G.Saray Burak'la güldü !

G.Saray Burak'la güldü !

Galatasaray, hazırlık maçında Macar ekibi Honved'i Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-1 mağlup etti.

Yeni sezon öncesi çalışmalarının ikinci etabını Macaristan'da gerçekleştiren Galatasaray,Budapeşte'de Honved ile hazırlık maçında karşılaştı. Sarı-kırmızılı ekip; kadrosunda eski futbolcusu Abdul Kader Keita ve Roberto Mancini'nin oğlu Andre'yi bulunduran Macar ekibini 2-1 yendi. Galatasaray'ın gollerini biri penaltıdan Burak Yılmaz attı.

Honved'in tek sayısını 90'da frikikten Vernes kaydetti. İlk dakikadan itibaren etkili bir oyun ortaya koyan Galatasaray rakip kaledeki en tehlikeli pozisyonu 19. dakikada yakaladı. Bruma, sol kanattan gelen pasa sol ayağıyla sert vurdu. Ancak Portekizli futbolcunun şutu üstten auta çıktı. 26. dakikada Felipe Melo'nun ceza sahası dışından şutu da kaleyi bulmadı.

36'da yeni transfer Olcan Adın, attığı ara pasıyla savunmayı düşürdü; topu Burak Yılmaz'ın önüne bıraktı. Burak karşı karşıya pozisyonda sol ayağıyla kaleciyi terse düşürüp golünü attı.

39'da ceza sahasında Burak'ın pasıyla buluşan Olcan'ın sağ ayağıyla volesi direkten döndü. Bu pozisyondan saniyeler sonra, soldan gelen ortaya kafayla vuran Chedjou golü bulamadı. İlk yarı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Galatasaray ikinci yarıya daha etkili başladı. 48. dakikada Burak Yılmaz karşı karşıya pozisyonda kaleciye takıldı.

Cimbom, 50. dakikada Veysel Sarı'nın düşürülmesiyle penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Burak farkı ikiye çıkardı. 2-0. Honved'den Vernes'in 90'da attığı frikik golü ile skoru 2-1'e getirdi ve bu gol maçın da skorunu belirledi. 2-1.

Galatasaray maça Sinan Bolat, Veysel, Chedjou, Semih, Telles, Melo, Selçuk, Olcan, Emre Çolak, Bruma ve Burak 11'iyle çıktı.

Honved ise karşılaşmaya Kemenes, Barath, Kristi, Mello, Fejes, Hidi, Portilla, Andre Mancini, Farkas, Keita, Traore ve Kendia 11'iyle başladı.

ÜÇÜNCÜ HAZIRLIK MAÇI

Galatasaray, kampın Avusturya bölümündeki ilk hazırlık maçında Avusturya Bölgesel Lig takımlarından Vowarts Steyr'i 3-1 yenmişti. Sarı-kırmızılılar, Avusturya'daki ikinci hazırlık maçında ise Avusturya Bundesliga takımlarından Rapid Wien'e 3-1 yenilmişti.

RAKİPTE TANIDIK İSİMLER

Galatasaray'ın rakibi Honved takımının kadrosunda sarı-kırmızıların eski teknik direktörü Roberto Mancini'nin oğlu Andrea Mancini ile Abdul Kader Keita ve Souleymane Youla gibi tanıdık futbolcular bulunuyordu. Andrea Mancini ile Abdul Kader Keita maça ilk 11'de başladı.

MANCINI İLE PRANDELLI BİR ARAYA GELDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, sarı-kırmızılı takımın eski teknik direktörü Roberto Mancini ile bir araya geldi. Maç öncesi Roberto Mancini, Honved takımında futbolcu olan oğlu Andrea Mancini'yi izlemek üzere Budapeşte Bozsik Stadı'na geldi. Burada Roberto Mancini ve Cesare Prandelli bir süre sohbet etti. Halef selefin bir araya geldiği görüşme sıcak bir ortamda gerçekleşti.

PRANDELLI ORUÇ TUTTU

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, oruç tuttu. Daha önce kampı takip eden basın mensuplarıyla yaptığı iftarda, ramazanın son günü oruç tutacağını açıklayan İtalyan teknik adam, günü oruçlu geçirdi.

KEITA GALATASARAY'A KARŞI

Galatasaray'da 2009-2010 sezonunda forma giyen Fildişi Sahilli futbolcu Abdul Kader Keita, eski takımına karşı mücadele etti. Sarı-kırmızılı takımda oynadığı dönemde başarılı bir performans sergileyen Keita, maça Honved kaptanı olarak çıktı.

CANDAN ERÇETİN DE İZLEDİ

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Candan Erçetin maçı protokol tribününden izledi. Geçen sezon yönetimde fazla aktif olmadığı için eleştirilen Candan Erçetin, karşılaşmayı yönetim kurulu üyesi Mehmet Emin İpekdokuyan ile takip etti.

SİNAN BOLAT İLK MAÇINA ÇIKTI

Galatasaray'ın Portekiz'in Porto takımından bir yıllığına kiraladığı milli kaleci Sinan Bolat, sarı-kırmızılı takımla ilk maçına çıktı. Teknik Direktör Cesare Prandelli, Honved karşısında kaleyi Sinan Bolat'a emanet etti.

14 GÜNLÜK KAMP BİTTİ

Galatasaray, Honved karşılaşmasıyla 14 günlük ilk etap yurt dışı kampını bitirdi. Sarı-kırmızılı takım, 14 Temmuz'da başladığı kampın ilk 10 günlük bölümünü Avusturya'da geçirdi. Burada iki hazırlık maçı yapan Cimbom, ilk maçında Avusturya Bölgesel Lig ekiplerinden Vorwarts Steyr'ı 3-1 yenerken, ikinci maçında ise Rapid Wien'e 3-1 mağlup oldu.

4 GÜNLÜK İZİN

Daha sonra Budapeşte'ye geçen sarı-kırmızılı takım, burada 4 gün kamp çalışması yaptı ve Honved ile karşılaştı. Galatasaray, karşılaşmanın ardından İstanbul'a dönmek için havalimanına hareket etti. Sarı-kırmızılı takım, 4 günlük iznin ardından hazırlıklarına 1 Ağustos Cuma günü İstanbul'da devam edecek.

HONVED: 1 - GALATASARAY: 2

Stat: Budapeşte Jozsef Bozsik
Hakem: Szöts Gergely, Kiraly Krisztian, Becseri Gergely (Macaristan)

Honved: Szabolcs Kemenes, Botond Barath, Marku Kristi, Anibal Mello, Janos Fejes, Patrik Hidi, Sebastian Portilla, Andrea Mancini, Sebestyen Ihrig Farkas, Abdul Kader Keita, Kandia Traore
Teknik Direktör: Pietro Vierchowod

Galatasaray: Sinan Bolat, Veysel Sarı (Dk. 86 Koray Günter), Aurelien Chedjeu, Semih Kaya (Dk. 46 Hakan Balta), Alex Telles, Selçuk İnan (Dk. 71 Yekta Kurtuluş), Felipe Melo (Dk. 85 Umut Gündoğan), Olcan Adın (Dk. 81 Furkan Özçal), Emre Çolak (Dk. 65 Sinan Gümüş), Armindo Bruma (Dk. 59 Nordin Amrabat), Burak Yılmaz (Dk. 67 Umut Bulut)
Yedekler: Eray İşcan, Alperen Uysal, Emre Can Çoşkun, Birhan Vatansever, Berk İsmail Ünsal, Hamit Altıntop
Teknik Direktör: Cesare Prandelli

Goller: Dk. 36 ve 50 (penaltı) Burak Yılmaz (Galatasaray); Dk. 90 Richard Vernes (Honved)