GALATASARAY 0-4 KASIMPAŞA

GALATASARAY 0-4 KASIMPAŞA

Spor Toto Süper Lig'in 30.haftasında Galataray, TT Arena'da Kasımpaşa'yı konuk etti.

Spor Toto Süper Lig'de ikincilik mücadelesi veren Galatasaray, sahasında Kasımpaşa'ya 4-0 gibi farklı bir skorla yenilerek, kadın ve çocuklara karşı oynadığı maçta büyük bir hezimet yaşadı..

Galatasaray cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuklara karşı oynadığı Kasımpaşa maçında, adeta sahadan silindi..

Maçın hemen başında 10 kişi kalan Sarı-kırmızılı takım, Kasımpaşa karşısında hiçbir varlık gösteremedi ve Türk Telekom Arena'da sahadan 4-0 gibi farklı bir mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuç, aynı zamanda Galatasaray'ın şampiyonluk şansının matematiksel olarak da sona ermesi anlamına geliyordu...

Cezalı olan Burak Yılmaz ve sakatlığı devam eden Drogba'nın yokluğunda Sarı-kırmızılı ekip, Berk İsmail Ünsal ilk 11'de sahaya çıktı. Kasımpaşa, maçın hemen başında bir penaltı kazandı. Ryan Babel, Semih Kaya'dan kaptığı topu Oscar Scarione'nin önüne bıraktı. Scarione de boş kaleye vuracakken Hakan Balta'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.

Çakır, bu pozisyonun ardından Hakan Balta'yı kırmızı kartla oyundan atarken, penaltıda topun başına geçen Scarione de Muslera ile topu ayrı köşelere gönderdi ve Kasımpaşa'yı 7. dakikada 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra 10 kişi oynayan Galatasaray, Kasımpaşa üzerinde baskı kurmaya çalışsa da konuk takım kontra ataklarla pozisyonlar üretti. 10 kişi kalan Galatasaray karşısında derin boşluklar bulan Kasımpaşa, özellikle devre sonunda inanılmaz goller kaçırdı. Adem Büyük'ün önce şık vuruşunu Melo kaleye giderken kafasıyla çıkardı, daha sonra da Adem'in boş kaleye vuruşunu Semih Kaya son andaki müdahalesiyle önledi ve 2. golü kurtardı.

Devre Kasımpaşa'nın 1-0 üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci yarının hemen başında yine konuk takım 2. gole yaklaştı. 46'da Babel'in pasıyla karşı karşıya kalan golün sahibi Scarione, bu kez istediği gibi vuramadı ve top Muslera'da kaldı.

Bu pozisyonun dönüşünde Galatasaray da beraberlik golüne yaklaştı. Sneijder'in pasıyla Kasımpaşa savunmasının arkasına sarkan Umut Bulut, yerden vurdu ancak kaleci Isaksson'u geçemedi.

İnanılmaz bir seviyeye çıkan tempo, Kasımpaşa'nın ikinci golüyle sonuçlandı. Savunmadan hızlı çıkan Kasımpaşa'da Tabare Viudez, sağ çaprazdan ceza sahasına girdiği anda yerden sert vurdu ve Arena'da Kasımpaşa adına skoru 2-0 yaptı.

Dakikalar ilerledikçe oyun disiplininden kopan Galatasaray, kalesinde devamlı pozisyon vermeye devam etti. 64'te Adem Büyük'ün şutunda top savunmaya çarptı ve Oscar Scarione'nin önünde kaldı. Arjantinli oyuncu da düzgün bir vuruşla ağları havalandırırken, Kasımpaşa'ya 3-0'lık üstünlüğü getirdi.

Sahada hiçbir varlık gösteremeyen Galatasaray karşısında çok rahat bir futbol sergileyen konuk takım Kasımpaşa, 77'de bir kez daha Muslera'nın koruduğu fileleri havalandırdı. Viudez'in kullandığı köşe vuruşunda kafayı vuran Yalçın Ayhan, skoru 4-0'a getirdi.

Karşılaşma Kasımpaşa'nın 4-0'lık galibiyetiyle sona erdi..

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90. DK: Hakem Cüneyt Çakır 90 dakikanın son düdüğünü çalıyor. Kasımpaşa deplasmanda Galatasaray'ı 4 farklı üstünlükle mağlup etmeyi başarıyor.

90. DK: Hakem Cüneyt Çakır 90 dakikanın sonuna 1 dakikalık ek süre ilave ediyor.

88. DK: Orta alandaki mücadelede İlhan Eker topla ilerlerken rakibini engellemeye yönelik müdahales sonrasında hakem Cüneyt Çakır, Felipe Melo'ya sarı kartını gösteriyor.

84. DK: Galatasaray takımı duran top kazanıyor. Topun gerisindeki Alex Telles ceza sahasına ortasını yapıyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Felipe Melo kafa vuruşunu yapıyor ancak öncesinde pozisyon ofsayt oluyor.

82. DK: Kasımpaşa takımı sağ kanattan köşe atışı kazanıyor. Alpaslan Öztürk'ün yaptığı ortada, ceza sahasında bulunan Ryan Donk kafa vuruşunu yapıyor. Ancak top üstten auta gidiyor.

80. DK: Kasımpaşa takımında son oyuncu değişikliği yapılıyor. Oscar Scarione oyundan alınırken yerine kalan dakikalarda Tunay Torun oyuna dahil oluyor.

78. DK: Orta alanda topla ilerleyen Wesley Sneijder'e arkadan Tabare Viudez'in müdahalesinde hakem Cüneyt Çakır tereddütsüz sarı kartına başvuruyor.

77. DK: Kasımpaşa ikinci oyuncu değişikliği hakkınıda kullanıyor. Andre Castro oyundan çıkarken yerine Alpaslan Öztürk oyuna dahil oluyor.

77. DK: Tabare Viudez gol de pasıyla katkıda bulunuyor.

77. DK: GOOOLL!! Yalçın Ayhan'ın kafa vuruşunda fark 4'e çıkıyor. Kasımpaşa takımı sağ kanattan köşe atışı kazanıyor. Topun gerisinde bulunan Tabare Viudez sol ayakla içeriye ortasında ön direğe doğru hareketlenen Yalçın Ayhan, Semih Kaya'nın markajından kurtulup yaptığı kafa vuruşunda topu ağlara göndermeyi başarıyor.

75. DK: Kasımpaşa ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Günün başarılı ismi Ryan Babel oyundan alınırken yerine Sanaharib Malki oyunda dahil oluyor.

74. DK: Kasımpaşa takımı serbest vuruş kazanıyor. Kaleyi 24 metreden ve cepheden gören bir noktadan topun gerisine gelen Tabare Viudez oluyor. Sol ayakla barajın üstünden çektiği şut üstten auta gidiyor.

72. DK: Galatasaray takımı son değişiklik hakkını kullanıyor. Selçuk İnan oyundan alınırken yerine Lucas Ontivero oyuna dahil oluyor.

70. DK: Kasımpaşa takımı bulduğu gollerden sonra oyunu biraz daha rölantiye almış vaziyette mücadeleye devam ediyor. Oyunun temposu bu dakikalarda düşüyor.

68. DK: Orta alanda topla buluşan Adem Büyük rakibi Sabri Sarıoğlu'ndan sıyrılmak isterken yerde kalıyor. Hakem Cüneyt Çakır bu pozisyonu faul olarak değerlendiriyor.

64. DK: GOOOLL!! Oscar Scarione farkı 3'e çıkarıyor. Kasımpaşa takımı orta alanda oyunu domine ediyor. Ceza sahası dışında Adem Büyük ile Andre Castro duvar pası yapıyor. Duvar pası sonrasında topu önüne alan Adem Büyük şutunu kaleye gönderiyor. Ancak Galatasaray savunmasında Hakan Balta'dan seken top Oscar Scarione'nin önünde kalıyor. Kaleciyle karşı karşıya kalan Oscar Scarione düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturuyor.

60. DK: Galatasaray sağ kanattan serbest atış kazanıyor. Bu kez topun başına gelen Selçuk İnan oluyor. Sol ayakla ceza sahasına yaptığı ortada Umut Bulut boşta kalmasına rağmen yaptığı kafa vuruşu üstten auta gidiyor.

58. DK: Kasımpaşa takımı sağ kanattan yükleniyor. Tabare Viudez'in taşıdığı topla atak başlıyor. Sağ kanatta süratli bir şekilde ilerleyen Tabare Viudez içeriye yerden ortasını yapıyor. Ceza sahasında bulunan Ryan Babel'in yaptığı tek vuruş kaleci Fernando Muslera'nın kolları arasında kalıyor.

56. DK: Kasımpaşa takımında ceza dışında topla buluşan Adem Büyük sağ ayakla sert ve etkili bir şut çıkarıyor. Ancak kaleci Fernando Muslera topu adeta köşeden kurtarmayı başarıyor.

55. DK: Galatasaray takımında teknik direktör Mancini oyuna müdahalede bulunuyor. Emmanuel Eboue oyundan alınırken yerine Alex Telles oyuna dahil oluyor.

54. DK: Galatasaray takımı ceza sahasının sağ çaprazında serbest atış kazanıyor. Kaleye yaklaşık 27 metreden sağ ayakla barajın üstünden gönderdiği şut kalenin yanından auta gidiyor.

51. DK: Oscar Scarione gol de güzel pasıyla katkıda bulunuyor.

51. DK: GOOOLL!! Kasımpaşa Tabare Viudez'le farkı ikiye çıkarıyor. Galatasaray takımı yüklenirken uzun gönderdiği top savunmadan geri geliyor. Orta alanda topa sahip olan Oscar Scarione topu 20 metre sürdükten sonra ceza sahasına girmeden sağ çaprazda bulunan takım arkadaşı Tabare Viudez'e topu gönderiyor. Tabare Viudez topla buluştuktan önünde Semih Kaya olmasına rağmen sağ ayakla kalenin köşesine yerden yaptığı düzgün vuruş sonrası topu ağlarla buluşturuyor.

49. DK: Galatasaray takımı ceza sahasının sol çaprazından serbest atış kazanıyor. Topun gerisine gelen Wesley Sneijder'in sağ ayakla içeriye kestiği top yerden gidiyor. Kasımpaşa savunması topa ayak koymayı başarıyor.

49. DK: Galatasaray takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor.Genç oyuncu Berk İsmail Ünsal oyundan alınırken, yerine Yekta Kurtuluş oyuna dahil oluyor.

48. DK: Galatasaray takımı net bir pozisyon yakalıyor. Wesley Sneijder'in orta yuvarlakta savunmanın arasına gönderdiği topla buluşan Umut Bulut sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalıyor. Sağ ayakla plase şutunda kaleci Andreas Isaksson topu kurtarmayı başarıyor.

46. DK: Kasımpaşa ikinci 45 dakikaya da hızlı başlayan taraf oldu. Sol kanatta bulunan Ryan Babel ceza sahasına pasını gönderiyor. Ceza sahası içinde boşta kalan Oscar Scarione bir anda kaleciyle karşı karşıya kalıyor. Sağ ayağı ile ayak içi vuruşunda kaleci Fernando Muslera topu kurtarmayı başarıyor.

46. DK: Hakem Cüneyt Çakır karşılaşmanın ikinci 45 dakikasını başlatan düdüğünü çalıyor.


45. DK: Hakem Cüneyt Çakır karşılaşmanın ilk 45 dakikasını bitiren düdüğünü çalıyor. Kasımpaşa, Galatasaray karşısında soyunma odasına önde giriyor.

45. DK: Hakem karşılaşmanın ilk yarısına 1 dakikalık ek süre ilave ediyor.

45. DK: Kasımpaşa takımından savunmadan topla çıkan Yalçın Ayhan'a arkadan Umut Bulut'un sert müdahalesi sonrasında hakem Cüneyt Çakır sarı kartına başvuruyor.

44. DK: Kasımpaşa takımında orta alanda Kerem Şeras'ın derinlemesine pasına hareketlenen Tabare Viudez sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor. Kaleciyle karşı karşıya kalıyor ancak takım arkadaşı Oscar Scarione pozisyona dahil oluyor. Oscar Scarione boş kaleye topu göndermek istiyor ancak savunmadaki Semih Kaya etten bir duvar örüyor adeta ve net bir gol pozisyonunu engelliyor.

43. DK: Kasımpaşa takımı yükleniyor. Kornerden seken top savunmaya kadar geliyor. Yalçın Ayhan'ın savunmdan uzun gönderdiği uzun pasla ceza sahası içinde topla buluşan Adem Büyük kaleciyle karşı karşıya kalıyor. Sol ayağı ile çektiği şut kaleci Fernando Muslera'yı geçmesine rağmen Felipe Melo'nun kritik müdahalesi sonrası net bir gol pozisyonu kaçıyor.

41. DK: Kasımpaşa takımında Tabare Viudez orta alanda topu Felipe Melo'dan kurtarıyor. Sol çapraza derinlemesine pas düşünüyor ancak kaleci Fernando Muslera bir libero gibi çıkıp topu uzaklaştırmayı başarıyor. Galatasaray takımı 10 kişi kaldıktan sonra savunmada derin boşluklar bırakıyor.

39. DK: Galatasaray takımı uzun toplarla çıkmaya çalışıyor. Umut Bulut'un kafayla indirdiği topla buluşan Wesley Sneijder ceza sahasının dışından sol çaprdan çektiği plase şut üstten farklı bir şekilde auta gidiyor.

37. DK: Kerem Şeras'la Wesley Sneijder'in arasındaki mücadelede Kerem Şeras'in eli Wesley Sneijder'in suratına çarpıyor. Hakem Cüneyt Çakır bu sert müdahale sonrasında sarı kartını Kerem Şeras için kullanıyor.

35. DK: Kasımpaşa takımı sağ kanattan yükleniyor. İlhan Eker'in kanattan ortaladığı topa savunma müdahale ediyor. Ancak savunmadan seken top ceza sahası dışında bekleyen Adem Büyük'ün önüne düşüyor. Adem Büyük'ün sol ayakla ceza sahasından çektiği şut az farkla üstten auta gidiyor.

34. DK: Kasımpaşa takımı sağ kanattan köşe atışı kazanıyor. Topun gerisinde bulunan Tabare Viudez ortasını ceza alanına doğru yapıyor. Savunmadan seken top Ryan Babel'e geliyor. Ryan Babel'in ceza sahasının dışından vurduğu şutu kaleci Fernando Muslera kurtarmayı başarıyor.

32. DK: Galatasaray takımı sol kanattan kaptan Sabri Sarıoğlu ile geliyor. Sabri Sarıoğlu süratli bir şekilde topu taşıdıktan sonra ceza sahasına ortasını yapıyor. Ancak ceza sahası içinde boşta kalan Berk İsmail Ünsal topa dokunamıyor. Topun kontrolünü Kasımpaşa takımı kalecisi Andreas Isaksson sağlıyor.

31. DK: Orta alanda topu kontrol etmek isteyen Selçuk İnan'a arkadan müdahalede bulunan İlhan Eker, hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

30. DK: Orta alanda seken topa yükselen Umut Bulut topu takım arkadaşı Berk İsmail Ünsal'ın önüne doğru indiriyor. Berk İsmail Ünsal topu kontrol ettikten sonra hızlı adımlarla ceza sahasına giriyor. Sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalıyor. Ancak Berk İsmail Ünsal sol ayağı ile çektiği şut yandan dışarıya auta gidiyor.

26. DK: Galatasaray takımı orta alanın yakınından faul atışı kazanıyor. Topu içeriye doğru ortalayan Wesley Sneijder oluyor. Umut Bulut arka direkte ceza sahasına kafayla indirdiği topa hamle yapmak isteyen Berk İsmail Ünsal ofsayt pozisyonuna yakalanıyor.

26. DK: Galatasaray yarı sahasından Fernando Muslera'nın uzun pasında hava topuna yükselen Ryan Donk rakibi Umut Bulut'a müdahalede bulunuyor. Hakem Cüneyt Çakır pozisyonun faul olduğunu işaret ediyor ve Ryan Donk'a sarı kartını gösteriyor.

24. DK: Galatasaray takımı orta alanda Wesley Sneijder'le yükleniyor. Wesley Sneijder sağ kanatta top bekleyen Emmanuel Eboue'yi görüyor. Emmanuel Eboue topu kontrol ettikten sonra ceza sahasına giriyor. Kasımpaşa savunması Emmanuel Eboue'yi karşılamasına rağmen sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak top çerçeveyi bulmadan yandan auta gidiyor.

22. DK: Kasımpaşa takımı sağ kanattan köşe vuruşu kazanıyor. Topun gerisine gelen Tabare Viudez'in ortası ön direkte savunmasına yardıma gelen Selçuk İnan'a takılıyor. Galatasaray savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

22. DK: Kasımpaşa takımında Tabare Viudez'in pasına hareketlenen Adem Büyük sağ tarafında daha müsait olan takım arkadaşı Ryan Babel'e pas vermek yerine ceza sahası dışından şutunu çekiyor. Ancak top savunmadan geri geliyor.

21. DK: Kasımpaşa takımında Tabare Viudez sağ kanattan ters kanada uzun pasında topu takım arkadaşı Ryan Babel'e kazandırıyor. Fuleli adımlarla ceza sahasına giren Ryan Babel topu rakibinden kurtarmak için soluna çekiyor. Vuruşunu yapıyor ancak savunmada Semih Kaya topa ayak koyan isim oluyor.

19. DK: Galatasaray takımında Selçuk İnan'ın taşıdığı topla buluşan Emmanuel Eboue rakibiyle mücadele ederken ara pasını savunmanın arkasına gönderiyor. Umut Bulut topla buluşuyor ancak yan hakemin bayrağı havada pozisyon ofsayt olarak değerlendiliyor.

18. DK: Galatasaray takımı elle oynama gerekçesiyle sol kanattan çift vuruş kazanıyor. Bu kez topun gerisine gelen Selçuk İnan'ın ceza alanına doğru yaptığı ortayı Kasımpaşa savunmasında Yalçın Ayhan kafayla karşılamayı başarıyor.

15. DK: Kasımpaşa takımında Adem Büyük sakatlık geçiriyor. Orta alanda yerde kalan Adem Büyük için hakem Cüneyt Çakır oyunu durduruyor. Tedavisi yapılan Adem Büyük tekrardan oyuna dönüyor.

12. DK: Galatasaray takımı sağ kanattan köşe atışı kazanıyor. Wesley Sneijder topun gerisine geliyor yaptığı ortayı ön direkte karşılayan isim Kasımpaşa takımından Adem Büyük oluyor.

11. DK: Galatasaray takımında orta alanda Wesley Sneijder'in gönderdiği uzun pasla topla buluşan Selçuk İnan kaleyi cepheden gören bir noktadan vuruşunda top savunmaya çarpıp kornere çıkıyor.

7. DK: GOOOLL!! Kasımpaşa deplasmanda Oscar Scarione'nin penaltı vuruşunda öne geçiyor. Kasımpaşa sol kanattan atak geliştiriyor. Ryan Babel'in Semih Kaya'dan müdahale ile aldığı topta hemen yakınında bulunan takım arkadaşı Oscar Scarione'ye topu kazandırıyor. Oscar Scarione topu kontrol edip kaleye doğru vuruşunu yapacakken ceza sahası içinde Hakan Balta'nın arkadan müdahalesinde hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösteriyor. Oscar Scarione topun gerisine geliyor. Kalecinin yanından topu ağlarla buluşturuyor.

6. DK: Kasımpaşa sol kanattan atak geliştiriyor. Ryan Babel'in Semih Kaya'dan müdahale ile aldığı topta hemen yakınında bulunan takım arkadaşı Oscar Scarione'ye topu kazandırıyor. Oscar Scarione topu kontrol edip kaleye doğru vuruşunu yapacakken ceza sahası içinde Hakan Balta'nın arkadan müdahalesinde hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösteriyor ve hakem Cüneyt Çakır kırmızı kartını gösteriyor.

5. DK: Galatasaray takımı sağ kanattan serbest atışı kazanıyor. Topun gerisine gelen Wesley Sneijder'in ceza sahasına yaptığı ortada topu kafayla Yalçın Ayhan karşılıyor ancak Ryan Donk'a çarpan top kornere gidiyor.

3. DK: Galatasaray takımı orta alanda top kaybı yapıyor. Orta alanda topu kapan Kerem Şeras sol çaprazda boşta bulunan Ryan Babel'e topu kazandırıyor. Ryan Babel karşısına Semih Kaya'yı alıyor. Zarif bir hareketle Semih Kaya'dan sıyrılan babel ceza sahası sol çaprazdan vurduğu şut yandan auta gidiyor.

2. DK: ilk atak konuk takım Kasımpaşa'dan geliyor. Sağ kanatta topla buluşan Tabare Viudez'in pasında ceza sahası dışında bekleyen Adem Büyük topun gelişine sert bir vuruş yapıyor ancak top yandan auta gidiyor.

1. DK: Hakem Cüneyt Çakır karşılaşmayı başlatan düdüğünü çalıyor. Maça konuk ekip Kasımpaşa'nın vuruşuyla başlanıyor.


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]


TT Arena'da kadın ve çocuklara karşı oynanacak olan mücadele saat 19:00'da başlayacak. Cüneyt Çakır'ın düdük çalacağı karşılaşmada yardımcı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun olacak.

20. RANDEVU

Galatasaray ile Kasımpaşa takımları lig tarihi boyunca daha önce 19 kez karşılaştı. Oynanan 19 maçta Galatasaray 12 kez kazanırken 5 maç berabere bitti 2 maçı Kasımpaşa kazandı. Kasımpaşa sahasında oynadığı son 2 maçı kaybetmezken Galatasaray evinde rakibine sadece 1 kez kaybetti.

SNEIJDER REKOR HEDEFLİYOR

2013-14 sezonunda Galatasaray forması altında resmi maçlarda 14 gol atan Wesley Sneijder kalan maçlarda 5 gol daha atarsa kariyerinin en golcü sezonunu yineleyecek. Ajax forması altında 2006-07 sezonunda 18 lig, 1 kupa olmak üzere toplam 19 gol atan Sneijder daha sonraki en iyi dönemine bu sezon ulaştı.

SEYİRCİ CEZALARI ETKİLEMEDİ

Süper Lig'in 29 haftası geride kalırken 11 farklı takım toplamda 21 maçını seyirci cezalı olarak (kadın ve çocuk taraftarlara açık) oynadı. Önceki haftalarda çeşitli nedenlerle ceza alan takımlar maç sonuçlarında nerdeyse hiç etkilenmedi. Oynanan 21 maçın sadece 4 tanesini yani %19 oranında cezalı takımlar kaybetti.

İŞTE DEV MAÇIN 11'LERİ

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Hakan, Sabri, Melo, Ceyhun, Selçuk, Umut, Sneijder, Berk İsmail

Kasımpaşa: Isaksson, Yalçın, İlhan, Donk, Elyasa, Kerem, De Castro, Viudez, Scarione, Babel, Adem

Saat: 19.00
Stat: TT Arena
Hakem: Cüneyt Çakır
Yayın: Lig TV - SPOR3.COM