Fenerbahçe'den 22 sayı fark

Fenerbahçe'den 22 sayı fark
Güncelleme:

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 7. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Pınar Karşıyaka'yı 104-82 yendi.

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 7. haftasında Fenerbahçe, Pınar Karşıyaka'yı 104-82 mağlup etti. Fenerbahçe, bu sonuçla 7. maçında 4. galibiyetini elde ederken, Pınar Karşıyaka 2. yenilgisini aldı.

Ragland ve Josh Carter'ın üç sayılık basketleriyle maça başlayan Pınar Karşıyaka, 2. dakikada 6-2 üstünlük yakaladı. Konuk ekip, alan savunması yapan rakibi karşısında Josh Carter'ın yanı sıra Gabriel ile dışarıdan basket bulmaya devam etti ve 6. dakikada 19-14 üstünlük sağladı. Datome'nin skorer oyunuyla maça tutunan Fenerbahçe, bu oyuncu ile bulduğu basketle 8. dakikada ilk kez öne geçti: 20-19. Vesely ile pota altında hücumda etkili olmaya devam eden ev sahibi ekip, ilk çeyreği 26-23 önde tamamladı.

İlk çeyreğin son bölümlerinde hücumda ritmini yitiren Pınar Karşıyaka, 2. periyotta da kötü şut yüzdesinde kaldı. Melih, Ömer Faruk ve Berk gibi gençlerle sahada yer alan Fenerbahçe, yaptığı alan savunmasıyla rakibini durdurdu. Sarı-lacivertli takım, Berk'in basketiyle de 16. dakikada farkı 8 sayıya (37-29) çıkarırken, soyunma odasına 54-48 önde gitti. Fenerbahçe'de Datome ilk yarıda 16 sayı üretirken, Vesely de 12 sayı buldu. Pınar Karşıyaka'da ise Justin Carter 11, Ragland 10 sayıyla ilk yarıyı bitirdi.

Sarı-lacivertli takım, ikinci yarıda oyunu tamamen kontrolü altında tuttu. İyi savunmasıyla rakibini zorlayan Fenerbahçe, hücumda rahat sayı buldu ve Vesely'nin basketiyle 3. periyot sonunda farkı 19 sayıya çıkardı: 81-62

Ev sahibi takım, son periyotta Kalinic ile etkili olurken, Melih'in 3 sayılık basketiyle 35. dakikada farkı 28 sayıya (96-68) çıkardı. Son dakikalarda Melih, Ömer Faruk, Ercan, Egehan ve Berk'ten oluşan genç bir beşle mücadele eden Fenerbahçe, karşılaşmayı 104-82 kazandı.

Sarı-lacivertli ekip, ribauntlarda rakibine 36-20 üstünlük sağladı. Fenerbahçe'de Vesely, ürettiği 20 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Fenerbahçe, bu sonuçla 7. maçında 4. galibiyetini elde ederken, Pınar Karşıyaka 2. yenilgisini aldı. Karşılaşmayı Fenerbahçeli futbolcular Caner Erkin ve Hasan Ali Kaldırım, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte izledi.

Fenerbahçe: 104 - Pınar Karşıyaka: 82

Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Aytuğ Ekti, Yener Yılmaz, Kerem Baki

Fenerbahçe: Ali Muhammed 9, Datome 17, Kalinic 11, Udoh 9, Vesely 20, Bogdanovic 7, Melih Mahmutoğlu 12, Antic 9, Berk Uğurlu 4, Ömer Faruk Yurtseven 4, Egehan Arna 2, Ercan Bayrak
Başantrenör: Zeljko Obradovic

Pınar Karşıyaka: Ragland 10, Justin Carter 15, Josh Carter 13, Gabriel 6, Iverson 6, Kenan Sipahi 5, Soner Şentürk, Palacios 15, Kerem Gönlüm 4, Muhammed Baygül 8, Egemen Güven
Başantrenör: Ufuk Sarıca

1. Periyot: 26-23
2. Periyot: 54-48
3. Periyot: 81-62
4. Periyot: 104-82

Maçın ardından

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Spor Toto Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka'yı 104-82 mağlup ettikleri karşılaşmada hücumda çok iyi oynadıklarını söyledi. Obradovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Pınar Karşıyaka ile oynanan karşılaşmalarda savunmaya dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "40 dakika boyunca konsantre olmalısınız. İlk çeyrekte kötü savunmayla başladık. Daha sonra bunu değiştirerek toparladık. Hücum açısından çok iyiydik. Herkes süre aldı ve katkı yaptı" dedi. Tecrübeli çalıştırıcı, kendisine tezahüratlarla destek veren taraftarlara teşekkür ederek, "Ancak oyuncular daha önemli. Bütün alkışlar onlara gitmeli" diye konuştu. Sarı-lacivertli oyuncu Jan Vesely ise çok iyi maç çıkardıklarını ve THY Avrupa Ligi'nde Bayern Münih karşısında olduğu gibi iyi mücadele ettiklerini kaydetti.

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise Fenerbahçe'nin net bir galibiyet aldığını ancak oyundan çabuk kopmalarının kabul edilemeyeceğini söyledi. İlk yarıda 48 sayı atmalarına rağmen rakipten 54 sayı yediklerine dikkati çeken Sarıca, "Bizim için iyi olmayan hadise bu. Maçı sadece hücumla kazanamayacağımızı bilmemiz lazım. Yeni takım olmamızdan dolayı bazı alışkanlıkları bırakamıyoruz. Sezona iyi başlamamızdan dolayı herkes takımı oturttuğumuzu düşünüyor" ifadelerini kullandı. Pınar Karşıyakalı oyuncu Joe Ragland ise Fenerbahçe'nin oyunu iyi kontrol ettiğini ve maçı kazandığını dile getirdi.