G.Saray, 'Sercan'ı oynatmayın' dememiş

G.Saray, 'Sercan'ı oynatmayın' dememiş

Balıkesirspor, Galatasaray'ı 2-0'la geçerken ilk golü atan Sercan Yıldırım hakkında açıklama geldi.

Ligin ikinci haftasında Eskişehir ile evinde berabere kalan Galatasaray, önceki gün de Balıkesirspor’a deplasmanda 2-0 yenilerek kötü gidişi sürdürdü. Sarı-Kırmızılılar, Ege ekibinin ligde yer aldığı tek sezon olan 1975-76 sezonunda da Balıkesir’den 1-0 yenik ayrılmıştı. Bal-Kes, ligde 4 büyük takıma sahasında hiç kaybetmeyerek çarpıcı grafiğini sürdürdü.
 
DERBİ TARİFESİ
 
Balıkesir’de iç-dış saha galibiyetlerine 10’ar bin lira, beraberliklere ise 5’er bin lira prim veriliyor. Ancak derbi olarak görülen 4 büyükler ile oynanan maçlarda prim 2 kat artıyor. Yani futbolcular, Galatasaray galibiyetinin ardından kişi başı 20’şer bin lira prim elde etti. Kadrosunun tahmini bonservis değeri 20 milyon euro olan Balıkesir, bu anlamda 171 milyon euro, yani yaklaşık 490 milyon lira değere sahip olan Galatasaray’ı dize getirerek büyük sükse yaptı.
 
SERCAN İÇİN MADDE YOK
 
Balıkesir Başkanı Tuna Aktürk, elde ettikleri galibiyette perdeyi açan golü atan Sercan hakkında konuştu. Galatasaray’dan kiraladıkları tecrübeli golcü için Sarı-Kırmızılı ekibin sözleşmeye özel bir madde koydurmadığını belirterek “Kendilerine karşı Sercan’ı oynatmamamız yönünde bizden bir talepleri olmadı” dedi. Aktürk, ücretsiz kiraladıkları Sercan’ın maaşını rakiplerinin ödediği iddiaları için de “Bizim ödediğimiz bir miktar var. Ancak Galatasaray ödüyor mu yoksa ödemiyor mu, onu bilmiyorum” ifadelerini kullandı.
 
Bugün