Fenerbahçe‘ye Shakhtar modeli

Fenerbahçe‘ye Shakhtar modeli

Bir yandan Avrupa'da başarılı olacak bir kadro kuran Fenerbahçe bir yandan da gelecek planları yapıyor

Fenerbahçe, Shakhtar gibi Brezilya ve Arjantin'e scout ekibi kuracak. Yıldızları parlatıp, Avrupa'ya satacak

Fenerbahçe Yönetimi, Teknik Direktör Vitor Pereira'nın isteği üzerine Güney Amerika'ya güçlü bir scout ekibi kuracak. Shakhtar gibi yıldızları keşfedip kadrosuna katacak olan Sarı-Lacivertliler, Ukrayna ekibi gibi daha sonra bunları astronomik rakamlarla Avrupa piyasasına sürecek.

Mircea Lucescu'yu takımın başına getirdiği günden beri Brezilya'dan yıldızları keşfeden ve daha sonra bu oyuncuları Avrupa'ya satan Shakhtar, Willian, Luiz Adriano, Fernandinho, Jadson, Douglas Costa gibi isimlerin satışından kasasını doldurdu.

Fenerbahçe de ağırlığı Brezilya ve Arjantin'e vererek Güney Amerika'ya güçlü bir scout ağı oluşturup aynı Shakhtar Donetsk gibi futbolcu fabrikası kuracak.

ASTRONOMİK RAKAMLAR ÖDEMEK YERİNE!

Porto'yu çalıştırdığı dönemde de Portekiz kulübünün Brezilya'da scout ekibi olduğunu Fenerbahçe Yönetimi'ne ileten Pereira, Sarı- Lacivertli kulübün de böyle bir sisteme ihtiyacı olduğunu belirtti.

Fenerbahçe'nin böylelikle her yıl yıldız transferleri için astronomik rakamlar ödemeyeceğini belirten Pereira'nın Başkan Aziz Yıldırım ile birlikte Futbol Akademisi konusunda da bir proje geliştirebileceği ifade edildi.