Fenerbahçe'yi bekleyen 4 tehlike !

Fenerbahçe'yi bekleyen 4 tehlike !

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde bugün kritik bir sınava çıkacak.

Molde maçını kazanması halinde Avrupa Ligi'nde üst tura kalmak adına büyük avantaj yakalayacak olan Fenerbahçe'nin işi Norveç'te hiç kolay değil. Sarı lacivertliler, iklim şartları dışında, rakibin sertliği ve suni çim gibi etmenlerle de uğraşacak.

Molde maçını kazanması halinde üst tura çıkmak için çok büyük bir avantaj elde edecek olan sarı lacivertliler, bu maça çok büyük önem veriyor. Bu nedenle maça özel hazırlıklar yapıldı. Buna rağmen sarı lacivertlileri çok zorlu bir ortam bekliyor.

İşte Fenerbahçe’yi bekleyen zorluklar...

1-SUNİ ÇİME ÖZEL KRAMPON

Maç Norveç’in tüm statlarında olduğu gibi suni çimde oynanacak. Bu zemine alışkın olmayan Fenerbahçeli futbolcular özel kramponlarla Norveç’e geldiler. Buna rağmen büyük zorluklar yaşayacaklar. Rakibin suni çime alışkın olması ve Fenerbahçeli futbolcuların bir kaç günlük hazırlık ile suni çime adapte olmasının zor olacağı gerçeği sarı lacivertlilerin en büyük sıkıntısı olarak görülüyor.

2-SOĞUK VE YAĞMURLU HAVA

Fenerbahçe gruptaki en zor fikstüre sahip. Molde’ye kışa en yakın dönemde gelen takım oldular. Dün Molde’de yağmur ve fırtına vardı. Bugün maç saatinde de yağmur bekleniyor. Okyanusun tam kenarında olan Molde’nin Aker Stadyumu’nda yağmurlu hava koşulları işleri çok daha zorlaştıracak.

3-TEK MOTİVASYONLARI BU MAÇ

Norveç’te ligler 8 Kasım’da sona erdi. Solksjaer yönetimindeki Molde bu süreçte hazırlık maçları yaparak bu maça hazırlandı. Hazır durumdalar ve motivasyonları üst düzeyde. Fenerbahçe ise tam tersine zorlu bir lig sürecinden geçiyor. Bu nedenle rakip daha diri bir durumda. Sadece bu maça konsantre olmuş durumdalar.

4-RAKİBİN FİZİK GÜCÜ VE AGRESİFLİĞİ

Molde fizik gücü ile oynayan bir takım. Sert ve kanatları kullanarak oynuyorlar. Bu Fenerbahçe için yıpratıcı maç olacağı anlamına geliyor. Göğüs göğüse çarpışmaların çok fazla olacağı bu mücadelede Fenerbahçeli futbolcular, sakatlık riskini de düşünerek riske girmezlerse işler çok daha zorlaşacak. Rakibin sert futbolu korkutucu gözüküyor.

Hürriyet