Futbol tarihinde bir ilk

Futbol tarihinde bir ilk

Video hakem uygulaması ilk kez İtalya-Fransa maçında kullanıldı...

FIFA'nın yeni uygulaması İtalya-Fransa maçında ilk kez uygulandı, kamyonetin içindeki yardımcı hakemler, videodan gördüklerini baş hakem Bjorn Kuipers'e iletti.

İtalya ile Fransa arasında dün gece oynanan hazırlık karşılaşması, futbol tarihine geçti. FIFA'nın yürürlüğe koyduğu video tekrarı uygulaması ilk kez, Bari'deki San Nicola Stadı'ndaki bu maçta kullanıldı.

Daniele de Rossi'nin yaptığı kafa vuruşunun ardından Fransız Layvin Kurzawa'nın elle oynadığı iddiasıyla İtalyanlar itirazda bulundu. Bu pozisyonun tekrarı için video görüntülerinin izlendiği bildirildi.

Sistemi yerinde inceleyen FIFA Başkanı Infantino RAI televizyonuna yaptığı açıklamada, "Dikkat ettiyseniz hakem bir kaç saniyeliğine oyunu durdurdu. O esnada kamyonetin içindeki iki hakem pozisyonun penaltı olmadığına hükmetti. Futbol adına burada tarih yazıldı" dedi.
Gianni Infantino, deneme aşamasında olan video yardımcı hakemi uygulamasının, 2018 Dünya Kupası'nda kullanılacağını söyledi. Video tekrarına, atılan goller, penaltı kararları, çıkan kırmızı kartlar ve penaltı kararları durumunda başvurulabiliyor.

Milliyet