G.Saray'a şok ! FIFA'dan Prandelli tehdidi

G.Saray'a şok ! FIFA'dan Prandelli tehdidi

G.Saray yönetimi Cesare Prandelli'yi kovmak için menajerini İstanbul'a davet etti ama işi de oldukça zor...

G.Saray'da yönetim Cesare Prandelli'nin sözleşmesini feshetmenin yollarını ararken "buraya çalışmaya geldim para kazanmaya değil" diyen İtalyan teknik adam bir kez daha görevi bırakmaya niyeti olmadığını yöneticilere iletti. 

Yıllık 2 milyon 450 bin euro'dan 2 yıllık 4 milyon 900 bin euro garanti para artı alan Prandelli'nin sözleşmesinde yılda 500 bin euro'dan toplam 1 milyon euro da "imaj hakkı" maddesi bulunuyor.
 
5.9 MİLYON EURO TEK SEFERDE ÖDENİR MADDESİ VAR

Prandelli'nin sözleşmesinde Ünal Aysal'ın dediği gibi maddi anlamda bir "tazminat" madesi bulunmuyor. Fakat İtalyan teknik adam tek taraflı olarak görevinden alınırsa; sözleşmesinde yer alan 5 milyon 900 bin euro'nun kendisine tek seferde nakit olarak ödenmesi maddesi sözleşmede bulunuyor.
 
SÖZLEŞME DE 3.5 MİLYON DOLAR'LIK BONUS VAR
Prandelli'nin sözleşmesinde yer alan ve FIFA kurallarına göre Galatasaray'ı bağlayıcı olan "bonus"lar ise yönetiminin belini büküyor. Sarı-kırmızılı yönetim sözleşmesini tek taraflı feshetmesi durumunda; FIFA kuralları göre sözleşmede yazan; "lig şampiyonluğu halinde 1 milyon dolar, Türkiye Kupası şampiyonluğu halinde 500 bin dolar, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final için 250 bin, yarı final için 500 bin, final için 1 milyon dolar bonus ödenir" maddelerinin hepsini kabul etmiş oluyor.
 
FAİZLER VE MAHKEME MASRAFLARI DA CABASI
Yani Yarsuvat yönetimi şu an için Prandelli'yi kovarsa; 5 milyon 900 bin euro artı; 3.5 milyon dolar bonuslar ödenmesi gerekiyor. Eğer yönetim sözleşmeyi tek taraflı fesheder ve Prandelli de FIFA'ya giderse bu kez dava sürecinde oluşacak faizler ve mahkeme masrafları da G.Saray'ın kasasından çıkacak.
 
Fotospor