Feyenoord dağıldı !

Feyenoord dağıldı !

Beşiktaş’ın rakibi Feyenoord, Ajax ve PSV Eindhoven ile birlikte Hollanda futbolunun üç büyükleri arasında...

Koeman’ın takımın başından ayrılmasıyla önemli bir değişime giren Beşiktaş’ın rakibi, geçen sezon 23’ü ligde, 2’si kupada olmak üzere 25 gol atan Pelle’yi Southampton’a, milli futbolcu Janmaat’ı Newcastle United’a, bir diğer yıldızı Bruno Martins Indi’yi ise Porto’ya vererek büyük kan kaybetti.
Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi, Hollanda’nın Feyenoord takımı oldu.

1-353.jpg

İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan kura çekiminde Feyenoord ile eşleşen siyah-beyazlılar, ilk maçını deplasmanda, rövanş mücadelesini ise İstanbul’da oynayacak. Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turu ilk maçları 29-30 Temmuz, rövanş karşılaşmaları ise 5-6 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Feyenoord, Ajax ve PSV Eindhoven ile birlikte Hollanda futbolunun üç büyükleri arasında... Geçmişte Avrupa’da ve ülke içinde bir çok şampiyonluğu bulunan köklü ekip için söylenmesi gereken ilk şey, son yıllarda geçmişi aratan bir profil çizdiği olmalı. Öyle ki lig şampiyonluğunu en son 1998-99’da elde ettiler. 15 yıldır süren şampiyonluk hasretini geçen yıl sona erdirmek adına büyük bir mücadele verseler de, ligi lider Ajax’ın dört puan gerisinde ikinci tamamlamaktan kurtulamadılar.

Gençlerin takımı

Feyenoord’un mevcut kadrosunda en çok göze çarpan taraf, oldukça genç oyuncu barındırmaları... Şu an mevcut 26 kişilik kadrosunda 19 oyuncu, 25 yaş ve altı isimlerden oluşuyor. Genellikle 4-3-3 taktik varyasyonu benimseyen, dinamik ve atak bir futbola önem veren kırmızı-siyahlılar, geçtiğimiz sezon 76 gol ile ligin en çok gol atan takımıydı. Bu pozitif futbolun mimarı olarak adlandırılan teknik direktör Ronald Koeman’ın takımın başından ayrılmasıyla önemli bir değişime gidildi.

Geçen sezon 23’ü ligde, 2’si kupada olmak üzere 25 gol atan Pelle’yi Southampton’a, milli futbolcu Janmaat’ı Newcastle United’a, bir diğer milli oyuncu Bruno Martins Indi’yi ise Porto’ya veren Feyenoord’un büyük kan kaybettiği belirtiliyor. Takımın başına getirilen yeni çalıştırıcı Fred Rutten’in nasıl bir oyun oynatacağı da merak konusu. Hem oyuncu hem de teknik adam değişikliklerinin ardından takımın değişim sürecinde olması, Beşiktaş’ın en önemli avantajı olarak nitelendirilebilir.

Takımda dikkat çeken isimler arasında ise 10 numaralı orta saha Lex Immers, 19 yaşındaki orta saha Vilhena ve 20 yaşındaki kanat Jean-Paul Boetius görünüyor.

KÜNYE

Feyenoord Rotterdam
Kuruluş: 1908
Lakabı: Güneyin gururu
Stat: De Kuip
Kapasite: 50 bin
Başkan: Dick van Well
Teknik Direktör: Fred Rutten