G.Saray ve Kızılyıldız temsilcileri bir araya geldi

G.Saray ve Kızılyıldız temsilcileri bir araya geldi
Güncelleme:

Murat Özyer ile Kızılyıldız Telekom Sportif Direktörü Davor Ristovic, İspanya'da bir araya geldi

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer ile Kızılyıldız Telekom Sportif Direktörü Davor Ristovic, İspanya'da bir araya geldi

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat  Özyer ile Kızılyıldız Telekom Sportif Direktörü Davor Ristovic, iki takım  arasında oynanan basketbol maçından önce çıkan olaylarda bir taraftarın hayatını  kaybetmesinin ardından yaşanan gelişmeleri görüşmek üzere bir araya geldi.
 
THY Avrupa Ligi'nin internet sitesinde yer alan haberde, İspanya'nın  Barcelona kentinde Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu  başkanlığında görüşen yöneticiler, ölüm olayının ardından yaşanan gelişmeleri  değerlendirdi.
 
Taraflarca yapılan ortak yazılı açıklamada, Sırp taraftar Marko  İvkoviç'in hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olay şiddetle kınanarak, "Marko'nun  ailesine ve yakınlarına en derin taziyelerimizi sunarız. Avrupa Ligi camiası, her  zaman onlara destek olacaktır" denildi.
 
Açıklamada, taraftarlara daha sakin olması yönünde çağrıda  bulunularak, "Ancak onların yardımıyla bu tür olayların tekrar yaşanmasının önüne  geçebiliriz. İki kulüp de spor salonu ve çevrelerinde bundan sonra daha sakin ve  sportmence bir ortamın sağlanması için gereken tüm önlemlerin alınacağı  teminatını veriyor" ifadelerine yer verildi.
 
Avrupa Ligi ve takımlarının ortak gayesinin, olaya ilişkin devam eden  soruşturmanın tamamen açığa çıkarılması olduğu vurgulanan açıklamada, benzer  olayların yaşanmaması adına gereken önlemlerin alındığı ve güvenlik güçleriyle  işbirliği içinde olunduğu belirtildi.
 
Bu arada THY Avrupa Ligi'nde bu hafta oynanacak tüm karşılaşmalarda,  Sırp taraftar Marko İvkoviç'in anısına saygı duruşunda bulunulacak.