''Fenerbahçe'ye yardımcı olmak istiyorum''

''Fenerbahçe'ye yardımcı olmak istiyorum''

Robin van Persie, sarı-lacivertli takıma yardımcı olmak istediğini söyledi.

Fenerbahçe'nin Hollandalı golcüsü Robin van Persie, sarı-lacivertli takıma yardımcı olmak istediğini belirterek, iki haftalık antrenmandan sonra daha fazla süre alabilecek duruma geleceğini söyledi.

Van Persie, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Ülker  Stadı'nda yaptığı Feyenoord maçıyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada,  "Çok iyi maçtı, baskılı oynadık ve güzel bir gol attık. Maçın 30. dakikasından  sonra biraz tempomuz düştü ama ikinci yarı tekrar oyunu kontrol ettik." dedi.
 
Geçen hafta cuma gününden bu yana takımla antrenmanlara çıktığı  vurgulayan 33 yaşındaki Hollandalı oyuncu, "Çok iyi hissediyorum. Cumadan beri  takımla antrenmanlara çıkıyorum. Öncesinde biraz daha zayıftım ama cumadan beri  gayet iyi hissediyorum." diye konuştu.
 
Sezon başından beri hiçbir maçta 90 dakika süre alamayan deneyimli  golcü, fiziksel durumuyla ilgili sorular üzerine, "Tabii ki hocaya bağlı ama ben  Fenerbahçe'ye yardımcı olmak istiyorum. Bu 2 hafta daha fazla antrenmanla daha  çok süre alacak duruma gelirim. Olabildiğince çabuk şekilde daha fazla süre almak  isterim." ifadelerini kullandı.
 
Van Persie, daha fazla süre almak istediğini belirterek, "Tabii ki  amacım 90 dakika oynamak. Hedefim bu yönde ama buna hoca karar verecek. Daha  sezon uzun ama hedefim bu ve oynamak istiyorum. Öncelikle hocama ve takım  arkadaşlarıma hazır olduğumu ispatlamak zorundayım." açıklamasında bulundu.
 
"Bence Advocaat çok iyi"
 
Robin van Persie, vatandaşı teknik direktör Dick Advocaat'ın çok iyi  olduğunu söyledi.
 
Advocaat yönetiminde gelişme kaydettiklerini aktaran sarı-lacivertli  futbolcu, "Bence Advocaat çok iyi. Hollanda felsefesine sahip bir hoca. Bu  nedenle daha çok pas ve baskı kurma üzerine oynatıyor. Ben memnunun ve gelişme  kaydettik. Bunu zaten maçlarda da görüyorsunuzdur." görüşlerini dile getirdi.
 
UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri Manchester United'da daha önce forma  giydiğini hatırlatan Van Persie, "Manchester'da 3 güzel yılım geçti. Manchester  United maçlarına daha 1 ay var ve ben şimdiden onları düşünmek istemiyorum. Önüme  bakıyorum ve daha fazla süre alıp maç maç, adım adım ilerlemek istiyorum. Bu  yüzden pazar günkü Osmanlıspor maçına konsantreyim." diyerek sözlerini tamamladı.

AA