Feyzullah Aktürk Avrupa şampiyonu

Feyzullah Aktürk Avrupa şampiyonu
Güncelleme:

Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda Çanakkaleli sporcu Feyzullah Aktürk şampiyon oldu.

İsveç’in Stockholm şehrinde 18-21 Temmuz 2016 tarihlerinde yapılan Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda Çanakkale’ye bağlı Çan ilçesinin Belediye Güreş Kulübü güreşçisi olan Feyzullah Aktürk, 2016 Yılı Yıldızlar Avrupa şampiyonu olarak yurda döndü. Şampiyonada serbest stil 100 kiloda mindere çıkan Feyzullah Aktürk, Rusyalı rakibi Ismail-Bek NIROV’u 5-0 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Şampiyonluğuyla ilçesinin gururu olan Aktürk, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan başarılı sporcu Aktürk, “Heyecanımız, şevkimiz ve azmimiz hız kesmeden devam edecektir. Bu başarı da herkesin bir katkısı var. 2016 Yılı takvimi ise şu şekilde devam edecek; Ağustosta Fransa’da Gençler Dünya Güreş Şampiyonası, Eylül’de ise İstanbul’da Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonası ile son bulacak. Dualarınızla manevi desteklerinizi de bekliyorum” şeklinde konuştu.

Aktürk’ü kutlayan Başkan Kuzu ise, “Bizler belediye olarak, sporla ilgili birçok dalda faaliyet gösteriyoruz ve bununla ilgili çeşitli yatırımlarda bulunuyoruz, bu anlamda güreş kulübümüze gerekli tüm desteği sağlıyoruz. Özellikle ata sporumuz olan güreşin devamı için ayrı bir özen gösteriyoruz ve sonuçlarını da işte bu şekilde alıyoruz. Genç güreşçimiz bugüne dek birçok müsabakaya katıldı ve katıldığı şampiyonalarda ciddi başarılar elde etti, büyük bir fark yaptı. Şimdiyse bizlere Avrupa şampiyonluğu sevincini yaşattı. Bu anlamda kendisine, tüm Çan Halkı adına müteşekkiriz. Disiplinli, planlı ve programlı çalışan genç güreşçimizin bundan sonraki hedeflerinde de şampiyonluğu elinden bırakmayacağına inanıyoruz’ dedi.