Florya Riekerink'e emanet

Florya Riekerink'e emanet

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, sadece A takımla değil, altyapıyla da ilgilenecek.

Bugüne kadar alttan çıkardığı isimlerle dikkat çeken Hollandalı hoca, gençlerin de yetişmesinde ön planda olacak.

Galatasaray’ın geçen sezon altyapının koordinatörü olarak göreve getirdiği, daha sonra A takımın patronu yaptığı Jan Olde Riekerink’in asli görevleri arasında altyapı da bulunuyor. Florya’nın teknik anlamdaki tek ismi olan Riekerink, gençlerin de yukarıya çıkması için katkı verecek.

Sportif AŞ üyesi Alp Yalman’ın Riekerink’in A takımla beraber altyapıyla da ilgilenmesini istediği ve bunun üzerine Hollandalı teknik adamın genç takımlarla da yakından ilgileneceği bildirildi. Altyapıda görev yapan teknik adamlar da Riekerink’e bağlı olarak çalışacak ve ona rapor verecek.

Bugüne kadar altyapıdan yetiştirdiği isimlerle dikkati çeken, Hollandalı çalıştırıcının, bu anlamda da sarı-kırmızılılara büyük katkı vereceği ifade edildi. Mustafa Denizli’nin ayrılması sonrasında kapris yapmadan göreve gelen ve 17 bin 500 euroluk maaşı devam etmesine rağmen ses çıkarmayan Jan Olde Riekerink’in ücreti yıllık 900 bin euroya yükseltilmişti.

İdmana devam

Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını Florya’da devam ettirdi. Teknik direktör Jan Olde Riekerink nezaretinde gerçekleşen antrenmana, milli takımlarda bulunmaları nedeniyle izin verilen isimler yer almadı.