Florya kaynıyor !

Florya kaynıyor !

Kasımpaşa maçındaki sergilenen kötü futbol Süper Lig maratonu için umut vermedi.

Geçtiğimiz sezonu 4. yıldız takarak bitiren Galatasaray'da Mustafa Denizli'nin göreve başladığı Kasımpaşa maçındaki sergilenen kötü futbol Süper Lig maratonu için umut vermedi. Son dönemde yaşanan büyük düşüşün sebebi olarak takım içi huzursuzluğun olduğu dile getiriliyor. Florya'da Prandelli döneminde takım içinde oluşan gruplaşmanın yeniden ortaya çıktığı belirtildi. Hamza Hamzaoğlu'nun G.Saray'ın başına geçmesiyle birlikte İtalyan hoca döneminde takım içinde futbolcular arasında oluşan ayrışmalar kısa bir dönemliğine rafa kalkmıştı.

Bu başarıda Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'ın katkısı çok büyüktü.
Ancak alınan 3 kupa ve takılan 4. yıldız sonrasında başlanan yeni sezonda takım içindeki eski gruplaşmalar yeniden gündeme geldi. Bunun sonucunda takım içindeki arkadaşlık ortamı ortadan kayboldu. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak gibi Florya'nın iki önemli isminin orada olmaması ve Hamzaoğlu'nun yalnız kalması Galatasaray'ın düşüşüne neden oldu.

Bunun örneklerinden biri Kasımpaşa maçında yaşandı. Yakın arkadaşlıkları ile bilinen Selçuk İnan ile Burak Yılmaz arasında sert diyaloglar yaşandı. Karşılaşmanın 27. dakikasında Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, Kasımpaşalı Donk'tan 4-5 hamle yapmasına rağmen topu alamayan yakın arkadaşı Burak Yılmaz'a sinirlendi.

Atletico Madrid maçında da Chedjou ile Olcan arasında sert bir tartışma yaşanmıştı. Kamerunlu futbolcu ayrıca yenilen birinci golden sonra Semih Kaya ile tartışmıştı.

Ayrıca Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Sneijder'in Atletico Madrid maçı sonrası "İyi çalışmıyoruz. Bir türlü takım olamıyoruz. Taktiğimiz yok" açıklamasının takım içinde rahatsızlığa neden olduğu kaydedildi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in sezonun ortasında teknik direktör değişikliğine giderek belki de yıllarca tartışılacak bir karara damgasını vurdu. Hamza Hamzaoğlu-Mustafa Denizli değişimi öncesi ve sonrası tartışmalar bitmek bilmezken, Sarı-kırmızılı takım Mustafa Denizli ile çıktığı ilk maçında da 3 puana ulaşamadı ve Kasım ayında büyük bir çöküntüye imza attı.

Kasımpaşa maçı berabere bitmesine karşın tribünleri dolduran Sarı-kırmızılı taraftarlar, başkan Dursun Özbek'i istifaya çağırdı.

Galatasaray taraftarlarının bu protestosunun altında yatan gerçek ise yitirilen 2 puan değil, takımın sergilediği silik futboldan kaynaklanıyor. Mustafa Denizli ne kadar takıma olumlu katkı yapsa da, eldeki futbolcu yapısının yetersizliği yönetime fatura edilmek üzere.

Teknik direktör Mustafa Denizli de kendisine teslim edilen malzemenin farkında olarak, başkan Dursun Özbek ile imza öncesi yaptığı konuşmada devre arasında en az 3 oyuncu transferi isterken, sezon sonunda da takımı büyük ölçüde yenilemek gerektiği raporunu verdi. Başkan Dursun Özbek, Mustafa Denizli'yi ikna etmek için isteklerine büyük ölçüde 'olur' yanıtı verdi.

Tecrübeli teknik adam, transfer talebini karşılamak ve taraftarın git gide yönetime yönelen tepkisini de azaltmak için transfer için kolları sıvayacak gibi gözüküyor. Ancak Sarı-kırmızılı kulübün başkanı bir yandan Mustafa Denizli ve taraftarı mutlu etmek isterken, diğer yandan da UEFA kriterlerini düşünmek zorunda. UEFA heyeti, daha önce yapılan ikili görüşmelerde sarı-kırmızılı kulüp yetkililerine harcamaların ve transferin mutlaka kısılması şart koyarken, gelir artırıcı radikal plan proje ve tasarruf hamlelerinin de devreye sokulmasını istemişti. Galatasaray, devre arası transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek zorunda ancak bunu para harcamadan yapabilmesi söz konusu değil.

DHA