Fenerbahçe'ye 'Kocaman' darbe !

Fenerbahçe'ye 'Kocaman' darbe !

Spor Toto Süper Lig'de 25. haftanın açılış maçında Fenerbahçe, Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Konyaspor'a 3-2 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasının açılış maçında Fenerbahçe, taraftarı önünde Atiker Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Atiker Konyaspor, Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Atiker Konyaspor'a Kadıköy'de galibiyeti getiren golleri 17 ve 22'de Riad Bajic, 54. dakikada Ömer Ali Şahiner kaydetti. Fenerbahçe'nin gollerini ise 21. dakikada Martin Skrtel ve 72. dakikada Sow attı.  Mücadelenin 34. dakikasında Fernandao bir pozisyonda sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Brezilyalı oyuncunun kolunda kırık tespit edilirken, ameliyata alındığı belirtildi.

Fenerbahçe, bu sonucun ardından 44 puanda kalırken, Atiker Konyaspor'un puanı ise 35 oldu. Fenerbahçe, ligin 26. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşı karşıya gelecek. Atiker Konyaspor ise gelecek hafta sahasında Bursaspor'u konuk edecek.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Advocaat, geçen hafta Aytemiz Alanyaspor karşısında 3-2 kazanan takımda biri zorunlu olmak üzere 3 değişikliğe gitti. Babasının cenazesi nedeniyle Surinam'da bulunan Lens kadroda yer almazken, Şener Özbayraklı ile İsmail Köybaşı yedek kulübesinde oturdu. Bu isimlerin yerine Gregory van der Wiel ile sarı kart cezaları biten Josef de Souza ile Hasan Ali Kaldırım ilk 11'de sahaya çıktı.

KADIKÖY'DE TRİBÜNLER BİR KEZ DAHA BOŞ KALDI

Fenerbahçeli taraftarlar, Atiker Konyaspor maçına da ilgi göstermedi. Bu sezon Kadıköy'de derbiler ve Avrupa maçları dışında tribünleri doldurmayan sarı-lacivertli taraftarlar, Süper Lig'de lider Beşiktaş'ın 10 puan gerisinde bulunan takımlarını yine yalnız bıraktı. Tribünde yaklaşık 5 bin Fenerbahçeli taraftar yer aldı. Atiker Konyasporlu yaklaşık 30 taraftar da deplasman tribününde takımlarını destekledi.

Mücadelenin 12. dakikasında Fenerbahçe sağ kanattan bir korner kazandı. Ceza sahasına havalandırılan topa Fernandao istediği gibi bir kafa vuruşu yapamadı. Yaşanan kısa süreli karambolun ardından Atiker Konyaspor savunması topu uzaklaştırdı.

Atiker Konyaspor, 17. dakikada çok hızlı bir hücuma çıktı. Bajic, topu kanattaki Milosevic'e gönderdi. Milosevic ceza sahasına girdikten sonra topu yerden ortaladı. Bajic, altıpasa yakın noktada boş pozisyonda yaptığı vuruşta topu ağlara göndermeyi başardı. Atiker Konyaspor 17. dakikada Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti.

KADIKÖY'DE GOLLER PEŞ PEŞE! TEMPO BİR ANDA ARTTI

Fenerbahçe hücum hazırlığı yaparken Martin Skrtel bir anda topla orta sahayı geçti. Skrtel topla ilerledikten sonra ceza sahasının dışındank kaleye sert ve yerden bir şut gönderdi. Konyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı'nın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu. 21. dakikada sarı-lacivertli ekip bu golle skoru 1-1'e getirdi.

Golden kısa bir süre sonra Atiker Konyaspor hücuma çıktı. Ömer Ali Şahiner Fenerbahçe ceza sahasının yaklaşık 15 metre önünde Mehmet Topal'a baskı yaptı. Havalanan topu Riad Bajic şık bir hareketle rakibinden kurtardı ve Bajic ceza sahası önünden kaleye sert bir şut çekti. Bajic'in şutunda top köşeden ağlarla buluştu ve bu şık golle Atiker Konyaspor bir kez daha öne geçti.

Gollerden sonra karşılaşma daha da hareketlendi. 25. dakikada ev sahibi ekip sağ kanattan bir atağa çıktı. Gregory Van Der Wiel sağ kanattan topu ceza sahasına havalandırdı. Ceza sahasına gelen topa Aatif Chahechouhe kafa vuruşu yaptı ve top direğin çok az farkla yanından auta çıktı.

26. dakikada Atiker Konyaspor'da Deni Milosevic rakip sahada topla buluştu. İlk golün pasını veren Deni Milosevic yaklaşık 35 metreden kaleye çok sert bir şut gönderdi ancak Milosevic'in şutunda top direkten oyun alanına geri döndü.

KADIKÖY'DE TALİHSİZ AN! AMBULANSLA HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Kadıköy'de karşılaşmanın 34. dakikasında çok talihsiz bir an yaşandı. Van Der Wiel'in ceza sahasına havalandırdığı topa kaleci Serkan Kırıntılı çıktı ve topu kontrol etti. Serkan bu pozisyonda Fernandao ile çarpıştı ve her iki futbolcu da yerde kaldı. Sol kolunun üzerine ters düşen Fernandao bir anda acı içerisinde yerde kaldı. Sağlık görevlileri hemen Brezilyalı oyuncuya ilk müdahaleyi yaptı. Yıldız oyuncunun sol kol dirsekte kırık olabileceği belirtildi. Fernandao daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü. 37. dakikada da sakatlanan Fernandao yerine oyuna Hollandalı yıldız Robin van Persie dahil oldu.

İlk yarının kalan kısmında iki ekip de başka gol bulamadı. İlk 45 dakikayı Fenerbahçe karşısında Atiker Konyaspor 2-1 önde kapattı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Sarı-lacivertli ekipte Ozan Tufan çıkarken oyuna Sow girdi. İkinci yarı da Fenerbahçe adına talihsiz bir şekilde başladı. 48. dakikada Mehmet Topal kendini yere bıraktı. Dizinde bir problem olan Mehmet için sağlık görevlileri sahaya geldi. Tedavisinin ardından Mehmet oyuna devam etti.

Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan topa Milosevic hareketlendi. Milosevic ceza sahasında topla buluştu ancak açısı daraldı. Milosevic, yerden ceza sahası içine konuş yapan Ömer Ali Şahiner'e pasını çıkardı. Ömer Ali topun gelişine sert bir vuruş yaptı. Fabiano'nun müdahalesi yetersiz oldu ve top ağlarla buluştu. 54. dakikada Atiker Konyaspor bu golle Fenerbahçe karşısında skoru 3-1 yaptı.

Golden sonra Fenerbahçe tribünlerinden protesto sesleri yükseldi. 56. dakikada da Mehmet Topal ve Hasan Ali Kaldırım arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Mehmet Topal, attığı pasa hareketlenmeyen Hasan Ali'ye tepki gösterdi.

Fenerbahçe'de 63. dakikada Van der Wiel ve 67. dakikada Hasan Ali Kaldırım rakiplerine yaptıkları faul nedeniyle sarı kart gördü. 67. dakikada Dick Advocaat bir müdahale daha yaptı ve Volkan Şen'i Neustadter yerine oyuna aldı.

SOW ATTI, FARK BİRE İNDİ! FENERBAHÇE BASKISI İYİCE ARTTI

Farkı azaltmak için rakip alanda pozisyon arayan Fenerbahçe'de 72. dakikada sağ kanatta Aatif topla buluştu. Aatif'ın ceza sahasına ortasında Sow topla buluştu. Sow arkası dönük bir şekilde topu aldı, döndükten sonra kaleye şutunu gönderdi. Sow'un şutunda top direğin yanından ağlara gitti ve 72. dakikada sarı-lacivertli ekip bu golle Atiker Konyaspor karşısında skoru 3-2'ye getirdi. Moussa Sow'un golünün öncesinde ve sonrasında da Fenerbahçe tribünlerinde "Yönetim istifa" sesleri yükseldi.

Baskısını arttıran Fenerbahçe, sağ kanattan yine etkili geldi. Alper Potuk, aut çizgisine yakın noktadan topu ceza sahasına ortaladı. Robin van Persie'den seken top penaltı noktasının önündeki Volkan Şen'e geldi. Volkan Şen bomboş pozisyonda vuruşunu yaptı ancak Volkan'ın müsait pozisyondaki şutu direğin yanından auta çıktı.

Beraberlik için gol arayan Fenerbahçe, 83. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı. Aatif ceza sahası dışından kaleye sert bir şut çekti ancak top yan direkten geri döndü. Dönen top Van der Wiel'in önünde kaldı. Van der Wiel'in vuruşunda ise top auta çıktı.

Mücadelenin kalan kısmında her iki ekip de başka gol bulamadı. 90 dakika sonunda Atiker Konyaspor, Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-2 mağlup etti.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90'Maç sona erdi.

90'Martin Skrtel'in kafayla indirdiği topta Moussa Sow pasını bekletmeden Robin Van Persie'ye aktarıyor, Robin Van Persie'nin vuruşunda top auta gidiyor.

90'Mehmet Topal, rakibi Halil İbrahim Sönmez'e yaptığı faul sonrasında hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

90'Maçtaki son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Marc Kibong Mbamba oyuna giriyor, Rijad Bajic oyundan çıkıyor.

90'Maçın sonuna ilave edilen süre en az 4 dakika.

89'Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Alper Potuk arka direğe doğru ortalıyor. O noktada topa yükselen Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda top auta gidiyor.

81'Sağ kanattan Alper Potuk'un ortasında ön direkte Robin Van Persie'den seken top Volkan Şen'in önünde kalıyor. Volkan Şen penaltı noktası üzerinde bomboş pozisyonda vuruşunu yapıyor fakat top yandan auta gidiyor. Fenerbahçe mutlak bir gol fırsatından yararlanamıyor.

78'Gregory Van Der Wiel'in sağ taç çizgisi üzerinden yaptığı ortaya ceza sahası içinde iyi yükselen Robin Van Persie kafayı vuruyor fakat top üstten auta gidiyor.

77'Sağ kanattan Alper Potuk'un kornerden ortasında savunma topu ön direkte karşılıyor. Atağın devamında Aatif Chahechouhe'nun sert şutu savunmadan dönüyor.

76'Volkan Şen'in paslaşarak kullandığı köşe vuruşu sonrasında Alper Potuk ceza sahasına ortalıyor, altıpasa doğru gelen topu kaleci Serkan Kırıntılı Moussa Sow'dan önce araya girerek uzaklaştırmayı başarıyor.

73'Atiker Konyaspor takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Halil İbrahim Sönmez oyuna giriyor Mehmet Uslu oyun alanının kenarına geliyor.

72'Aatif Chahechouhe, goldeki asistin sahibi.

72'GOOOOLLL!!! Fenerbahçe, Moussa Sow ile farkı bire indiriyor. Robin Van Persie'den aldığı pasla sağ kanatta topla buluşan Aatif Chahechouhe ceza sahasına ortalıyor. Moussa Sow, sırtı dönük pozisyonda topu kontrol ediyor ve dönerek yaptığı vuruşta topu ağlara göndermeyi başarıyor.

68'Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahası dışından şutunda kaleci Serkan Kırıntılı topu parmaklarının ucuyla kornere çeliyor.

67'Fenerbahçe takımında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Volkan Şen oyuna girerken Roman Neustadter kenara geliyor.

67'Hasan Ali Kaldırım, bir önceki pozisyonda rakibi Ömer Ali Şahiner'e yaptığı müdahale nedeniyle sarı kart görüyor.

67'Jens Jonsson'un ara pasında topla buluşan Deni Milosevic için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

64'Ceza yayı içinden kazanılan serbest vuruşta Mehmet Uslu topa dokunuyor, Rijad Bajic sol ayağıyla vuruyor fakat top barajdan geri geliyor.

60'Savunmanın uzaklaştıramadığı topu Gregory Van Der Wiel kafayla Robin Van Persie'ye indiriyor. Robin Van Persie bekletmeden dönerek vuruşunu yapıyor fakat kaleci Serkan Kırıntılı üzerine gelen topu kontrol etmeyi başarıyor.

59'Ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Alper Potuk'un ayağının içiyle yaptığı vuruşta top üstten auta gidiyor.

57'Alper Potuk'un serbest vuruştan ortaladığı topu savunma penaltı noktası üzerinden kafayla karşılıyor.

54'Deni Milosevic, maçtaki ikinci asistini yapıyor.

54'GOOOOLLL!!! Atiker Konyaspor, Ömer Ali Şahiner ile farkı ikiye çıkarıyor. Jagos Vukovic'in savunmadan attığı uzun pasta ceza sahası içinde topla buluşan Deni Milosevic açısını kaybedince pasını Ömer Ali Şahiner'in önüne bırakıyor. Ömer Ali Şahiner gelişine sert ve düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturuyor.

52'Mehmet Topal'ın indirdiği topta Aatif Chahechouhe'nun ceza sahası dışından vuruşunda top yandan auta gidiyor.

51'Gregory Van Der Wiel'in sağ kanattan ortasında arka direğe doğru gelen topu kaleci Serkan Kırıntılı kalesini terkederek almayı başarıyor.

46'Fenerbahçe takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Moussa Sow oyuna dahil olurken Ozan Tufan oyundan alınıyor.

46'Hakem işaretini veriyor ve Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla ikinci yarı başlıyor.


45'Fırat Aydınus ilk yarının son düdüğünü çalıyor. Soyunma odasına üstün giden taraf konuk ekip Atiker Konyaspor.

40'Paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Hasan Ali Kaldırım'ın ortasını savunma kafayla karşılıyor. Dönen topu ceza sahası dışında göğsüyle indiren Aatif Chahechouhe'nun şutunda top çerçeveyi bulmuyor.

40'Ozan Tufan'ın topuk pasında topla buluşan Aatif Chahechouhe'nun vuruşunda top savunmadan sekiyor.

38'Alper Potuk'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda top herkesi aşıyor ve savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.

33'Gregory Van Der Wiel'in ceza sahasına gönderdiği topa hareketlenen kaleci Serkan Kırıntılı ile Fernandao penaltı noktası üzerinde çarpışıyor ve her iki oyuncunun da tedavisi için sağlık görevlileri oyun alanına geliyor.

30'Maçın üçte birlik bölümü geride kalırken topla oynama oranlarında az farkla da olsa Atiker Konyaspor'un üstünlüğü bulunuyor.

26'Hasan Ali Kaldırım'ın hatalı pasında araya giren Deni Milosevic rakip yarı alanda süratle ilerliyor. Sağ ayağıyla yaklaşık 30 metreden sert vuran Deni Milosevic kale direğini geçemiyor.

25'Alper Potuk'un pasıyla sağ kanatta hareketlenen Gregory Van Der Wiel ceza sahası içine kavisli bir orta gönderiyor. Altıpas çizgisinin hemen gerisinden Aatif Chahechouhe'nun yaptığı kafa vuruşunda top yandan auta gidiyor.

22'GOOOLLLL!!! Atiker Konyaspor, Rijad Bajic ile bir kez daha öne geçiyor. Ömer Ali Şahiner, Mehmet Topal'a yaptığı baskı sonrasında topu kazanıyor. Yükseklik kazanan topu ceza yayı içinde şık bir şekilde kontrol eden Rijad Bajic sol ayağıyla çok sert vuruyor ve topu ağlara gönderiyor.

21'GOOOOLLLL!!! Fenerbahçe, Martin Skrtel ile 1-1'i yakalıyor. Orta alanda topla buluşan Martin Skrtel rakiplerinden birer birer sıyrılıp rakip ceza alanına sokuluyor. Önünü boşaltan Martin Skrtel ceza yayının gerisinden vuruyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı'nın müdahalesine rağmen top ağlarla buluşuyor.


17'Deni Milosevic, golde büyük pay sahibi.

17'GOOOOLLLL!!! Atiker Konyaspor Rijad Bajic ile 1-0 öne geçiyor. Orta alanda topla buluşan Deni Milosevic pasını Rijad Bajic'e aktarıp sağ kanada hareketleniyor. Rakibinin üstüne giden Rijad Bajic sağ kanatta kendini boşa çıkaran Deni Milosevic'e pasını veriyor. Son çizgiye kadar inen Deni Milosevic yerden penaltı noktası üzerindeki Rijad Bajic'e çıkarıyor, Bajic'in ayak içiyle yaptığı plase vuruşta top kaleci Fabiano Ribeiro'nun müdahalesine rağmen ağlarla buluşuyor.

12'Orta alanda kazanılan top sonrasında gelişen Fenerbahçe atağında sol kanattan Mehmet Topal'ın yerden pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Fernandao sol ayağıyla vuruşunu yapıyor fakat savunmaya da çarpan top oyun alanını terkediyor.

7'Maçın ilk bölümünde her iki takım da hücum bölgesinde organize olmakta güçlük çekiyor.

3'Rakibinden sıyrılan Hasan Ali Kaldırım sol kanattan ortalıyor fakat savunmada Ali Turan topu karşılıyor.

1'Hakem Fırat Aydınus işaretini veriyor ve karşılaşma Atiker Konyasporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

KADROLAR

Fenerbahçe:
Fabiano, Van der Wiel, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, M. Topal, Josef, Ozan, Alper, Aatif, Fernandao

Konyaspor:
Serkan, Skubic,  Ali Turan,  Vukovic, Mehmet, Jonsson, Volkan, Ömer Ali,  Hadziahmetovic, Milosevic, Bajic