Fikret Orman: ''Atiba asrın transferi''

Fikret Orman: ''Atiba asrın transferi''

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, beIn Sports'ta Derbi Özel programında Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtladı.

Orman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

- İnşallah Allah bize UEFA Avrupa Ligi kupasını getirmeyi nasip eder. Manchester United dışında kadrosunda bizim kadar kaliteli oyuncular barındıran takım yok, tarih olarak da geçmişi bizden eski kulüp yok. Liverpool'dan sonra Brugge çıkınca sevinmiştim, o bir hataydı bence. Hayırlısı olsun.

- Şenol Güneş bizim ağabeyimiz. Burada olmaktan dolayı mutlu ve 1 yıl daha sözleşmesi var. Önemli olan karşılıklı güvendir.

"ATİBA ASRIN TRANSFERİ"

- Atiba ile sezon başında sözleşme uzattık. 2+1 yıllıktı ve devam ediyor. Atiba, asrın transferi gibi. Hele oğluyla birlikte tam anlamıyla bütünleşti, Noah artık kulübün maskotu. Cenk Tosun santraforumuz. Aboubakar da çok güçlü bir oyuncu. Mario'dan sonra zorlandı ama kritik işler yaptı. Caner de 40 yıllık Beşiktaşlı gibi. Tabii bu durumda Şükran Ovalı'nın da payı var.

- Karabükspor'a kaybetmemeliydik. Beşiktaş hakem hatalarına sığınamaz. Kötü oynadık. Yenmeliydik. Osmanlıspor'un elenmesine üzüldüm, Fenerbahçe'nin de elenmesine üzüldüm.

"FENERBAHÇELİ OYUNCULAR PLANLIYDI"

- Sezon başından beri her maçımızda hata var. Şenol hoca da benim gibi laz bir adam sinirlendi. Fenerbahçeli oyuncular planlıydı. Fenerbahçe ile Galatasaray önümüzde olsaydı hakem konularına falan hiç girmezlerdi. Bunlar algı yaratma çabası. Fenerbahçeli oyuncular benim hocamın olduğu yere doğru geliyor. Ne alaka? Ama yine de olmamalıydı o görüntü... Van Persie ile ilgilenmiştik. Van Persie Beşiktaş'ta oynamış olsaydı rakip takıma karşı bu hareketleri asla yapmazdı. Kulüp kültürü farklı, bizde olmaz öyle şeyler. Zamanında Pascal bu hareketi yaptı, gönderildi. Kaldı ki Pascal sembol bir oyuncuydu.

"GALATASARAY NEDEN O ZAMAN İTİRAZ ETMEDİ?"

- Geçen sene Galatasaray ile Olimpiyat'ta oynarken niye pazartesi diye itiraz etmediler. Şenol hoca da bana bazen diyor 'Bizim maçı şu güne verdiler, bu güne verdiler' Ona da söylüyorum. Bize gıcıklık olsun diye verecek halleri yok. Beşiktaş bir gün dinlense ne olur, dinlenmese ne olur.

Skorer