Fenerbahçe'de hep aynı hata

Fenerbahçe'de hep aynı hata

Fenerbahçe'de Diego Ribas konusunda yaşanan çıkmaz, transferdeki benzer yanlışları akıllara getirdi.

 

Fenerbahçe elinden çıkarmaya çalıştığı Brezilyalı yıldız dahil son 5 yılda Milos Krasic, Serdal Kesimal ve Bienvenu gibi isimler nedeniyle toplam 41 milyon euro zarar etti. Bu oyuncular takıma hiç katkı veremedi.

Fenerbahçe’de kadro dışı bırakılan ve takımdan ayrılması beklenen Diego Ribas’ta yeni bir tehlike belirdi. Henüz bir taliplisi çıkmayan Brezilyalı futbolcunun gitmemesi halinde A2 takımına gönderilmesi gündeme gelecek.

Sarı-lacivertli kulüp benzer durumları birçok kez yaşamış ve ekonomik anlamda ciddi zarar çekmişti. Örneğin 2011-12 sezonunda toplamda 8 milyon euro maliyetle gelen Serdar Kesimal ve Henri Bienvenu, takıma hiçbir katkı veremedi.

Bienvenu sadece 1 yıl sonra başka bir kulübe gönderilirken, Kamerunlu golcü yıllık 1 milyon euro da maaş aldı. Son 3 senede sadece 7 lig maçına çıkan Serdar ise önce kadro dışı kaldı sonra da A2 takımına gitti, bu süreçte Fenerbahçe’nin kasasından 5 sezonda 6 milyon euro maaş çıktı.

Son olarak 2012-13 sezonunda Juventus’tan gelen ve büyük hayal kırıklığı yaratan Milos Krasic kabusu yaşanmıştı. 1 sezonu kirada geçiren ve 1 sezonu da A2 takımında bitiren Sırp oyuncu, 7 milyon euroya transfer edilmiş, 2.3 milyon euro yıllık maaşla toplamda 14 milyon euroluk bir maliyet çıkarmıştı.

Diego Ribas ise 2014-15 sezonunda bonservissiz gelse de 5 milyon euroluk imza parası ve 3.5 milyon euroluk yıllık maaşıyla dikkat çekti. Brezilyalı futbolcu, şimdiden 12 milyon euroluk harcama yaptırdı.

Milliyet