Fenerbahçe yeni hocasını arıyor ! 5 aday...

Fenerbahçe yeni hocasını arıyor ! 5 aday...

Aziz Yıldırım, İsmail Kartal'ın yerine yeni hoca için düğmeye bastı, dedikodular ise hemen başladı.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe’de, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın gelecek sezon takımın başında kalmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Kartal’ın yerine yeni bir hoca arayışına giren Başkan Aziz Yıldırım’ın kafasında beş isim var.

JÜRGEN KLOPP
2008’den beri çalıştırdığı ve büyük başarılar kazandığı Borussia Dortmund’la bu sezon sonunda yollarını ayıran Jürgen Klopp’un ismi son olarak İspanyol devi Real Madrid ve İngiliz ekibi Liverpool’la anılmıştı. Adı Fenerbahçe için de geçen Klopp, Dortmund’da düzenlediği basın toplantısında Sarı-Lacivertliler’le bir temasının bulunmadığını söylemişti. Real’de göreve Rafa Benitez’in geleceği belirtilirken, Liverpool’da da henüz hoca ile ilgili bir tasarrufun bulunmaması, Klopp’un şu an için boşta olduğunu gösteriyor.

JÜRGEN KLINSMANN
Almanya Milli Takımı’nda geçmişte teknik adam olarak görev yapan Jürgen Klinsmann, ardından 1 sezon Bayern Münih’te çalıştıktan sonra 2011 yılında ABD’nin başına geçmişti. Burada iyi bir yapılanmayla ABD Milli Takımı’nı, tekrar dünya futbolunun önemli ekiplerinden biri haline getiren Alman çalıştırıcının sözleşmesi 2018’de bitiyor ve şu an için ayrılması zor gözüküyor. Kendisine geçen sezon başında da İngiltere’den teklifler gelmiş, ancak Amerika’da mutlu olduğunu ifade ederek, teklifleri reddetmişti.

FELİX MAGATH
61 yaşındaki Alman teknik adam, yakın dönemde birçok kez Fenerbahçe’nin hoca adayları arasında geçmişti. 2012’de Wolfsburg’la yollarını ayırdıktan sonra 2014’te Premier Lig ekibi Fulham’ın başına geçen Magath’ın buradaki macerası da kısa sürdü. Tarz olarak tam da Aziz Yıldırım’ın istediği gibi çok disiplinli, ancak oyuncularla arasındaki ileşitim kopuklukları, genelde sıkıntı yaratıyor. Örneğin Schalke 04’ün başındayken bir yenilgi sonrasında sabah 6’ya idman koydurmuş ve tüm futbolcuları kısa şortlarıyla karlı havada koşturmuştu.

ARTHUR ZICO
Brezilya futbolunun efsane ismi Arthur Zico, daha önce 2006-08’de Fenerbahçe’yi çalıştırmıştı. 2007-08 sezonunda takımı tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale taşıyan Zico, sonrasında Başkan Aziz Yıldırım’la sorun yaşamış ve yollar ayrılmıştı. Şu anda Hindistan Ligi’nde FC Goa’nın başında olan Zico için Fenerbahçe her zaman kalbinin bir yerinde yer alıyor. Eğer resmi bir teklif gelirse, taraftarların da çok sevdiği Zico’nun, tekrar Sarı-Lacivertli renkler altında çalışmaya sıcak bakacağı tahmin ediliyor.

ROBERTO CARLOS
Futbolcu olarak Fenerbahçe formasını giyen Roberto Carlos’un, bir süredir ismi Fenerbahçe ile gizliden gizliye anılıyordu. Daha önce Sivasspor ve şimdi de Akhisar’ın başında olan Carlos’un, hoca olarak tecrübe edindikten sonra da Fenerbahçe’nin başına geçeceği dedikoduları hep konuşuluyordu. Akhisar’ın son maçı sonrasında, “Umarım Akhisar Belediyespor gelecek yıl iyi bir sezon geçirir” sözleriyle veda sinyeli veren Brezilyalı futbol adamının, Ege ekibiyle 1 yıllık sözleşmesi daha bulunuyor.

Fanatik