Fransızlar Mancini'nin peşinde !

Fransızlar Mancini'nin peşinde !

Paris Saint Germain yeni teknik adam arayışlarına başladı.

Daha önce Inter'de Zlatan Ibrahimovic'in hocalığını yaptığı için, Roberto Mancini için harekete geçildi.

Fransa'nın son şampiyonu Paris Saint Germain yeni sezona istediği gibi başlayamadı. Son olarak dün Toulouse ile karşı karşıya gelen başkent ekibi, 1-1'lik skorla sahadan ayrıldı. Sekiz maçta yalnızca üç galibiyet alabilen PSG, beş beraberlik ile tam 10 puan kaybetti.

Fransız basınında yer alan haberlere göre Paris Saint Germain kulübü yönetiminin sabrı bu mağlubiyetle taştı. Teknik direktör Laurent Blanc'ın suyunun ısındığı belirtilirken, yeni hoca arayışlarına çoktan başlandığı bildirildi.

Kulübe yakın Le Parisien gazetesi, "Mancini'nin gölgesi Blanc'ın üzerine çöküyor" başlığıyla verdiği habere göre, kulübün sahibi Nasser al-Khelaifi bir önceki hafta Lyon ile berabere kalınan karşılaşmanın ardından yöneticileri aradı ve bir kaç maç daha Blanc'a müsamaha gösterilmesi görüşünü iletti.

Ancak son puan kaybı sabırları taşırdı. Gündeme alternatif teknik adam isimleri alınırken ilk sıraya, Galatasaray ile yollarının ayırmasının ardından boşta olan Roberto Mancini yazıldı. İtalyan çalıştırıcının, Inter'in başında olduğu dönemde Zlatan Ibrahimovic'in hocalığını yapmış olması, takım içi lider olan İsveçli oyuncu ile iyi ilişkiler kurmasını sağlayacağından, Mancini isminin ilk seçenek olarak düşünüldüğü ifade edildi.

Milliyet