Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i

Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i

Fenerbahçe, ilk yarıdaki son derbisini Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'a karşı oynayacak..

Bu sezonun ilk yarısında tüm derbilerini ve zorlu deplasmanları atlatan Fenerbahçe, ilk yarıdaki son derbisini Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'a karşı oynayacak. İşte Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i...

rabzon deplasmanından beraberlik, Galatasaray deplasmanından mağlubiyet ile dönen sarı-lacivertliler Beşiktaş'ı yenerek, zorlu seride avantajlı duruma geçmek istiyor. Bu haftadan sonra daha kolay bir fikstüre sahip olan Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında bu 3 rakibine karşı evinde oynayacak olmasını da göz önünde bulundurup bu derbiyi mutlaka kazanmak istiyor.

ŞAMPİYON TAKIMI YENİDEN AYAĞA KALDIRMAK İÇİN SAMANDIRA'DA TAM MESAİ

Teknik Direktör İsmail Kartal artık toparlanmalarını gerektiğini her fırsatta dile getirirken, Gençlerbirliği karşısında alınan galibiyet ve yaşanan duygusal olaylar takımı daha da kenetlendirdi. Futbolcuların İsmail Kartal'a olan saygı ve sevgi bağlarına "güven" duygusu da bundan sonra kuvvetlenmeye başlayacak.

Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler de neredeyse haftanın her günü Samandıra'da tam mesai yapıyor. Bütün amaç geçen sezon şampiyon olan takımdan aynı performansı görmek. Destek ve moral için ve aynı zamanda disiplin için Samandıra'ya sık sık giden Yıldırım ve yöneticiler takımın gerçek gücüne kavuşması ve İsmail Kartal'a "arkandayız" mesajını sürekli hissettirmek için işlerini güçlerini bırakıp profesyonel futbol takımı ile ilgileniyorlar.

TAKIMDA SON DURUM...ÖRÜMCEK ADAM YERİNE DÖNÜYOR...DİEGO YİNE YEDEK...

Takımda son duruma gelince; futbolcular artık seri galibiyetler istiyor. Stoper mevkii ve gol yollarında yaşanan sıkıntıyı artık geriden bırakmak isteyen sarı-lacivertli takım formunu da bulmaya başladı. 2 maçtır zorunlu olarak Mehmet Topal stoper oynarken, Bekir'in cezasının dolması ile birlikte "Örümcek Adam" yeniden orta sahadaki ön libero mevkiine dönecek. Bruno Alves'in kırmızı kart cezası sürerken, Mehmet Topuz ve Egemen sakatlıkları bulunan isimler. Takıma henüz adapte olamayan, Süper Lig'in sertliğine de alışamayan Diego, Beşiktaş derbisinde de yedek bekleyecek. Veli ve Atibe gibi tatlı-sert oynayan, basan futbolcular bulunduran Beşiktaş karşısında İsmail Kartal Diego'yu yine yedek soyunduracak. Diego'nun antrenmanlardaki temposu da İsmail Kartal'ı tatmin etmiyor.

MUHTEMEL 11 İÇİN İKİ AYRI SEÇENEK

Geçen hafta Hasan Ali'yi tercih ederek Caner'i dinlendiren İsmail Kartal, derbide formayı yeniden Caner'e verecek. Kart cezası biten Bekir'in Kadlec ile savunmanın göbeğinde oynaması bekleniyor. Mehmet Topal yerine dönecek. Webo annesinin cenaze işleri nedeniyle ülkesine giderken, pazar günü derbiye yetişecek ama İsmail Kartal gol yollarındaki planlarını Emenike üzerine yapıyor. Kafasındaki 11 için 10 ismi net olarak belirleyen Kartal, Alper mi-Sow mu ? sorusuna cevap arıyor. Alper'in son maçlardaki çıkışı İsmail Kartal'ı memnun ederken, orta alanı güçlü tutmak adına Sow yedek kalabilir. Ya da Sow'un Beşiktaş maçlarındaki skorer yapısı göz önüne alınırsa Senegalli ile başlayabilir.  Sow, Beşiktaş'a karşı oynadığı tüm lig maçlarında da gol atmayı başardı.

MUHTEMEL 11 (1)

Volkan, Gökhan, Bekir, Kadlec, Caner, Meireles, M.Topal, Emre, Kuyt, Sow (Alper), Emenike

MUHTEMEL 11 (2)

İsmail Kartal, Sow'un Beşiktaş maçlarındaki performansına göre hareket ederse ve hızı nedeniyle Emenike'yi çizgide kullanmak isterse o zaman Sow en önde oynayacak, forvette Kuyt sol çizgiye, Emenike sağ çizgiye kayacak.

Bu durumda muhtemel 11 ve diziliş şöyle olacak:

Volkan, Gökhan, Bekir, Kadlec, Caner, Meireles, M.Topal, Emre, Emenike, Kuyt, Sow

SOW, BEŞİKTAŞ'A KARŞI OYNADIĞI TÜM LİG MAÇLARINDA GOL ATTI

Gol yollarında bu sezon sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de Sow, Beşiktaş'a karşı oynadığı 5 lig maçında 6 gollük bir performans sergiledi.

Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow, Beşiktaş'a karşı oynadığı tüm lig maçlarında da gol attı. İlk lig maçında Beşiktaş'a 1 gol atan Sow, 2012-13 sezonunda da 7. haftada oynanan maçta 1 gol, 24. haftada oynanan mücadelede ise 2 gol kaydetti. Sow, geçen sezon Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan derbide  gol atarken, Olimpiyat Stadı'nda da 1-1 berabere biten maçta ağları buldu. Senegalli golcü, böylece Beşiktaş'a karşı oynadığı her lig maçında fileleri havalandırmayı başarırken, siyah-beyazlı takıma karşı oynadığı 5 lig maçında 6 gol kaydetti.

WEBO SİFTAH YAPAMADI

Fenerbahçe'nin bir diğer golcüsü Pierre Webo'nun ise Sow'un aksine lig kariyerinde Beşiktaş'a karşı golü bulunmuyor. Lig kariyerinde toplam 42 gol atan Webo, Beşiktaş maçlarında henüz gol sevinci yaşamadı.

İSMAİL KARTAL'IN 2. DERBİSİ

Kartal, teknik direktör olarak ilk derbisini Galatasaray'a karşı oynadı. Alves'in kırmızı kart görmesi sonrası kararları eleştirilen Kartal, ikinci derbisini Beşiktaş'a karşı oynayacak.

OLİMPİYAT STADI’NIN ZEMİNİ İÇİN 2 FARKLI KRAMPON HAZIRLIĞI YAPILIYOR

Bu arada Olimpiyat Stadı’nın zemininin son durumunu sahaya ısınmak için çıktığında görecek olan futbolcular ve teknik heyet, bunun için önlem almış durumda. Çimler yenilense de; sertliği, yumuşaklığı, hava durumuna göre son halini ısınırken kontrol edecek olan sarı-lacivertliler, giyecekleri krampona da o zaman karar verecekler.

BÜLENT YILDIRIM İLK KEZ BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE MAÇI YÖNETECEK

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında 2 Kasım Pazar günü, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım,  ilk kez Beşiktaş-Fenerbahçe maçı yönetecek. Ancak Bülent Yıldırım bugüne kadar Beşiktaş'ın 21, Fenerbahçe'nin 35 maçını yönetti.

BÜLENT YILDIRIM'IN YÖNETTİĞİ DERBİLER

Fenerbahçe ne yaptı?

06-04-2014    Süper Lig    Fenerbahçe-Galatasaray    0-1 (d)
10-11-2013    Süper Lig    Fenerbahçe-Galatasaray    2-0
11-08-2013    Süper Kupa Fenerbahçe-Galatasaray   0-1 (t)
17-03-2012    Süper Lig    Fenerbahçe-Galatasaray    2-2
24-10-2010    Süper Lig    Fenerbahçe-Galatasaray    0-0

Beşiktaş ne yaptı?

26-08-2012    Süper Lig    Beşiktaş-Galatasaray    3-3
06-05-2012    Süper Lig    Beşiktaş-Galatasaray    2-2 (d)
12-09-2009    Süper Lig    Beşiktaş-Galatasaray    0-3 (d)

İKİ TAKIMIN BÜLENT YILDIRIM YÖNETİMİNDE LİGDEKİ GENEL KARNELERİ

Beşiktaş               Fenerbahçe

21             Maç             35

10          Galibiyet        23

7           Beraberlik        3   

4             Yenilgi            9

42             Sarı              75

53       Rakibine sarı     91

3             Kırmızı             1

2      Rakibine kırmızı     2

3              Penaltı            3

1       Rakibine penaltı   3