Fenerbahçe'de Navas

Fenerbahçe'de Navas

İngiltere Futbol Federasyonu, dört eski futbolcunun genç takımdayken cinsel tacize uğradıklarını açıklamalarının ardından soruşturma başlattı.

İngiltere futbolu, yaşanan cinsel taciz skandalı ile çalkalanıyor. Dört eski futbolcunun, yaklaşık 30 yıl önce genç takımda oynadıkları dönemde yaşadıkları cinsel taciz olaylarını anlatmasının ardından İngiltere Futbol Federasyonu soruşturma başlattı.

amkspor.com / DIŞ HABERLER

Son dönemde tüm dünyada artış gösteren çocuğa cinsel taciz olayları futbola da sıçradı. İngiltere Futbol Federasyonu, eski futbolcular David White, Andy Woodward, Steve Walters ve Paul Stewart’ın genç takımda oynadıkları dönemde cinsel tacize maruz kaldıklarını itiraf etmelerinin ardından harekete geçti. Konu hakkında soruşturma başlatan yetkililer, olayın başka kulüp ve futbolculara da sıçrayıp sıçramadığı araştırmaya başladı. Skandalı aydınlatmak için polis ile ortak çalışma yürütüldüğünü belirten İngiltere Futbol Federasyonu, sorumlulara gereken cezayı vereceklerini açıkladı. Bu konu hakkındaki şikayetleri dinlemek için açılan çağrı merkezine şimdiye kadar gelen 100’den fazla arama ise durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. 

Crewe takımında forma giydiği dönemde antrenör ve genç futbolcu gözlemcisi olan Barry Bennell’in kendisine tacizde bulunduğunu söyleyen Andy Woodward, yaşadığı olayın etkisinden uzun süre kurtulamadığını söyledi. Bennell’in daha sonra bir çocuğa cinsel saldırı suçundan 9 yıl hapis yattığını hatırlatan Woodward, başka genç futbolcuların da cinsel tacize uğradığını iddia etti. Woodward’ın ardından Steve Walters da Crewe’de oynadığı dönemde Bennell’in kendisine cinsel tacizde bulunduğunu açıkladı. Yıllarca bu olayı bir sır olarak içinde sakladığını söyleyen Walters, “Andy’nin söylediklerini duyduktan sonra omuzlarımdan büyük bir yük kalktığını hissettim. Ben de yaşadıklarımı anlatmaya karar verdi. Umarım bizim itiraflarımız gelecekte diğer genç futbolcuların benzer durumla karşı karşıya kalmalarına engel olur. Çünkü bu gerçekten kaldırılması oldukça güç bir olay” dedi.

Konu hakkında açıklama yapan Crewe Başkanı John Bowler, takımın isminin bu olayla anılmasından dolayı kahrolduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Bennell’in cinsel saldırı suçundan hapis yattığında da başkandım. Bu olayı öğrendiğimde adeta yıkıldım. Şimdi de bu itiraflar geldi. İnsanların nasıl bir karakterde olduğunu dışarıdan bakınca anlamıyorsunuz. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Böyle bir felakete maruz kalan tüm genç futbolculardan özür diliyorum. Bu soruşturmanın açıklığa kavuşması için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız.”

AMK Gazetesi