Galatasaray - Fenerbahçe: 1-0

Galatasaray - Fenerbahçe: 1-0

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Galatasaray, kupanın sahibi oldu.

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Antalya Arena'da oynanan dev derbide Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden Galatasaray, üst üste 3. kez kupanın sahibi oldu. Sarı-kırmızılılar aynı zamanda Avrupa Ligi vizesi de alarak UEFA'dan aldığı cezayı ilk senesinde çekmiş oldu.

Gol: Dk. 30 Lukas Podolski (Galatasaray)
Kırmızı Kart: Luis Nani (Maç bittikten sonra) (Fenerbahçe)

İLK YARI

Finale, rakibine göre daha istekli ve baskılı başlayan Galatasaray, 6. dakikada Podolski'yle net bir fırsatı değerlendiremedi. Podolski'nin uzaktan şutlarıyla gole yaklaşan sarı-kırmızılılar, aradığı golü 30. dakikada Alman yıldızıyla buldu. Korner organizasyonu sonrası Podolski'yle öne geçen Galatasaray'ın golden sonra temposu düştü. Skoru koruyan sarı-kırmızılılar, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Fenerbahçe ise finale istediği gibi başlayamadı. İlk yarıda rakibine pozisyonlar veren sarı-lacivertliler, hücuma çıkarken çok fazla top kaybı yaptı. Sarı-lacivertliler tutuk futbolunun cezasını 30. dakikada Podolski'nin golüyle yeni duruma düşerek çekti. Golden sonra rakip sahada daha fazla gözüken Fenerbahçe, duran toplarla tehlikeli oldu. Bu pozisyonlardan gol çıkaramayan sarı-lacivertliler, devreye 1-0 yenik girdi.

6. dakikada Emre Çolak'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanına ortaladığı topu Selçuk İnan kafayla arkaya aşırttı. Arka direğe hareketlenen Podolski'nin gelişine vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
9. dakikada Sneijder'in pasıyla ceza alanı dışında buluşan Podolski'nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Fabiano topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.
13. dakikada Podolski'nin ceza alanı dışı sağ çaprazında yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruşta topun başına Sneijder, Selçuk İnan ve Podolski geçti. Bu üçlünün organize kullandığı serbest vuruşta topu önüne alan Podolski sol ayağıyla sert bir şut çıkardı ancak kaleci Fabiano, sağına gelen topu güçlükle çeldi.
26. dakikada Nani, soldan taşıyarak ceza alanına girdiği topu, daha uygun durumdaki Alper Potuk'a aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda araya giren Galatasaray savunması meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
30. dakikada Galatasaray öne geçti. Emre Çolak'ın sağdan kullandığı kornerde altıpas önüne düşen topu Denayer kafayla içeri çevirdi. Kale sahasında bulunan Podolski, arka direkte uygun durumda kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0
39. dakikada Nani'nin sağdan kullandığı kornerde altıpas önüne düşen topa Mehmet Topal kafayla vurdu ancak iyi yer tutan Muslera, meşin yuvarlağın sahibi oldu.
42. dakikada Nani, soldan kullandığı serbest vuruşta topu sert bir şekilde ceza alanı içine kesti ancak kimsenin dokunamadığı top az farkla yandan auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya skor avantajıyla başlayan Galatasaray, Sneijder'in yerine Chedjou'yla başlayarak ilk yarıya oranla daha defansif bir görüntü ortaya koydu. Rakibine pozisyonlar vermeye başlayan sarı-kırmızılılar, istediği ani atakları da yapamadı. Rakibinin baskısına rağmen kalesini gole kapatan Galatasaray, rakip kalede gol de bulamadı. Sarı-kırmızılılar, ilk yarıda bulduğu golle maçı 1-0 kazandı ve kupayı müzesine götürdü.

Kupaya kazanmak için mutlak gol bulması gereken Fenerbahçe, ikinci yarıya Van Persie'nin yerine Fernandao'yla başladı. Daha fazla topa sahip olan sarı-lacivertlilerde 62. dakikada Ba'nın kafa vuruşunda top direkten döndü. Rakibine baskı kuran Fenerbahçe, 53. dakikada Şener Özbayraklı'nın sağdan ortasında penaltı noktası civarında yükselen Fernandao'nun kafayla vurduğu top, uzak köşeden auta çıktı. Karşılaşmanın son bölümünde baskısını iyice artıran sarı-lacivertliler, rakibinin savunmasını geçemedi ve sahadan yenik ayrıldı.

55. dakikada Ba'nın yaklaşık 40 metreden çıkardığı şutta meşin yuvarlak yandan auta gitti.
62. dakikada Fenerbahçe atağında top direkten döndü. Nani'nin soldan kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera, kale sahasına gelen topu yumrukla uzaklaştırmak istedi ancak meşin yuvarlak kısa düştü. Burada bulunan Ba'nın, seken topa kafayla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak iki direğin birleştiği yere çarparak, oyun alanına döndü, Podolski tehlikeyi uzaklaştırdı.
65. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun sağdan ortaladığı topta Fenerbahçe savunması bir anlığına duraksarken, altıpas önünde uygun durumda kalan Denayer, meşin yuvarlağa kafayı vurdu ancak kaleci Fabiano, son anda topu tokatlayarak kornere çeldi.
90+3. dakikada topla sağdan ceza alanına giren Nani'nin ortasında savunmadaki Chedjou ters bir vuruş yaptı ancak kaleci Muslera, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
Finali 1-0 kazanan Galatasaray kupanın sahibi oldu.

GALATASARAY: 1 - FENERBAHÇE: 0

Stat: Antalya Arena
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

Galatasaray: Muslera, Semih Kaya, Denayer, Hakan Kadir Balta, Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak (Dk. 89 Linnes), Sinan Gümüş (Dk. 65 Sabri Sarıoğlu), Sneijder (Dk. 46 Chedjou), Yasin Öztekin, Podolski
Teknik Direktör: Jan Olde Riekerink

Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı (Dk. 79 Gökhan Gönül), Kjaer, Ba, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 68 Markovic), Volkan Şen, Nani, Van Persie (Dk. 46 Fernandao)
Teknik Direktör: Vitor Pereira

Gol: Dk. 30 Lukas Podolski (Galatasaray)
Kırmızı Kart: Luis Nani (Maç bittikten sonra) (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 37 Fernando Muslera, Dk. 61 Semih Kaya, Dk. 70 Hakan Kadir Balta, Dk. 72 Yasin Öztekin, Dk. 90+2 Sabri Sarıoğlu, Dk. 90+2 Selçuk İnan (Galatasaray); Dk. 37 Alper Potuk (Fenerbahçe)

GALATASARAY'DAN NOTLAR

Jan Olde Riekerink'ten 2 değişiklik


Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile oynanan maçta, Spor Toto Süper Lig'in son haftasındaki Kayserispor karşılaşmasına göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı. Hollandalı teknik adam, 6-0 kazanılan Kayserispor mücadelesinin ilk 11'ine göre savunmada iki değişikliğe gitti. Riekerink, savunmanın sağında Sabri Sarıoğlu'nun yerine Semih Kaya'yı görevlendirirken, stoperde de Koray Günter'in yerine Jason Denayer'e şans verdi. Galatasaray, Fenerbahçe derbisine Fernando Muslera, Semih Kaya, Jason Denayer, Hakan Kadir Balta, Lionel Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sinan Gümüş, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin ve Lukas Podolski ilk 11'i ile başladı. Sarı-kırmızılı ekipte Cenk Gönen, Bilal Kısa, Umut Bulut, Aurelien Chedjou, Martin Linnes, Olcan Adın ve Sabri Sarıoğlu ise yedek kulübesinde yer aldı.

Riekerink'ten Sinan ve Yasin'e özel ilgi

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı futbolcular Sinan Gümüş ve Yasin Öztekin ile kısa süreli sohbet etti. Karşılaşma öncesinde sahaya çıkarak zemini kontrol eden ve tribündeki duruma bakan sarı-kırmızılı takımın Hollandalı teknik direktörü, önce Sinan Gümüş ile bir süre konuştu. Riekerink, ardından Yasin Öztekin'in omzuna elini atarak, sarı-kırmızılı futbolcu ile bir süre görüştü. Riekerink'in oyuncularla olan sıcak diyaloğu dikkati çekerken, sarı-kırmızılı oyuncuların da neşeli oldukları görüldü. Bu sırada performans antrenörü Stefano Marrone de oyuncularla yakından ilgilendi.

Aurelien Chedjou, 48 gün sonra kadroda

Sarı-kırmızılı ekibin deneyimli savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, 48 gün sonra maç kadrosuna girdi. Son olarak Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında, 9 Nisan'da yapılan Çaykur Rizespor karşılaşmasında süre alan ancak sakatlanarak oyundan çıkan Kamerunlu oyuncu, daha sonraki 9 resmi müsabakada görev alamadı. Fenerbahçe ile yapılan derbi maçın kadrosunda yer bulan Chedjou, mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

Finale özel koreografi

Türk futbolunun en önemli karşılaşmalarından olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için özel gösteri yapıldı. Antalya Stadı'nda sahanın etrafında iki takımın bayraklarına yer verilirken, seremoni öncesinde müzik eşliğinde bayraklar ve logolarla yapılan görsel şov beğeni topladı.

Taraftarlar yarı yarıya

Antalya Stadı'nda yapılan final karşılaşmasında iki takım taraftarı da eşit sayıda yer aldı. Antalya İl Spor Güvenlik Kurulunun verdiği karar gereği, Galatasaray taraftarları Antalya Stadı'nın kuzey tarafından, Fenerbahçe taraftarları ise güney tarafından tribünlere alındı. Sarı-kırmızılılar kuzey ve doğu tribünlerinden, sarı-lacivertli taraftarlar ise batı ve güney tribünlerinden karşılaşmayı izledi.

Karşılıklı küfürler edildi

Antalya Stadı'nda yapılan maç öncesinde iki takım taraftarları da birbirleri aleyhine küfürlü tezahüratta bulundu. Karşılaşmayı tribünlerden izleyen yaklaşık 30 bin taraftardan yarısı Galatasaraylı, diğer yarısı da Fenerbahçeli olarak stada alındı. Karşılaşma öncesi tribünlerden birbirlerine sözlü sataşmalarda bulunan taraftarlar, uzun süre karşılıklı küfürleşti. Ayrıca, batı tribününde yer alan Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaraylı taraftarların bulunduğu kuzey tribününe maç öncesinde yabancı ve patlayıcı madde attı.

FENERBAHÇE'DEN NOTLAR

Vitor Pereira'dan 4 değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray karşısında takımını son maça göre 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü. Antalya Stadı'nda oynanan karşılaşmada Pereira, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Medicana Sivasspor maçındaki ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti. Sarı-lacivertlilerde, Medicana Sivasspor maçında ilk 11'inde oynayan Michal Kadlec, Ramazan Civelek, Diego Ribas ve Jose Fernandao'nun yerine Simon Kjaer, Volkan Şen, Luis Nani ile Robin van Persie oynadı. Sarı-lacivertlilerde kalede Fabiano Ribeiro oynarken, savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Pereira, ön liberoda Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisini bozmazken, kanatlarda Volkan Şen ile Alper Potuk'a şans verdi. Sarı-lacivertlilerde forvet arkası Luis Nani oynarken, ileri uçta Robin van Persie görev aldı. Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Ertuğrul Taşkıran, Michal Kadlec, Gökhan Gönül, Ozan Tufan, Diego Ribas, Lazar Markovic ve Jose Fernandao forma şansı bekledi.

Gökhan Gönül yedek başladı

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Gökhan Gönül, Galatasaray derbisine yedek kulübesinde başladı. Bu ayın sonunda sözleşmesi sona erecek ve henüz sarı-lacivertlilerle yeni kontrat imzalamayan Gökhan, teknik direktör Pereira tarafından derbiye yedekler arasında başlatıldı. Gökhan'ın yedek kalacağı belli olduktan sonra sosyal medyada, tecrübeli futbolcunun Pereira'yla tartışma yaşadığı gündeme geldi. Bunun üzerine resmi Twitter adresinden açıklama yapan Gökhan, "İddia edildiği gibi hoca ile aramızda herhangi bir diyalog kesinlikle yaşanmadı. Yalan haber yapmaktan ne zaman vazgeçersiniz bilmiyorum ama gerçekten şeref ve haysiyet yoksunusunuz. Kaldı ki forma kimsenin tapulu malı değil, hoca kimi isterse onu oynatır." ifadelerini kullandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira ise yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, bu sezon kupa maçlarında o mevkide Şener Özbayraklı'ya şans tanıdığını vurgulayarak, "Adil karar olması açısından final maçında da Şener'e görev verdim." dedi.

Bruno Alves kadroya giremedi

Fenerbahçe'nin Portekizli stoperi Bruno Alves, 18 kişilik kadroya giremedi. Süper Lig'in son iki haftasında da maç kadrosuna dahil edilmeyen Portekizli oyuncu, Antalya'ya getirilmesine rağmen 18 kişilik kadroya alınmadı. Alves'in yerine Senegalli stoper Abdoulaye Ba ilk 11'de sahaya çıktı. Pereira ayrıca, Antalya'ya getirdiği oyuncular içinde Alves'in yanı sıra tecrübeli futbolcu Raul Meireles ile genç oyuncular Erten Ersu, Anıl Demir, Karahan Yasir Subaşı, Uygar Mert Zeybek, Ramazan Civelek ve Melih Okutan'ı da 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

Volkan Demirel yok

Fenerbahçe'nin kaptanı tecrübeli kaleci Volkan Demirel, sakatlığından dolayı kupa finalini kaçırdı. Bel fıtığı ameliyatı edilen Volkan, Süper Lig'in son 2 haftasında da forma giyememişti. Sakatlığı bulunan Volkan'ın yerine kaleyi Brezilyalı file bekçisi Fabiano Ribeiro korudu. Sarı-lacivertli takımda bu sezon fazla forma şansı bulamayan Mehmet Topuz da sakatlığından dolayı kadroda yer almadı.

Lazar Markovic 111 gün sonra kadroda

Fenerbahçe'nin Sırp kanat oyuncusu Lazar Markovic, sakatlığını atlatarak 111 gün sonra kadroya girdi. Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin 5 Şubat'ta Antalyaspor'la oynadığı maçta sakatlanan Markovic, sezonun geri kalanında takımdan ayrı kalmıştı. Liverpool'dan kiralık olarak takımda bulunan Markovic, kupa finaline yetişerek yaklaşık 4 ay sonra 18 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.

Mete Kalkavan'ın 5. derbisi

Ziraat Türkiye Kupası finalini yöneten Mete Kalkavan, kariyerinde 5. kez derbi karşılaşmasında düdük çaldı. Kariyerinde ilk derbisini 2012-2013 sezonunda yöneten Kalkavan, geride kalan sezon ise Süper Lig'de 3 kez derbide görevlendirildi. Galatasaray ile Beşiktaş arasında geride kalan sezondaki iki derbiyi de yöneten Kalkavan, 13 Nisan'daki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde de görev aldı.

İŞTE DEV DERBİNİN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: Hakem Mete Kalkavan'ın düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Galatasaray, Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nı üst üste 3. kez toplamda ise 17. kez kazanmayı başarıyor.

90. DK: Gökhan Gönül'ün ceza alanı içine doldurduğu topu önünde bulan Simon Kjaer sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde üstten dışarı gidiyor.

90. DK: Selçuk İnan, Hasan Ali Kaldırım'ı itmesi sonucu hakem Mete Kalkavan'dan sarı kart görüyor.

90. DK: Köşe vuruşunu kullanmak için ağır davranan Sabri Sarıoğlu hakem Mete Kalkavan'dan sarı kart görüyor.

90. DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 5 dakika ilave ediliyor.

90. DK: Galatasaray'da son oyuncu değişikliği hakkı gerçekleşiyor. Martin Linnes, Emre Çolak'ın yerine oyuna dahil oluyor.

88. DK: İki oyuncunun da tedavisi tamamlandıktan sonra karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

85. DK: Galatasaray ceza sahası civarında Selçuk İnan ile Emre Çolak kafa kafaya çarpışması sonrasında Mete Kalkavan oyunu durduruyor.

81. DK: Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşu sonrasında Volkan Şen ceza alanı içine ortasını yapıyor ancak top Fernando Muslera'da kalıyor.

79. DK: Nani'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Galatasaray savunması ceza alanı içinde topu uzaklaştıramıyor. Josef De Souza, altıpasın gerisinden kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gidiyor.

79. DK: Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı'nın yerine oyuna giriyor.

78. DK: Nani, Selçuk İnan'dan topu kurtardıktan sonra sağ çaprazdan ceza alanı içine ortasını yapıyor. Fernandao, uygun durumda kafa vuruşunu yapıyor ancak topu yandan dışarı gönderiyor.

75. DK: Fenerbahçe bu dakikalarda rakip kalede baskısını arttırmış durumda.

72. DK: Galatasaray yarı alanının ilk metrelerinde Yasin Öztekin, Nani'ye yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.

70. DK: Hakan Balta, Fernandao'ya yaptığı sert faulün ardından sarı kart görüyor.

68. DK: Fenerbahçe'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Alper Potuk oyundan çıkarken Lazar Markovic oyuna giren isim oluyor.

66. DK: Galatasaray, Emre Çolak ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Emre'nin ortasında ön direkte Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırıyor.

65. DK: Galatasaray 2. gole çok yaklaşıyor! Köşe vuruşu sonrasında devam eden atakta Sabri Sarıoğlu topu ceza alanı içine havalandırıyor. Jason Denayer, penaltı noktası önünde bomboş pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fabiano Ribeiro tek eliyle topu kornere çeliyor.

65. DK: Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sabri Sarıoğlu, Sinan Gümüş'ün yerine oyuna dahil oluyor.

60. DK: Nani'nin hafif sol çaprazdan şutunda top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

58. DK: Nani'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Simon Kjaer ön direkte topu arka tarafa aşırıyor ancak Hakan Balta topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

55. DK: Uzak mesafeden Abdoulaye Ba şansını deniyor ancak top farklı şekilde yandan auta gidiyor.

53. DK: Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ortasında Fernandao penaltı noktasının yanından kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta çıkıyor.

53. DK: Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan ortasında savunmada Jason Denayer kafayla topu uzaklaştırıyor.

50. DK: Emre Çolak'ın pasıyla bu kez Yasin Öztekin sol kanatta ofsayt pozisyonunda kalıyor.

49. DK: Sinan Gümüş'ün pasıyla sağ kanatta topla buluşan Lukas Podolski için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

46. DK: İki takımda ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Galatasaray'da Aurelien Chedjou, Wesley Sneijder'ın yerine oyuna girerken, Fenerbahçe'de ise Fernandao, Robin Van Persie'nin yerine oyuna dahil oluyor.

46. DK: Hakem Mete Kalkavan'ın düdüğüyle ikinci yarıya Fenerbahçe başlıyor.


45. DK: Hakem Mete Kalkavan'ın düdüğüyle ilk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

45. DK: Mehmet Topal'ın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Şener Özbayraklı ceza alanı içine ortasını yapıyor ancak Alper Potuk'u aşan top yandan auta gidiyor.

45. DK: Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan ortasında Galatasaray savunması topu tehlikeli bölgenin dışına uzaklaştırıyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 5 dakika ilave ediliyor.

42. DK: Fenerbahçe sol çaprazdan kazandığı serbest vuruşu Nani ile kullanıyor. Nani'nin ortasında Josef De Souza altıpas içinde kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla kale direğinin yanından auta gidiyor.

41. DK: Wesley Sneijder'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kafalardan seken top ceza alanı sağ çaprazında Sinan Gümüş'e geliyor. Sinan, bekletmeden sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri dönüyor.

40. DK: Yasin Öztekin'in ceza yayı gerisinden yerden şutunda Abdoulaye Ba'dan seken top kornere çıkıyor.

39. DK: Fenerbahçe, Nani ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Nani'nin ortasında Mehmet Topal penaltı noktasının önünden kafa vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Fernando Muslera'nın üzerine gidiyor.

37. DK: Sol kanattan Nani'nin kullandığı köşe vuruşunda Abdoulaye Ba'nın Fernando Muslera'ya yaptığı faul sonrasında saha içinde yaşanan tartışmalar sonrasında hakem Mete Kalkavan Fernando Muslera ve Alper Potuk'a sarı kart gösteriyor.

30. DK: Sağ kanatta topla buluşan Sinan Gümüş, Hasan Ali Kaldırım'dan sıyrıldıktan sonra ceza alanı içinden sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top savunmaya çarparak kornere gidiyor.

30. DK: Golde asisti yapan isim Jason Denayer oluyor.

30. DK: GOOOLLL!! Galatasaray, Lukas Podolski'nin golüyle öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Emre Çolak kullanıyor. Emre'nin ortasında Jason Denayer kafayla topu altıpas içinde bulunan Lukas Podolski'ye indiriyor. Lukas Podolski, boş pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor ve topu filelerle buluşturuyor.

27. DK: Nani'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Fernando Muslera rahat biçimde topa sahip oluyor.

26. DK: Sol kanattan ceza alanı içine giren Nani pasını Alper Potuk'a veriyor. Alper Potuk, sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak Jason Denayer'den seken top kornere çıkıyor.

22. DK: Galatasaray, Emre Çolak ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Emre'nin ortasında savunmada Abdoulaye Ba kafayla topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

21. DK: Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Wesley Sneijder'ın pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Lionel Carole bekletmeden pasını geriye doğru Lukas Podolski'ye çıkarıyor. Lukas Podolski, ceza yayı gerisinden sağ ayağıyla topun gelişine vuruşunu yapıyor ancak top üstten auta gidiyor.

15. DK: Fenerbahçe, sol kanattan kazandığı serbest vuruşu Nani ile kullanıyor. Nani'nin ortasında altıpas gerisinde Abdoulaye Ba ile Mehmet Topal topa birlikte yükseliyor. Ba'nın kafa vuruşunda yükselik kazanan top kaleci Fernando Muslera'nın kontrolünde üst ağlarda kalıyor.

13. DK: Serbest vuruşu kullanmak için topun başında Selçuk, Podolski ve Sneijder bulunuyor.

12. DK: Abdoulaye Ba'nın Lukas Podolski'ye yaptığı faul sonrasında Galatasaray ceza sahası hemen dışından sağ çaprazdan serbest vuruş kazanıyor.

10. DK: Ceza yayı gerisinde Volkan Şen sağ ayağıyla çok sert vuruyor fakat top farklı şekilde üstten auta çıkıyor.

9. DK: Lukas Podolski, Wesley Sneijder'dan aldığı top sonrasında sol çaprazdan kaleyi yokluyor. Fabiano Ribeiro, üzerine gelen topu yumruklarıyla uzaklaştırıyor.

6. DK: Galatasaray gole çok yaklaşıyor! Sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Emre Çolak kullanıyor. Emre'nin ortasında Josef De Souza'nın kafasından seken top arka direkte Lukas Podolski'ye geliyor. Lukas Podolski, altıpas içinde boş pozisyonda vuruşunu yapıyor ancak top üstten auta gidiyor.

5. DK: Hasan Ali'nin Sinan Gümüş'e yaptığı faul sonrasında Galatasaray sağ çaprazdan serbest vuruş kazanıyor.

4. DK: Mehmet Topal'ın pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Volkan Şen, vuruş açısını yakaladıktan sonra sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak Semih Kaya'dan seken top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

1. DK: Sol kanatta topla birlikte süratle ilerleyen Yasin Öztekin yerden ortasını yapıyor ancak savunmada Simon Kjaer topu taca gönderiyor.

1. DK: Hakem Mete Kalkavan'ın düdüğüyle karşılaşma Galatasaray'ın vuruşuyla başlıyor.


GALATASARAY: Muslera, Semih, Denayer, Hakan, Carole, Selçuk, Emre, Sinan, Sneijder, Yasin, Podolski.

FENERBAHÇE: Fabiano, Şener, Ba, Kjaer, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper, Volkan, Nani, van Persie