FIFA'dan Kika'ya 6 yıl futboldan men cezası

FIFA'dan Kika'ya 6 yıl futboldan men cezası

FIFA Etik Kurulu, eski Güney Afrika Futbol Federasyonu yetkilisi Lindile Kika'ya 6 yıl futboldan men cezası verdiğini açıkladı.

FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, Kika'nın bu süre içinde ulusal ve  uluslararası düzeyde hiçbir futbol organizasyonunda yer alamayacağı belirtildi. 
 
Açıklamada, 2010 yılında Güney Afrika'da oynanan bazı uluslararası  dostluk maçları çerçevesinde  kasım 2014'te Kika hakkında soruşturma açıldığı  bilgisi de verildi. 
 
Etik Kurulu, daha önce FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel  Platini ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 90 gün futboldan men cezası  vermiş, FIFA'nın eski başkan yardımcılarından Chung Mong-joon'u da 6 yıl  futboldan men etmişti. 
 
ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey  yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayıs'ta  Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta  düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası  kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter,  seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı. 
 
FIFA'nın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü seçim kongresi, 26  Şubat 2016'da yapılacak. Suçlamalara adı karışan Platini de başkan adayları  arasında yer alıyor.