Fenerbahçe'nin 'gizli' scout'u !

Fenerbahçe'nin 'gizli' scout'u !

Aziz Yıldırım, sanki scout ekibinde yer alıyormuş gibi isimlerin analizini yapıyor, bunları antrenörleri ile paylaşıyor.

Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım'ın bir özelliği daha ortaya çıktı. Yıldırım, aynı scout ekibinde bulunan teknik adamlar gibi "Wyscout" adlı internet sitesinden, dünya futbol piyasasını gözlem altına aldığı belirtildi.

Kulübün scout ekibi ve teknik direktör İsmail Kartal'ın kullandığı son teknolojik olanaklardan yararlanan Yıldırım, bu konuya da mesai harcıyor. Wyscout adı verilen sistemi kullanan sarı-lacivertli kulübün başkanı, scout ekibinden gelen son bildirimleri de buraya bakarak değerlendiriyor. Aziz Yıldırım ayrıca kendisi de bu sistem üzerinden oyuncuları izliyor.

Yeni sezon öncesi yapılan kadro planlamasında Müjdat Yetkiner, Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş'tan oluşan arama ekibinin çalışmaları, takımın transferdeki yol haritasını belirleyecek. Bu çerçevede daha uygun maliyette ve genç oyunculara yönelik yapılan çalışmalardan, Başkan Yıldırım da elektronik ortamda bilgilendiriliyor. Kendisi de sisteme giren Fenerbahçe Başkanı, transferi düşünülen oyuncuların son maçlarını ve haberlerini takip ediyor.

Yıldırım'ın ayrıca yine wyscout sistemini kullanarak beğendiği bazı isimleri de scout ekibi ile paylaştığı ve bu isimlerin takip edilmesi gerektiğini söyledi.

WYSCOUT NEDİR?

Dünyanın önde gelen birçok takımının kullandığı sistemde 273 bin oyuncu ile ilgili bilgiler bulunuyor. 80 ülke, 150 lig, 30 bin takım ve 124 bin maç arşivi ile istenen takımların ve oyuncuların maçları ve bilgileri anında ekrana geliyor.

Milliyet