Fenerbahçe'ye müthiş gelir !

Fenerbahçe'ye müthiş gelir !

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isim hakkı için Ülker’le el sıkıştı.

Transferde birbiri ardına bombaları patlatan Fenerbahçe yeni sezona müthiş bir kadronun yanı sıra güçlü bir mali yapıyla girmek adına önemli bir adım atıyor.
 
Sarı-Lacivertliler uzun süreli görüşmelerin ardından Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isim hakkı konusunda Ülker'le anlaşmaya vardı. Firmanın anlaşmayla birlikte kulübe yaklaşık 10 yılda 80 milyon dolar civarında bir kaynak aktarması bekleniyor.
 
Uzun yıllardır üstlendiği Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın isim sponsorluğundan geçtiğimiz günlerde ayrılan Ülker böylece kulüpteki katkısını futbol branşına kaydırmış olacak.  Taraflar arasındaki imzalar ise yapılacak sözleşmenin kapsamıyla ilgili detaylar karara bağlandıktan sonra atılacak. Netleşmeyi bekleyen detaylardan biri stadın tam adının ne olacağı. Eski başkanlardan Şükrü Saracoğlu’nun isminin statta kalıp kalmayacağı yapılacak son görüşmelerin ardından netlik kazanacak.
 
FORMA REKLAMI İHTİMALİ
 
Öte yandan Ülker’in Sarı-Lacivertlilerin forma sponsorluğunu üstlenmesi ihtimali de bulunuyor. Bu takdirde kulübe aktarılacak paranın miktarı da artacak. Beşiktaş, yeni stadı için Vodafone ile formaya göğüs reklamını da kapsayan anlaşma ile 10 yılda 145 milyon dolar getirecek bir gelir kalemine sahip olmuştu. Galatasaray ise Türk Telekom ile yaptığı ve çeşitli sponsorlukları kapsayan 10 yıllık paket anlaşma ile her sene yaklaşık 15 milyon euroyu kasasına koyuyor. Fenerbahçe’nin de benzer bir paket anlaşma ile rakiplerini sollayabileceği belirtiliyor.

Bugün