''Final oynayacak bir Galatasaray kur''

''Final oynayacak bir Galatasaray kur''

Levent Nazifoğlu, Galatasaray'ın vizyonunu Başkan Dursun Özbek'in verdiği talimatla özetledi.

Cim-Bom’un futboldan sorumlu yöneticisi Levent Nazifoğlu, kendilerini vizyonsuz diye eleştirenlere sert çıktı, “Başkan ile dün birlikteydik. Ekimdeki kongreden sonra Şampiyonlar Ligi finali için takım kurmaya başla dedi” ifadesini kullandı.

Galatasaray’ın futboldan sorumlu Sportif AŞ yöneticisi Levent Nazifoğlu, teknik direktör Riekerink’e kalkan oldu, Cim-Bom’un teknik patronunun arkasında durdu.

GSTV’de gündeme dönük konuşan Levent Nazifoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

- 2100 tane aslan sayıca çok üstün Beşiktaş taraftarını susturdu. Kendimizi yalnız hissetmedik.
- Tam bir derbi oldu. İlk yarı 2-0 biz kazandık. İkinci yarı Beşiktaş 2-0 yaptı. Biz galip gelmiştik aslında. 2-2 olduktan sonra kazanabilirdik demek biraz da züğürt tesellisi oluyor.
- Geçen sene yaşananlar ortada... 28 puan geriden geldik. Bir ay önce Beşiktaş’ın elinden kupa aldık. Sahada dar ettik, bu takım eleştiriyi hak etmiyor.
- Hiçbir maçtan sonra sevinerek Florya’ya gitmedik. Niye Rize maçı son dakikada gol oldu? Beşiktaş maçı neden 2-2 oldu? Akhisar neden üstünüze geldi? gibi sürekli sorular soruldu.
- Bu futbolcuları ve teknik ekibi motive etmiyor. Benim için yazdıkları umurumda değil. Taraftar bu oyuna düşmemeli.
- Son maçta Serdar’ın eksikliği gördük. Serdar iyi oynadığında beni unutmasınlar. Eren ve Tolga için eleştiriliyordum. Şimdi hiç yokmuşum gibi davranıyorlar. Serdar Aziz de öyle olacak.
- Basın da devamlı suni gündem yaratılıyor. Her gün uydurma haber ile yola çıkıyoruz. Galatasaray’ı karıştırmak için çıkan haberler...
- Üç tane Hollandalı çalıştırıcımız iki tane de bizim değerli arkadaşımız var. Ben de senkronizasyon problemini hissediyorum. Hemen oturup konuşacağız. Bu sorunu hızlıca çözeceğiz.

Vizyon hep zirvede

- Bizde transfer bitmez. Sürprizler yapabiliriz. Belirlediğimiz yerler var. Şu an için açıklamak istemem.
- Vizyonsuz falan diye yazıyorlar. Dün başkan ile birlikteydik. Bunu açıkladığım için bana kızacak ama ekimdeki kongreden sonra Şampiyonlar Ligi finali için takım kurmaya başla dedi. Vizyon her zaman zirvededir.
- Tolga’nın bu performansını açık konuşayım ben de beklemiyordum. Gelir gelmez bu kadar istatistikleri dağıtacağını beklemiyordum.
- (Eren için) İşe yaramaz bir adama mı verdik 4 milyon euroyu? Şimdi 10 milyon euro konuşuluyor. Hiç gelmesinler bize bu rakamlarla...

Kulübede Messi mi vardı!

Levent Nazifoğlu, Riekerink’e haksızlık yapıldığını söyleyerek, “Fenerbahçe ve Beşiktaş hocasına bu tip haberler neden yapılmıyor? Riekerink için bu işi bilmiyor diye haber yapıyorlar. Bilse neler olacak demek ki... Derbi kaybetmiyor. Hata da yapabilir, kim hata yapmıyor. Değişikliklere laf ediliyor. Kulübede Messi mi vardı? 6 oyuncusu eksik. Kulübedekiler yetersiz demiyorum, Aslan gibi oynarlar. Sneijder’i oyundan alsa bu sefer korktu takımı geri çekti diyecekler. O Sneijder, uzatma dakikalarında Josue’nin pozisyonunu hazırladı” dedi.

Ünal Aysal almasa Bruma olmayacaktı

Bruma için ayrı bir paragraf açan Galatasaraylı yönetici Levent Nazioğlu, “Bruma, İspanya’da kuvvetlendi diye bir şey yok. Biz ona güven ve sorumluluk verdik. Başta Riekerink olmak üzere... Sneijder ve Selçuk onu çok destekledi. Bundan dolayı bu oyunları oynamaya başladı. Ünal Aysal zamanında alınan bir oyuncu. Onlar almasa bizim böyle bir oyuncumuz olmayacaktı” yorumunu yaptı.

Milliyet