Florya'nın kapısından dönmüş !

Florya'nın kapısından dönmüş !

Hamza Hamzaoğlu, İzlanda'nın İngiltere karşısında ilk golünü atan oyuncuyu beğenmemiş.

Rusya’da Krasnodar formasını giyen İzlandalı stoperin, Galatasaray’a önerildiği, imza aşamasına gelen bu transferin Hamza Hamzaoğlu engeliyle karşılaştığı belirtildi. Ancak hoca, geçen sezon ikinci golün sahibi Sighthorsson’u istemişti.

Tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İngiltere’yi eleyerek çeyrek finale kalan ve turnuvanın en büyük sürprizine imza atan İzlanda’nın bu başarısı, Galatasaray’da karmaşık duygular yarattı.

İngiltere’yi deviren gollere imza atan iki İzlandalı oyuncunun da yolunun Cim-Bom’un kapısından döndüğü ortaya çıktı. İlk golün kahramanı Ragnar Sigurdsson’un, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu tarafından veto edildiği belirtildi. Rusya’nın Krasnodar takımında forma giyen İzlandalı stoperin geçen sezon başında Galatasaray’a önerildiği hatta imza aşamasına gelen transferin Hamzaoğlu’nun isteğiyle gerçekleşmediği belirlendi.

Kıymeti arttı

İngiltere karşısında beraberlik golünü atan 30 yaşındaki stoperin geçen sezon 1 milyon euro civarında olan bonservisi, turnuvadan sonra 6 milyon euroya kadar yükseldi.

İngiltere karşısında İzlanda’ya turu getiren golü atan Kolbeinn Sigthorsson ise geçen sezon, Hamza Hamzaoğlu’nun istediği isimlerin başında geliyordu. Galatasaraylı yetkililerin bütün ısrarına rağmen 26 yaşındaki golcü futbolcu, Fransa’nın Nantes takımını tercih etmişti. Nantes bu transfer için 3 milyon euro bonservis ödemişti.

Sighthorsson’un Nantes’i tercih etmesinde eşi de büyük rol oynamıştı. Ancak Fransa’da kötü bir sezon geçiren İzlandalı forvet, sonradan bu kararı nedeniyle pişmanlık yaşamıştı.

4 maç

EURO 2016’da İzlanda ile tarihi başarılar elde eden Ragnar Sigurdsson, 4 maça çıktı. 30 yaşındaki oyuncu İngiltere’ye çok önemli bir gol atarak, çeyrek finali getirdi.

Milliyet