''Fenerbahçe yumruk atarken yumruk yerse...''

''Fenerbahçe yumruk atarken yumruk yerse...''

Balıkesirspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Balıkesirspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye deplasmanda 4-3 yenildikleri maçta, sarı-lacivertli ekibin kalite farkıyla mücadeleyi kazandığını söyledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendiren Arslan, 4 gün önce göreve geldiği takımda bir şeyleri oturtmaya çalıştığını belirtti.

Rakiplerinin ligde geçen hafta Eskişehirspor deplasmanında puan yitirmesinin, mücadeleyi kendi takımı adına daha da zora soktuğunu anlatan Cihat Arslan şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki Türkiye'nin en iyi kenar oyuncularından birisi Gökhan Gönül ve Caner Erkin. Bunlara önlem almak istedik. İkinci bölgeyi iyi savunup aradan çıkışlarla gol bulabilirdik, çünkü Fenerbahçe'nin yumuşak karnı var. Şampiyonluğa oynayan takımın daha fazla boğması gerekiyor, ama ona müsaade etmedik. Bilhassa ön gruptaki oyuncuların takım savunmasına katkı yapmaması ve Fenerbahçe'nin yetenekli oyuncularının etkisiyle geriye düştük. Güzel bir akşamdı. Sadece sonu benim ve bizim açımızdan kötü bitti. Keyifli bir akşamdı. Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda başarılar dilerim."

"Fenerbahçe yumruk atarken yumruk yerse nakavt olabilecek bir takım"

Cihat Arslan, rakipleriyle ilgili analizinde "Fenerbahçe, bir boksör gibi değerlendirirseniz, yumruk atarken yumruk yerse nakavt olabilecek bir takım" değerlendirmesini yaptı.

Sarı-lacivertli takımın en güçlü yanının kenar oyuncuları olduğunu anlatan Arslan, futbolcularına Caner Erkin'e önlem almaları gerektiğini çok anlattığını ancak başaramadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe'nin en güçlü yanı kenar oyuncuları. Aynı zamanda bol sayıda pozisyon verebilen bir takım. Bu, Fenerbahçe'nin genel karakteri. Oyuncularıma da söyledim. Senelerdir siz de oynarsınız, Fenerbahçe de oynar. Belli zamandan sonra kalite üstün gelebilir. Bugün kalite farkıyla kazandı Fenerbahçe. Caner Erkin'in kanadından 3 gol yedik. Bile bile lades olduk. Diego'nun oynamamasını arzu ederdim."