''Futbolu diploma oynamıyor''

''Futbolu diploma oynamıyor''

Orduspor Teknik Sorumlusu Dilaver, açıklamalarda bulundu.

Orduspor Teknik Sorumlusu Dilaver, "Deplasmandan puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz. Futbolu diploma oynamıyor. Bu futbol lisans işi falan değil. Eğer koşar, gönlünü ortaya koyarsan ve arzu edersen kazanırsın" dedi.

PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor, hafta sonu deplasmanda  Osmanlıspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.
 
Durugöl Vali Kemal Yazıcıoğlu Orduspor Tesisleri'nde teknik sorumlular  Sebahattin Albayrak ve Muhammet Dilaver yönetiminde yapılan antrenmana,  sakatlıkları bulunan Martin Mutumba, Michel Landel, Emre Aygün, Emrullah Kokoç ve  Bilal Türkgüler katılmadı.
 
Düz koşuyla başlayan, kondisyon çalışmasıyla devam eden antrenman,  yarı sahada yapılan çift kale maçla sona erdi.
 
Antrenman yaklaşık 2 saat sürdü.
 
İdman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan teknik sorumlu  Dilaver, her şeyden önce zorlu bir karşılaşmanın kendilerini beklediğini söyledi.
 
Dilaver, deplasmandan puan ya da puanlarla dönmek istediklerini  belirterek, "Ancak herkes şunu bilmeli ki bu ligde her maç zor. Gerçekten bu lig  çok zor bir lig. Gününde olan ve isteyen takım kazanıyor. İnşallah gülen taraf  biz oluruz" dedi.
 
Takımın antrenman eksikliğinin halen olduğunu söyleyen Dilaver,  "Futbolcular iyi bir çalışma dönemi geçirmemişler. Bu nedenle bu antrenman  eksiliği 3-4 günde giderilmez. Biz teknik heyet olarak bu konunun üzerinde  duruyoruz. Amacımız takımı fit şekilde bundan sonraki maçlara hazırlamak ama bu  konuda zaman istiyoruz. Kimsenin elinde sihirli değnek yok" diye konuştu.
 
Takımda teknik direktör olarak değil teknik sorumlu olarak görev  aldıklarını ve bu konuda zaman zaman eleştirildiklerini belirten Dilaver,  sözlerini şöyle tamamladı: "Ancak şu bilinmeli ki Türkiye'de şu anda bin kişide belki Pro Lisans  vardır ancak çoğu da evde oturuyor. Bu iş gönül işi. Futbolu diploma oynamıyor.  Bu futbol lisans işi falan değil. Eğer koşar ve gönlünü ortaya koyarsan ve arzu  edersen kazanırsın. Başarı sabır ve özveri ister. Diplomayı 30 bin lira veren  zaten alıyor. Önemli olan takımla uyumlu çalışmak. Futbolculara kendini  sevdirmek."