Fenerbahçe'den "Şike kumpası" açıklaması

Fenerbahçe'den "Şike kumpası" açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, 'Futbolda Şikede Kumpas' iddianamesinin mahkeme tarafından kabul edilmesi üzerine bir açıklama yayınladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının, "Futbolda Şike" soruşturmasında, kumpaskurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 1 numaralı şüpheli olarak FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in yer aldığı iddianame doğrultusunda sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan futbolda şike kumpası iddianamesi 2016/62 esas numaralı Dosyayla İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

FETÖ Elabaşı Fetullah Gülen'in 1 numaralı şüpheli olarak yer aldığı iddianamede Mehmet Baransu, Ekrem Dumanlı, İhsan Kalkavan, Hidayet Karaca ve FETÖ'nün başka soruşturmalarında tutuklu bulunan eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Mutlu Ekizoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu, 19'u adli kontrol şartıyla serbest, 7'si firari 108 kişi de şüpheli olarak gösteriliyor. 

İddianamede şüphelilere "Usulsüz kayıt", "Özel hayatın gizliliğinin ihlali", "Resmi belgede sahtecilik", "İftira", "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma", "Haberleşmenin gizliliğini ihlali" gibi suçlamalar atfediliyor. 

76 da müştekinin yer aldığı iddianamede şike soruşturmasının Fetullah Gülen'in talimatıyla yapıldığı ve toplantıların Zaman Gazetesi’nde gerçekleştirildiği belirtiliyor.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BAŞKANI AZİZ YILDIRIM'IN HEDEF ALINDIĞININ İFADE EDİLDİĞİ İDDİANAMEDE SORUŞTURMANIN DÖNEMİN ÖZEL YETKİLİ SAVCISI Zekeriya Öz'ün talimatıyla başlatıldığı ve birçok kişinin usulsüz olarak dinlendiği kaydediliyor.

Şike soruşturmasının o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldığı şeklinde FETÖ örgütü tarafından algı oluşturulmaya çalışıldığının da dile getirildiği iddianamede, Şike Davasının açılmasıyla FETÖ örgütünün toplumsal kaos oluşturmaya çalıştığı ifadeleri de yer alıyor.

Şikede Kumpas Davasında sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak."

Fanatik