Fenerbahçe'den kuraya ilk yorum !

Fenerbahçe'den kuraya ilk yorum !

Fenerbahçeli yöneticiler, Sarı-Lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi'ndeki kurasını değerlendirdi.

Fenerbahçe yöneticisi Ozan Balaban, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki kurasını değerlendirdi.

Balaban'ın açıklamaları şöyle;

UEFA Avrupa Ligi'nin en reknli grubu oldu. Şampiyonlar Ligi ayarında bir grup oluştu. Kuyt ile de yeniden karşılaşacağız. Bizim amacımız gruptan çıkıp finale kadar gidebilmek. Hangi şartlarda hangi mevsimde oynayacağız bunlar da önemli. Hayal kurmadan ileri gidemiyorsunuz. Manchester United'la evimizde en son maçı kazanmıştık. Hayırlı olsun.

Mahmut Uslu: 'Grupların zorlu olması bazen avantaj olabilir'

Fenerbahçe genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda eşleştikleri  Manchester United, Feyenoord ve Zorya Luhansk ile değerlendirmede bulundu.Kura çekiminin ardından Fenerbahçe Televizyonuna canlı telefon bağlantısıyla açıklamalarda bulunan Mahmut Uslu şunları söyledi:
 
"Şampiyonlar Ligi'ne kalamadık ama Şampiyonlar Ligi gibi bir gruba katıldık. Burada zor grup, zayıf grup diye söyleyemeyiz. Onun için Türkiye'deki bütün maçları kazanacağız. Önemli olan ilk ikiye girebilmek. İnşallah başaracağız. Biliyorsunuz Şampiyonlar Ligi'nde 3 Temmuz öncesi ilk 8'lere giriyorduk ve çok önemli takım haline gelmiştik. Aykut Kocaman'ın döneminde Avrupa Ligi'nde ilk 4'e kaldık. Biraz şansımız olsaydı final oynayabilirdik. Buralara gidiyorsanız zaten zayıf takım yok. Grupların bazen böyle kuvvetli olması avantajlı olabiliyor. Geçen sene Braga çıkınca sevinmiştik ama elenmiştik. Bu işler belli olmuyor. Yeni antrenörümüz ve özellikle İstanbul'da taraftarlarımızla bu işi bitirmemiz lazım. "
 
Önder Fırat: "Avrupa futbolunun lider takımlarından..."
 
Asbaşkan Önder Fırat, UEFA Avrupa Ligi grup kuralarının ardından  A grubunu değerlendirdi.
 
Önder Fırat, Fenerbahçe'nin Avrupa futbolunun lider takımlarının bir arada olduğu bir grupta yer aldığını söylerken, “Bu eşleşmelerin kulübümüze ve takımımıza hayırlı olmasını dilerim. Gruplarda kolay takım çok az. Her zaman olduğu gibi zor ve kaliteli rakipler ile eşleştik. Avrupa futbolunun lider takımlarının bir arada olduğu bir gruptayız. Bizim amacımız Avrupa Kupası’nda final oynamak. Umarım gruptan çıkıp finallere doğru gideriz” dedi.
 
Sözlerini, “Gerçekten Şampiyonlar Ligi eşleşmesi gibi oldu ama biz de kaliteli ve iyi bir takımız. Biz mutlaka gruplardan çıkacağız.  Bunu da hem taraftarımız hem de camiamız görecektir. Takımımıza Avrupa Kupaları’nda başarılar dilerim” şeklinde sürdüren Fırat, başarı dileklerini de iletti.