''Fenerbahçe'ye güç katacak''

''Fenerbahçe'ye güç katacak''

France Football’dan Frank Simon, dripling ve pas becerisine övgü yağdırdığı Van der Wiel’i değerlendirdi.

Fenerbahçe’nin Gregory van der Wiel transferine Fransa’dan tam not geldi. France Football dergisinden Frank Simon, Milliyet’e değerlendirdiği 28 yaşındaki sağ bekin, sarı-lacivertli ekibe güç katacağını söyledi.

Hollanda Milli Takımı forması da giyen oyuncu için deneyimli gazeteci, “Topla çok süratli. İleri çıkmayı çok seviyor ve adam eksiltme özelliğiyle arkadaşları için rahatlıkla pozisyon yaratıyor. Cavani ve Ibrahimovic’in son yıllardaki bir çok golünün yaratıcısıdır. Asistlerin yanı sıra fileleri de havalandırarak golle buluşabiliyor. En önemli özelliği ise paslarındaki başarısı. Tam bir uzun pas ustası, uzun ve isabetli pasları dikkat çekiyor” dedi.

Oyuncunun hücumcu bir bek olmasına karşın savunma zaafı da yaşamadığına dikkat çeken Simon şöyle devam etti: “Wiel sağlam bir defans oyuncusu. Bu konuda sıkıntı yaşadığını ya da kendisinin yüzünden defansif zaafa uğradıklarını hiç hatırlamıyorum. PSG hücumcu bir takım olduğu için bu yönü çok öne çıktı, hatta bir çok kez orta sahanın sağında kullanıldığına da şahit olduk.

PSG’den ayrılmasının sebebi ise Serge Aurier transferi. Fildişili futbolcunun gelmesinden sonra oynama süreleri azaldı. Dolayısıyla daha istikrarlı forma giyeceği bir takıma ihtiyacı vardı. Hollandalılar’dan Türkiye hakkında aldığı olumlu referansla son kararını verdi. Uyum sağlarsa beklenenden bile çok katkı sağlayabilir.”

Milliyet