Futbolda şok eden karar !

Futbolda şok eden karar !

Avrupa futbolunun patronu Michel Platini, Blatter'le ilgili bir açıklama yaptı.

FIFA'nın bu şekilde devam edemeyeceğini açıklayan Platini, "Umuyorum yarınki seçimi Blatter kazanmaz. Açıkçası onun kazanmasını istemiyorum. Blatter seçilirse bizde kendimize bir yol seçeceğiz. Ne olur şuan bilemiyorum." dedi.

UEFA Başkanı Michel Platini FIFA'da çıkan yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine bugün bir basın toplantısı düzenledi. İsviçre'nin Zürih şehrinde toplanan UEFA delegeleri acil toplantı sonrası yarın düzenlenecek olan FIFA Başkanlık Kongresi'nde Sepp Blater'e karşı Ürdünlü aday Prens Ali bin Al Hussein'i destekleme kararı aldılar.
 
Platini yarın düzenlenecek olan seçimi Blatter kazanması durumunda ise UEFA olarak FIFA ile olan ilişkilerini tekrar gözden geçirme kararı alacaklarını söylerken "Blatter seçimi kazanması durumunda, UEFA ,Berlin'de toplantı yapıp FIFA ile olan ilişkilerini gözden geçirecek" ifadelerini kullandı.
 
FIFA Başkanı Blatter'in yarın düzenlenecek seçimlere katılmaması ve acil olarak istifa etmesi gerektiğini de belirten Platini"O'na da söyledim hemen bırakması lazım. FIFA'nın imajı yerle bir olmuş durumda. Ama Blatter bana aniden bırakmam olmaz dedi. Bunları söylerken gözyaşlarım akıyor ama bunlar gerçek ve FIFA bir çok skandala karışmış durumda. FIFA bu durumu hak etmiyor"şeklinde konuştu.
 

DHA