Fenerbahçe'nin savunması sevindirdi

Fenerbahçe'nin savunması sevindirdi

Fenerbahçe’nin defans oyuncuları ülkelerinin milli takımlarında göz doldurdu.

Fenerbahçe’nin defans oyuncuları ülkelerinin milli takımlarında göz doldurdu. EURO 2016 elemelerinde I Grubu’nda Portekiz’in Danimarkaya’yı konuk ettiği ve 1-0 devirdiği mücadelede, sarı-lacivertli stoperler beğeni topladı.

Karşılaşmadan 1-0 yenik ayrılmasına rağmen Danimarka’da Simon Kjaer, yıldızını parlattı. 26 yaşındaki futbolcu 90 dakika sahada kalırken, ülke basınından tam not aldı. Kjaer’in maç boyunca savunmada güçlü durduğu ve neredeyse hatasız oynadığı hatta Cristiano Ronaldo’ya karşı başarılı olduğu aktarıldı.

Benzer şekilde mücadeleden galip ayrılan Portekiz’de de Bruno Alves alkış aldı. Portekizli taraftarlar tarafından da yakın ilgi gören Alves’in saha içindeki lider tavrı ve tecrübesinin etkili olduğu aktarıldı.

Nani tarihe geçti

Portekiz’in Danimarka’yı 1-0 yendiği EURO 2016 I Grubu eleme maçında Luis Nani tarihe geçti. Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos tarafından ilk 11’de tercih edilen Nani, 89. kez ulusal formayı giydi. Pauleta’yı geçen sarı-lacivertli futbolcu, ülke tarihinde en çok forma giyen 5. oyuncu oldu. Luis Nani, Rui Costa, Fernando Couto, Cristiano Ronaldo ve Luis Figo’nun ardından adını tarihe yazdırdı.