Fenerbahçe'nin kardeşi işi bitirdi !

Fenerbahçe'nin kardeşi işi bitirdi !

Fenerbahçe ile temelleri 2011 yılına dayanan bir kardeşlik bağı olan Sırbistan Süper Ligi ekibi FK Novi Pazar, kulüp tarihinde ilk kez Partizan'ı mağlup etti.

1928 senesinde kurulan ve Sırbistan'da ilk kez 2011-2012 sezonunda süper lig maçına çıkan Novi Pazar, 13 Ağustos 2011'de deplasmanda Partizan'a 5-0 yenilmişti.
 
TRİBÜNLER BOŞ KALDI...

Aradan geçen yıllarda Fenerbahçe'yle dostluğu ilerleyen kulüp, ligde de kendine kalıcı bir yer edinmeyi başardı. Mavi beyazlı ekip, dün Sırbistan'ın son şampiyonu Partizan'ı kendi sahasında ağırladı.
5 Ağustos'ta, UEFA avrupa ligi 3. ön elemesinde Steaua Bükreş'i 1-1'lik mücadelenin rövanşında ağırlayacak olan Partizan, Novi Pazar karşısına genç ağırlıklı bir kadroyla çıktı.
 
FK Novi Pazar tribün grubu Torcida Sandzak, yönetimle arasındaki kötü ilişki nedeniyle maçları boykot etmeye devam ettiği için tribünler eski günlerindeki doluluğu aratıyordu.
 
KİRALIK ASKOVSKİ İŞİ BİTİRDİ

İlk gol, 12. dakikada Nikola Trujiç'ten geldi ve Partizan 1-0 öne geçti. Novi Pazar, 21. dakikada penaltıdan Predrag Pavloviç'le eşitliği yakaladı: 1-1. Novi Pazar'ın, Partizan'dan kiraladığı Stefan Askovski, 26'da mavi beyazlıları 2-1 öne geçirdi.
Partizan toparlanıp, 45. dakikada Nemanja Kojiç'in bulduğu golle eşitliği yakaladı: 2-2. Karşılaşmada son sözü, yine Stefan Askovski söyledi: 3-2. Bu skorla Novi Pazar, 2015-2016'daki ilk galibiyetini, Partizan ise ilk yenilgisini aldı.
 
FK Novi Pazar, tarihinde ilk kez FK Partizan'ın bileğini bükmeyi başardı. Mavi beyazlı oyuncular, 3-2'lik zaferi soyunma odasında eğlenip fotoğraf çekilerek yaşadı. Galibiyet sonrası Novi Pazar kentinde büyük sevinç yaşanırken, sokaklarda "Fenerbahçe Novi Pazar" tezahüratları yapıldığı duyuldu.
 
PAVLOVİÇ: TARAFTARA HEDİYEMİZDİR
Birçok mavi beyazlı taraftarlar, 90 dakikayı Fenerbahçe formalarını giyerek takip etti. Karşılaşma sonrası Hürriyet'e konuşan Novi Pazar'ın ilk golünün sahibi Predrag Pavloviç, "Bu eşsiz bir his, galibiyeti muhteşem taraftarımıza hediye ediyoruz. Takım olarak gözümüz çok daha yükseklerde. Çok çalışıp önce Sırbistan, sonra da Avrupa'da ses getirmek istiyoruz" dedi.
Geçen sezonu 5. sırada tamamlayan FK Novi Pazar, bu sezon çok daha yukarılara göz dikmiş durumda. Fenerbahçe taraftarlarının, yakın zamanda kente bir seyahat gerçekleştirip, tıpkı 3 Mart 2012'deki Partizan maçında olduğu gibi kardeşlerini tribünden destekleyeceği öğrenildi.