Fenerbahçe'de tek hedef Türkiye Kupası

Fenerbahçe'de tek hedef Türkiye Kupası

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın Galatasaray'ı yenerek sezonu kupayla tamamlamak istiyor.

Ligde ve Avrupa'da sezonu istediği gibi bitiremeyen  sarı-lacivertliler, kupa finalinde taraftarına hem derbi galibiyeti hem de kupa  sevinci yaşatmak için mücadele edecek.

Antalya Stadı'nda yarın saat 21.15'te başlayacak  Fenerbahçe-Galatasaray derbisini hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan'ın  yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar yapacak. Derbinin dördüncü  hakemi ise Serkan Çınar olacak.
 
Volkan Demirel, finalde yok
Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, sakatlığından dolayı  kupa finalinde forma giyemeyecek.
Bel fıtığı ameliyatı olan ve Süper Lig'in son 2 haftasında forma  giyemeyen sarı-lacivertlilerin kaptanı, yarın derbide takım arkadaşlarını yalnız  bırakacak.
 
Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları devam eden Mehmet Topuz ve Uygar  Mert Zeybek de Galatasaray karşısında sahada olmayacak. Uzun süreli sakatlığından kurtularak takımla çalışmalara başlayan  Lazar Markovic'in ise maç kadrosunda olması bekleniyor.
 
Muhtemel 11
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın Galatasaray karşısındaki  muhtemel 11'i şöyle:
 
Fabiano Ribeiro, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer, Hasan Ali  Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Luis Nani, Robin  van Persie.
 
Fenerbahçe, finale namağlup geldi  

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın Galatasaray'la kupayı  kazanma mücadelesi verecek Fenerbahçe, finale namağlup olarak geldi.
 
Sarı-lacivertliler, bu sezon kupada başarılı bir grafik ortaya koydu.  Grup aşamasından başladığı kupada 11 maç yapan Fenerbahçe, 9 galibiyet ve 2  beraberlik aldı.
 
Fenerbahçe, kupada golcü kimliğini de ön plana çıkardı.  Sarı-lacivertliler bu sezon Türkiye Kupası'nda rakip fileleri tam 27 kez  havalandırmayı başardı. Fenerbahçe kalesinde ise 8 gol gördü.
 
Grupta 16 puan topladı
Fenerbahçe, kupada yer aldığı H Grubu'nu 5 galibiyet ve 1 beraberlikle  16 puan alarak lider tamamladı.
 
H Grubu'nda Antalyaspor, PTT 1. Lig ekibi Giresunspor ve Spor Toto 2.  Lig temsilcisi Tuzlaspor'la mücadele eden Fenerbahçe, en fazla ikinci turda  zorlandı.
 
Tek maç usulüne göre oynanan ikinci turda Kayserispor'la karşılaşan  Fenerbahçe, rakibini normal süresi 0-0 biten maçın uzatma bölümünde geçti.  Sarı-lacivertliler, Kayserispor'u 113. dakikada Diego Ribas'ın golüyle geçerek  çeyrek finale yükseldi.
 
Fenerbahçe, çeyrek finalde Spor Toto 2. Lig ekibi Amed Sportif  Faaliyetler'le eşleşti. Rakibiyle Diyarbakır'da 3-3 berabere kalan  sarı-lacivertliler, rövanşı İstanbul'da 3-1 alarak yarı finalist oldu.
 
Sarı-lacivertlilerin yarı finaldeki rakibi, Spor Toto Süper Lig'de  2015-2016 sezonunun flaş takımı Torku Konyaspor oldu. Fenerbahçe, bu turu  beklediğinden daha kolay geçti. İlk maçta Konya'da 3-0 kazanan  sarı-lacivertliler, rövanşı da 2-0 alarak finale adını yazdırdı.
 
Tarihinde 16. kez finali oynayacak Fenerbahçe, kupayı 7. kez müzesine  götürmek için Galatasaray karşısında mücadele verecek.
 
Kupanın golcüleri Fernandao ve Van Persie
Fenerbahçe'de bu sezon kupadaki en golcü ismi Brezilyalı forveti Jose  Fernandao oldu.
 
Fernandao, çıktığı 9 maçta 6 gol kaydederek takımının bu kulvarda en  skoreri olmayı başardı. Ligde attığı 16 golle takımının en skorer ismi olan Van  Persie ise kupada da etkili bir performans ortaya koydu. Hollandalı yıldız,  kupada sadece 4 maçta oynamasına rağmen 5 kez fileleri havalandırdı.
 
Fenerbahçe'de Ramazan Civelek ve Nani üçer, Volkan Şen iki, Lazar  Markovic, Uygar Mert Zeybek, Caner Erkin, Josef de Souza, Şener Özbayraklı,  Karahan Yasir Subaşı, Diego Ribas ve Mehmet Topuz kupada birer gol kaydetti.
 
Gençler forma şansı buldu

Fenerbahçe'nin genç futbolcuları bu sezon kupada forma şansı buldu. Teknik direktör Vitor Pereira, ligde ve Avrupa'da az forma şansı bulan  A takım oyuncularının yanı sıra altyapıdan da futbolculara kupada görev verdi.
 
Sarı-lacivertlilerin genç oyuncuları Erten Ersu, Karahan Yasir Subaşı,  Savaş Polat, Ramazan Civelek, Uygar Mert Zeybek, Melih Okutan, Samed Karakoç ve  Caner Koca, kupada sarı-lacivertli formayı giyme şansı yakaladı.