Fenerbahçe'nin listesindeki gizli isim

Fenerbahçe'nin listesindeki gizli isim

Milivojevic, Guarin ve Ozan ile temasta olan Kanarya, orta sahası için bir ismi daha gizliden gizliye gündeminde tutuyor.

Scout ekibinin listesinde de yer alan Joao Mario için uzun süredir nabız yoklanıyor. 22 yaşındaki futbolcu Sporting Lizbon ve Portekiz Milli Takımı’nın gözbebeği.

Orta sahasından Emre Belözoğlu ve Selçuk Şahin ile yollarını ayıran Fenerbahçe, bu bölgeye yapılacak takviyeler için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Geniş bir  transfer listesi üzerinden girişimlerde bulunan Sarı-Lacivertiller, Yunan ekibi Olympiakos'ta forma giyen Sırp Luka Milivojevic, İtalyan devi Inter'in Kolombiyalı yıldızı Fredy Guarin için temaslarını sürdürüyor. Yurt içindeki en büyük hedef ise Bursaspor'un genç futbolcusu Ozan Tufan.

ESKİ DOSTLAR BULUŞABİLİR

Ancak orta sahaya birden fazla takviye yapması beklenen Sarı-Lacivertlillerin çarpıcı bir isimle daha temasta olduğu öğrenildi. Kanarya’nın bir süredir scout ekibinin hazırladığı 50 kişilik listede de adı bulunan Sporting Lizbon'lu Joao Mario’yla ilgilendiği ortaya çıktı. Fenerbahçe'nin transfer hedefindeki bir diğer isim olan Nani ile birlikte geçen sezon Portekiz ekibinde çok başarılı maçlar çıkaran Mario için menajerleri aracılığıyla nabız yoklanıyor.

LİDER RUHLU BİR OYUNCU

Orta sahada hem merkez de hem de hücuma dönük pozisyonda oynayabilen Mario, lider karakterli bir oyuncu. Bileklerine çok hakim olan genç yıldız adayı etkili ara paslarının yanı sıra etkili driplingleri ile de tanınıyor. Sporting'in değişmez isimlerinden biri olan Joao Mario geçen sezon 43 resmi maçta görev aldı ve 7 gol atıp 4 de asist yaptı. Oyuncunun tahmini bonservis değeri ise 7 milyon euro civarında.

JOAO MARİO KİMDİR?

Tam adı: Joao Mario Naval Costa Eduardo
Doğum tarihi: 19.1.93 (22 yaşında)
Doğum yeri: Porto (Portekiz)
Boyu: 1,79 m
Mevkii: Orta saha-orta ofans
Takımı: Sporting Lizbon

Profesyonel kariyeri

Yıllar        Takım                Maç     Gol

2011-13    Sporting               2         0
2013-14    Sporting II           13        1
2013-14    Vitoria Setubal    16        0
2014-        Sporting              43        7

Sözleşme bitiş tarihi

30 Haziran 2018

Bugün