''FETÖ konusunu hafife alamayız''

''FETÖ konusunu hafife alamayız''

Başakşehir ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Habertürk TV'de katıldığı Akşam Raporu programında konuştu.

Kulüpler Birliği ve Medipol Başakşehir'in Başkanı Göksel Gümüşdağ, Habertürk TV'de Ece Üner'in sunduğu Akşam Raporu programına katıldı ve gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Deplasman yasağının kaldırılması için ortak karara varılmasının ardından, FETÖ ile mücadele kararı aldıklarını belirten Gümüşdağ, tribünlerde eski birlik ve beraberliği kazandırmayı amaçladıklarını dile getirdi.
 
FETÖ'nün neden futbolun içine sızmak istediği konusunda açıklık getiren Gümüşdağ, her kulübün kendi bahçesini temizlemesi gerektiğini ifade etti.
 
İşte Gümüşdağ'ın açıklamaları;

 
"15 Temmuz gecesinden itibaren söz konusu Türkiye olunca, tek bayrak altında toplanabildiğimizi gördük. Hangi partilere oy verdiysek, hangi kökenden gelmişsek buna rağmen bir bayrak bizi bir noktaya topluyor. Buradan cesaret alarak Kulüpler Birliği toplantısında, tüm kulüp başkanlarımızla İl Güvenlik Kurulu'na deplasman yasağının kalkması noktasında bir karar aldık."
 
"Vali beye de, aynı şekilde İl Emniyet Müdürümüze de ziyarette bulunacağım ve yazılı olarak beyan edeceğiz. Bunu bir fırsat kabul edip bu birlikteliğin nelere götürdüğünü dünya gördü. Son demokrasi ve şehitler mitinginde milyonlarca insan, partiler üstü, farklı kulüplere gönül vermiş milyonlarca insan bir arada kardeşçe o görüntüyü verdi. Biz kendi statlarımızda iki rakip taraftarı niye maç seyremdemiyor. Bunun arkasında durmalı ve buna destek vermeliyiz."
 
"BUNUN BİR AYAĞI DA 3 TEMMUZ'DU"
"Zaten bugün toplu olarak ayakta görüntü verdik. Şu an mevcut başkanlar bunun altında bir mutabakatı var. Herkes bunu benimsemiş durumda. Bu birlikteliği her maçta, maçtan önce, gerekirse başkanlar olarak tribünlere çıkıp bu görüntüyü vermeliyiz. Bunu bir milat olarak kabul etmeliyiz."
"Tüm davalara baktığınızda toplumu karşı karşıya getirmek ve huzursuzluk yapabilecek çatışma ortamı oluşturulmaya çalışıldığına inanıyorum. Bunun da bir ayağı 3 Temmuz olduğuna inanıyorum. Enteresan ifadeler duyduk. Hiç anlamadığımız, içinde bulunmadığımız kişilerin bile mağduriyeti oldu. Oradaki sürecin de hepsinin tekrar bu konuda hesap vermesi lazım"
 
"BU KONUYU HAFİFE ALIRSAK..."
"Bu konuyu hafife alamayız, hafife alırsak darbe sürecinden daha sıkıntılı bir süreç yaşanabilir. Sadece kamuda değil, sporun içinde de farklı alanlarda da varlar. Herkes kendi bahçesinde bir temizlik yapacak. FETÖ terör örgütünün devamında kimler varsa değerlendirmek zorundayız. Bunu hafife alamayız. O çalışma kararını aldık. Tüm kulüpler yoğun bir çalışma başlatıyor"
"Mağdur olan kişilerden birisi de benim. İddianame 90 kişiydi, son gün 91. kişi oldum. Mesele itibarsızlaştırmaktı. Bu algıyı her alanda yaptılar. Dolayısıyla hafife alınmayacak bir konu ve ciddiyetinin farkında olmalıyız. Eğer bu yapıya bağlı kim varsa gerçek anlamda bu işin içinde olan varsa bunun gereğini yapmak zorundayız. Bu bizim sorumluluğumuzda"
 
"İKİ TARAFTAR YAN YANA MAÇ İZLEYEMİYOR"

"Şike sürecinde kafanızda oturtamadığınız binlerce sorun var. Gazeteci arkadaşların içeride kalması, dolayısıyla her dava kendi içinde oldukça büyük. ama geneline baktığınızda Türkiye'de büyük bir huzursuzluk ortamı oluşturdular"
"Farklı farklı davaların seyriyle birlikte taraftar gruplarını birbirlerinden kopardılar. İki tane taraftarın yan yana maç izleyemediği duruma geldik. Bu çok acı. Milli Takım son dönemlerde farklı farklı takımlar Türkiye'den çok onlar anılıyor. Bu duyguyu kaldırmamız lazım. Bu birliği beraberliği tribünlere mutlaka yansıtmamız lazım"
 
FETÖ NEDEN FUTBOLA SIZMAK İSTEDİ?
"Futbolun birleştirici gücü çok fazla. O gücü kullanıp farklı alanlarda farklı çalışmalar yapmak istemişler. İki büyük takımın maçı olduğunda Türkiye maça kitlenirdi. O eski havayı yakalammız için birlik beraberliği sağlamak zorundayız. Bu süreci de bu şekilde aşarız. Bu kadar geniş kitlelere mesaj verilebilecek alanda olma istekleri çok normal. Bunu kullanmak istediler anladığım kadarıyla. Buralara sızmak çok anlamlıydı. İnşallah bunun da üstesinden geliriz. 18 kulübün de çok net tavrı var. Ülkenin bölünmez bütünlüğü dediğimizde kimsenin rengi bayrağı kalmıyor. Her şey Türkiye için. Bu yapıyla en iyi şekilde mücadele ederiz."

Habertürk