Fransız holiganlara yasak

Fransız holiganlara yasak

EURO 2016'da bu akşam oynanacak İngiltere-İzlanda maçı için geniş güvenlik önlemleri alındı.

Güvenlik nedeniyle Nice Valiliği, Fransız holiganların karşılaşmanın oynanacağı Nice Stadı çevresi ve şehirdeki taraftar alanlarına girişini yasakladı.

Alınan bilgiye göre, Brigade Sud Nice ve Populaire Sud isimli holigan  gruplara üye birçok taraftarın stadyum ve çevresi, şehir merkezindeki taraftar  alanlarına girişleri yasaklandı. Bazı holiganların ise, daha önce şiddet  olaylarına karıştığı için Nice kentine girişinin engellendiği bildiriliyor.  Holiganların özellikle İngiliz taraftarlara karşı saldırı ve şiddet hazırlığında  oldukları ve bu nedenle valilik ve emniyet müdürlüğünün uzaklaştırma kararı  aldığı belirtildi.
 
Yerel basına yansıyan açıklamalara göre Fransız taraftarlar, İngiliz  holiganların uzaklaştırılması yanlısı. Bir Fransız taraftar, "Onlar İngiltere'den  geldiler, valilik bizim Nice'e girmemizi engelleyeceğine, onlarla uğraşsın."  ifadesini kullandı.
 
Maça saatler kala güvenlik önlemleri de artırılıyor. 14 Haziran'da  alınan karar gereği, şehirde cuma gününden itibaren alkol satışı yasaklandı. Kafe  ve restoranların teraslarında ise sadece hafif alkollü içkilere izin veriliyor.