahası çizgisi üzerinden ortasını açıyor fakat kaleci Hakan Arıkan topa hakim olmayı başarıyor.

59.DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Emre Çolak geçiyor. Emre'nin altı pasa doğru gönderdiği ortasına Olcan Adın kaleye sırtı dönük bir şekilde sağ ayağıyla şutunu çekmeyi başarıyor fakat direk dibinde kaleci Hakan Arıkan topu kontrol etmeyi başarıyor.

57.DK: Salih Dursun'un sağ kanattan açtığı ortası doğrudan auta gidiyor.

56.DK: Umut Bulut'un pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Emre Çolak sol ayağıyla yerden çok sert bir şut çekiyor fakat top az farkla auta çıkıyor.

54.DK: Orta sahanın biraz ilerisinde kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk'un ceza sahası içerisine gönderdiği topa yükselmek isteyen Aurelien Chedjou, rakibi Carl Medjani'ye faul yapıyor.

51.DK: Wesley Sneijder'in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ortasını ön direğe açıyor fakat o noktada Oscar Cardozo topu uzaklaştırmayı başarıyor.

50.DK: Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk'un ön direğe doğru gönderdiği ortası yan ağlarda kalıyor.

49.DK: Selçuk İnan'ın tam cepheden çektiği sert şutu kaleci Hakan Arıkan zorlukla kornere çelmeyi başarıyor.

48.DK: Wesley Sneijder'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Alex Telles bekletmeden topu altı pasın içine doğru çeviriyor ancak kaleci Hakan Arıkan topa hakim olmayı başarıyor.

46.DK: Sağ kanatta topla buluşan Özer Hurmacı pasını ceza sahası dışındaki Mehmet Ekici'ye atıyor. Mehmet kaleyi tam cepheden gören bir noktada şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

46.DK: Galatasaray ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Oyundan çıkan isim Yasin Öztekin olurken, yerine giren isim ise Olcan Adın oluyor.

46.DK: Hakem Ali Palabıyık'ın işareti ile ikinci yarıya Galatasaray başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Ali Palabıyık düdüğünü çalıyor ve ilk yarı sona eriyor. Maçın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

45.DK: Müsabakanın ilk yarısına en az 1 dakika ilave ediliyor.

43.DK: Ceza yayının içinden Emre Çolak çok sert bir şut çekiyor fakat top üst direkten geri geliyor. Penaltı noktasının hemen önünde boş pozisyonda top Burak Yılmaz'ın önünde kalıyor. Burak boş kaleye kafayla topu tamamlamak istiyor fakat top bu sefer sağ direğe çarpıp dışarı çıkıyor.

42.DK: Mustafa Akbaş, rakibi Sabri Sarıoğlu'na yatarak yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

41.DK: Orta sahada hızlı kullanılan serbest vuruşta topla buluşan Oscar Cardozo kaleyi tam cepheden gören bir noktada sol ayağıyla şutunu çekiyor fakat top defanstan geri geliyor.

39.DK: Umut Bulut, rakibi Salih Dursun'a arkadan yaptığı sert faul sonrasında hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

36.DK: Ceza sahasının hemen dışında Sabri Sarıoğlu'nun hatası ile topla buluşan Erkan Zengin topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor fakat Fernando Muslera üstüne gelen bu şutu rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.

34.DK: Ceza sahası dışı hafif sağ çaprazda topla buluşan Deniz Yılmaz sert bir şut çekiyor fakat top doğrudan dışarı gidiyor.

33.DK: Kaleye uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Wesley Sneijder, doğrudan şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

33.DK: Galatasaray cephesinde zorunlu oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Hamit Altıntop sakatlanarak oyundan alınırken, yerine Emre Çolak oyuna giriyor.

32.DK: Özer Hurmacı, rakibi Burak Yılmaz'ın dizine doğru yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

31.DK: Maçın geride kalan süresinde topla oynama yüzdelerinde Galatasaray'ın üstünlüğü göze çarpıyor.

27.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazda yaklaşık 30 metreden Erkan Zengin kaleye şutunu gönderiyor fakat Fernando Muslera bu şutu kurtarmayı başarıyor.

26.DK: Özer Hurmacı'nın sağ kanattan açtığı ortasını Galatasaray defansı uzaklaştırıyor.

22.DK: Uğur Demirok, rakibi Burak Yılmaz'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

20.DK: GOOOLLL! Trabzonspor, Özer Hurmacı ile 1-0 öne geçiyor. Özer Hurmacı'nın pası ile topla buluşan Oscar Cardozo ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekiyor. Sabri Sarıoğlu'undan seken top penaltı noktasının hemen önünde Özer'in önünde kalıyor. Özer düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.

20.DK: Orta saha mücadelesinde Uğur Demirok, rakibi Selçuk İnan'a faul yapıyor.

15.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet kaleye uzak mesafeden şutunu çekiyor ancak top ceza sahası içersindeki Alex Telles'e çarpıyor. Bu şuttan sonra Alex Telles kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.

13.DK: Sağ kanatta topla buluşan Salih Dursun ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak o noktada Sabri Sarıoğlu kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

12.DK: Maçın bu dakikaları karşılıklı top kayıpları ile geçiliyor.

7.DK: Orta sahada Burak Yılmaz'dan kaptığı topla süratle ilerleyen Mehmet Ekici, ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu çekiyor fakat kaleci Fernando Muslera rahat bir şekilde topu kontrol etmeyi başarıyor.

5.DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Wesley Sneijder, paslaşarak oyunu başlattıktan sonra ortasını açıyor. Defanstan seken top ceza yayı içinde Hamit Altıntop'a geliyor. Hamit'in bekletmeden çektiği şut defanstan geri geliyor.

4.DK: Burak Yılmaz'ın pasıyla topla buluşan Wesley Sneijder ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak Uğur Demirok'a çarpan top kornere gidiyor.

2.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Deniz Yılmaz yerden sert bir şut çekiyor ancak top az farkla auta çıkıyor.

1.DK: Sağ kanatta köşe gönderine yakın bir bölgeden kazanılan serbest vuruşta topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet'in ön direğe doğru gönderdiği ortasına Uğur Demirok kafayla topu arka tarafa aşırtıyor ancak defansta Sabri Sarıoğlu topu uzaklaştırmayı başarıyor.

1.DK: Hakem Ali Palabıyık'ın işareti ile maça ev sahibi ekip Trabzonspor başlıyor.

- Oynanan bu mücadelelerde Galatasaray 149 kez fileleri havalandırırken, Trabzonspor ise 121 kez topu ağlarla buluşturmayı başarabildi.

- İki ekip arasında oynanan 104 karşılaşmanın 48 ini Galatasaray, 32 sini Trabzonspor kazanırken, 24 maçta beraberlikle sonuçlandı.

- Galatasaray cephesinde ise Koray Günter, Blerim Dzemaili, Yekta Kurtuluş, Tarık Çamdal ve Aydın Yılmaz 18 kişilik kadroya dahil edilmeyen isimler oluyor.

- Ev sahibi ekipde Essaid Belkalem, Kevin Constant, Onur Kıvrak, Aytaç Kara ve sarı kart cezalısı olan Fatih Atik bu mücadelede forma giyemeyecekler.

- Galatasaray ise 18 galibiyet 4 beraberlik 4 mağlubiyet ile topladığı 58 puanla 2. sırada yer alıyor.

- Trabzonspor ligde aldığı 11 galibiyet 10 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile elde ettiği 43 puanla 6. sırada yer alıyor.

- Hüseyin Avni Aker stadyum'unda saat 19:00'da başlayacak olan bu zorlu mücadeleyi hakem Ali Palabıyık yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig 27. hafta karşılaşmasında Trabzonspor, Galatasaray'ı ağırlıyor.

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Trabzonspor, bugün konuk edeceği Galatasaray'ı yenerek yoluna kayıpsız devam etmeyi hedefliyor. Galatasaray ise zorlu deplasmandan üç puanla dönerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş'tan zirveyi geri almanın hesaplarını yapıyor. Sezonun ilk yarısında rakibine evinde 3-0 kaybeden Galatasaray, bu kez kendisi rakip sahada 3 puan alabilmek için sahaya çıkıyor.

DEV MAÇIN CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

TRABZONSPOR-GALATASARAY

STAT:
Avni Aker
HAKEM: Ali Palabıyık
YAYIN: Lig TV - SPOR3.COM

TRABZONSPOR

Hakan, Salih, Uğur, Bosingwa, Mustafa, Deniz, Medjani, Mehmet Ekici, Özer, Erkan, Cardozo
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

GALATASARAY

Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Telles, Hamit, Selçuk, Umut, Wesley Sneijder, Yasin, Burak Yılmaz 
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu