Fenerbahçe'ye ağır darbe !

Fenerbahçe'ye ağır darbe !

Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanında 4-1 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kayserispor'a konuk oldu. Sarı lacivertli takım sahadan 4-1 mağlup ayrıldı. 

AÇILIŞI UMUT YAPTI

Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan ve hakem Mete Kalkavan'ın yönettiği maçta Sergen Yalçın'ın ekibi Kayserispor 33. dakikada Umut Bulut'un golüyle öne geçti. Umut Bulut bu sezon Spor Toto Süper Lig'de ilk golünü Fenerbahçe'ye atarken, bu sezon 15 maçı boş geçen Umut Bulut ayrıca Kayserispor forması ile ligde ilk golünü attı.

FENERBAHÇE DEVREYİ EŞİTLİKLE KAPATTI

Fenerbahçe, ilk yarının bitimine az bir süre kala Mehmet Topal ile beraberliği yakaladı ve devreye 1-1 eşitlikle girdi.

KAYSERİSPOR YENİDEN ÖNDE

Şener Özbayraklı'nın yer aldığı Fenerbahçe'nin sağ kanadını etkili kullanan Kayserispor, 70. dakikada bu bölgedeki boşluğu iyi değerlendirerek 70'te yeniden öne geçti. Güray Vural, Varela'nın asistini gole çevirdi ve skoru 2-1'e getirmeyi başardı.

FARK İKİYE ÇIKTI

Sol kanatta Levent Gülen'in uzun pasıyla topla buluşan Güray Vural bekletmeden topu ceza sahası içine çevirdi. Altıpas içine yönelen topa hareketlenen Welliton Soares boş kaleye şutunu çekti ve topu ağlar ile buluşturdu.

PERDE MÜTHİŞ KAPANDI

90+4'te son sözü Güray Vural söyledi. Çok uzak mesafeden muazzam bir vuruş yapan Güray jeneriklere girecek bir golle skoru belirledi: 4-1.

Güray Vural'ın 2 gol 1 asistle yıldızlaştığı maçta Kayserispor, Fenerbahçe karşısında sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından Advocaat'ın öğrencileri 35 puanla 4. sıradaki yerinde kaldı. Ev sahibi ekip zorlu maratonda 4. galibiyetini alarak 16 puana yükseldi. Sergen Yalçın'ın öğrencileri 3 puanı alarak derin bir nefes aldı.    

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

M.S. Karşılaşma, Kayserispor'un 4-1'llik üstünlüğüyle sona eriyor.

90.DK: GOOOLL!! Kayserispor Güray Vural'ın golü ile 4-1'lik skor üstünlüğü yakalıyor.

90.DK: Martin Skrtel topsuz alanda Hakan Aslantaş'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

90.DK: Maçın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

90.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte topa hareketlenen Martin Skrtel topa kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

88.DK: GOOOLL!! Sol kanatta Levent Gülen'in uzun pasıyla topla buluşan Güray Vural bekletmeden topu ceza sahası içine çeviriyor. Altıpas içine yönelen topa hareketlenen Welliton Soares boş kaleye şutunu çekiyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Welliton Soares'in golü ile Kayserispor 3-1'lik skor üstünlüğünü yakalıyor.

87.DK: Kayserispor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği, Umut Bulut çıkıyor ve yerini Welliton Soares'e bırakıyor.

86.DK: Ceza sahası çizgisi üzerine kadar topla ilerleyen Umut Bulut kaleye şutunu çekiyor ancak bu top üstten dışarı çıkıyor.

83.DK: Kayserispor ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Deniz Türüç çıkıyor ve yerini Kubilay Sönmez'e bırakıyor.

82.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazda kısa pasla topla buluşan Güray Vural uzaklardan kaleye bir şut çekiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

70.DK: Golün pasını veren oyuncu Silvestre Varela oluyor.

70.DK: GOOOLL!! Orta sahadan gelişen atakta topla buluşan Silvestre Varela topla birlikte ilerliyor. Silvestre Varela ara pasıyla topu Güray Vural ile buluşuturuyor. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Güray Vural topu soluna alıp kaleye şutunu çekiyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Kayserispor Güray Vural'ın golü ile 2-1 öne geçiyor.

69.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Deniz Türüç ceza sahası içine ortasını yapıyor arka direğe yakın bölgede topa hareketlenen Levent Gülen kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

66.DK: Kayserispor ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Raheem Lawal çıkıyor ve yerini Landry N'Guemo'ya bırakıyor.

66.DK: Fenerbahçe'de ikinci oyuncu değişikliği, Fernandao çıkıyor ve yerini Robin Van Persie'ye bırakıyor.

66.DK: Fenerbahçe'de ilk oyuncu değişikliği, Salih Uçan çıkıyor ve yerini Oleksandr Karavayev'e bırakıyor.

64.DK: Ceza sahası yayının sağ çaprazında kısa pasla topla buluşan Salih Uçan kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor bu top savunma oyuncusundan geri dönüyor.

62.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Deniz Türüç ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Volkan Demirel'in kontrolünde kalıyor.

61.DK: Salih Uçan, Hakan Aslantaş'a yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

53.DK: Sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu Ali Ahamada yumruklayarak uzaklaştırıyor.

46.DK: Güray Vural, Hasan Ali Kaldırım'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

46.DK: Ceza sahası içi sağ çaprazda kısa pasla topla buluşan Alper Potuk kaleye şutunu çekiyor ancak kaleci Ali Ahamada bu topu yumruklayarak uzaklaştırıyor.

46.DK: Hakem Mete Kalkavan ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. İkinci yarıya konuk ekip Fenerbahçe başlıyor.

45.DK: Hakem Mete Kalkavan ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. İlk yarı her iki takımın attığı 1'er golle berabere bitiyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

45.DK: Sol kanattan aldığı kısa pasla topla buluşan Josef De Souza ceza sahası yayının hemen yanından kaleye şutunu çekiyor ancak bu top etkisiz şekilde dışarı çıkıyor.

38.DK: GOOOLL!! Sol kanattan gelişen atakta Salih Uçan rakibine baskı yapıyor ve topu kapıyor. Ceza sahası içine topla birlikte girmek isteyen Salih Uçan'ın topunu Jean-Armel Kana-Biyik uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu top yön değiştiriyor ve penaltı noktasına doğru yöneliyor. Yerden giden topu takip eden Mehmet Topal bekletmeden şutunu çekiyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Mehmet Topal'ın golü ile Fenerbahçe 1-1'lik beraberliği yakalıyor.

37.DK: Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Şener Özbayraklı ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

35.DK: Alper Potuk, Hakan Aslantaş'a yaptığı faul sonrasında itiraz ediyor ve bu itirazı sonucunda sarı kart ile cezalandırılıyor.

33.DK: GOOOLL!! Kaleyi cepheden gören noktadan Deniz Türüç'ün kaleye çektiği sert şut ceza sahası içinde sekiyor. Kaleci Volkan Demirel'in yatarak tokatladığı top kısa düşüyor. Seken topu takip eden Umut Bulut topa hareketleniyor ve kaleye şutunu gönderiyor. Umut Bulut'un golü ile Kayserispor 1-0 öne geçiyor.

32.DK: Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Umut Bulut korner çizgisine yakın bölgeden ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Jean-Armel Kana-Biyik kafa vuruşunu yapmak istiyor ancak havalanan topu defans oyuncuları uzaklaştırıyor.

31.DK: Deniz Türüç, hakeme yaptığı itirazlar sonucunda sarı kart ile cezalandırılıyor.

26.DK: Sol kanatta Hasan Ali Kaldırım topla birlikte ceza sahası dışı sol çaprazdan pasını Mehmet Topal ile buluşturuyor. Ceza sahası yayı içinde topla buluşan Mehmet Topal kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top az farkla yandan dışarı çıkıyor.

24.DK: Sağ kanattan Jeremain Lens'in gönderdiği ortaya hareketlenen Fernandao arka direğe yakın bölgeden kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kaleci Ali Ahamada'nın kontrolünde kalıyor.

20.DK: Sol kanattan gelişen atakta kısa pas ile topla buluşan Silvestre Varela ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kalecinin kontrolünde kalıyor.

16.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte topa hareketlenen Martin Skrtel topa müdahalesini yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

14.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Deniz Türüç ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren oyuncular topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

12.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren oyuncular topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

6.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Deniz Türüç ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasına yakın bölgeden Jean-Armel Kana-Biyik kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kaleci Volkan Demirel'in kontrolünde kalıyor.

4.DK: Raheem Lawal topu kontrol etmeye çalışırken orta alanda elle kontrol ediyor.

1.DK: Hakem Mete Kalkavan maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Maç ev sahibi Kayserispor'un vuruşuyla başlıyor.

Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe, Kayseri deplasmanında 3 puan arıyor. Kadir Has Stadı’nda oynanacak maçını hakem Mete Kalkavan yönetiyor.

Geride kalan 19 hafta sonunda 35 puanla 4. sırada bulunan Fenerbahçe, lider Beşiktaş'ın 6 puan gerisinde yer alıyor. Son 4 haftadır kaybetmeyen sarı-lacivertliler, bu sezon deplasmanda ise 8 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. 

İLK 11'LER

Kayserispor: Ahamada, Hakan, Mabiala, Douglas, Güray, N'guemo, Lawal, Deniz, Rotman, Varela, Welliton

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Salih, Lens, Alper, Fernandao