Fenerbahçe transfere doymuyor !

Fenerbahçe transfere doymuyor !

Transfer şampiyonu Fenerbahçe, ocak ayı için şimdiden hazırlıklarını yapıyor.

Kadrosunu baştan aşağı yeniden kuran Fenerbahçe, çalışmalarına ara vermedi. Başkan Aziz Yıldırım’ın uygulamaya koymak istediği genç oyuncu politikası için Partizan’ın yıldız adayları Zivkovic ve Saponjic ile ilk görüşmeler gerçekleştirildi.

Transfer döneminde 11 farklı isme imza attırarak adeta sıfırdan bir takım kuran Fenerbahçe yine de boş durmuyor. Önümüzdeki 2 yılın planlamasını yapan sarı-lacivertliler, Ocak 2016’da başlayacak yeni transfer dönemi için şimdiden hazırlıklarına başladı. Bir yandan dünyaca ünlü yıldızları getirmeye çalışan Fenerbahçe, diğer yandan da farklı bir politika izliyor.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım’ın sürekli olarak belirttiği gibi genç ve gelecek vaat eden oyuncular için Pereira ve Terraneo tarafından geniş bir portföy oluşturuluyor. Bu çalışmalar doğrultusunda da ilk adaylar belli oldu.

Sırbistan’da yayın yapan Vecernje Novosti gazetesine göre, Aziz Yıldırım’ın Partizan’da forma giyen iki genç futbolcu; Andrija Zivkovic ve Ivan Saponjic için görüşmeleri başlattığı iddia edildi. Partizan Kulübü Başkan Yardımcısı Milorad Vucelic’in bu bilgiyi doğruladığı kaydedildi. Sırbistan 20 Yaş Altı Takımı’nda yer alan yıldız adaylarına sarı-lacivertli kulübün ciddi anlamda ilgisi olduğu aktarıldı.

Ancak özellikle 19 yaşındaki kanat oyuncusu Zivkovic’in bonservisinin birden farklı yerde olması ilk sıkıntı olarak öne çıkarıldı. Habere göre bonservisinin yüzde 25’i Partizan’da, yüzde 25’i oyuncunun babasında ve yüzde 50’si de menajeri Pini Zahavi de bulunuyor. Daha önce Fransız St Etienne’den gelen 8 milyon euroyu reddeden Partizan’ın ‘Sırbistan Messi’si’ lakaplı futbolcusu için henüz karar aşamasında olduğu dile getirildi.

18 yaşındaki forvet Saponjic’in bonservisinin tamamı ise Partizan’a ait olduğu için işlem kolay gözüküyor.

Sırp Messi

Fenerbahçe’nin kadro yapılanması için gündeme alınan Andrija Zivkovic, Sırbistan futbolunun gelecek vaat eden oyuncular listesinde ilk sırada yer alıyor. Geçtiğimiz sezon performasıyla ilk parıltılarını veren 19 yaşındaki Zivkovic, sağ ve sol kanatta gösterdiği performansla, Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi ile özdeşleştiriliyor.

Yeni Zelanda keşifleri

Genç ve gelecek vaat eden isimleri kadrosuna katmak isteyen Fenerbahçe’de scout ekibinin çalışmaları da meyvelerini veriyor. 30 Mayıs-20 Haziran tarihleri arasında Yeni Zelanda’da yapılan U20 Dünya Kupası’nı bizzat takip eden sarı-lacivertli gözlemciler, Sırbistan’ın iki yetenekli ismi Zivkovic ve Saponjic’i de listeye dahil etmiş ve olumlu rapor vermişti.

Sırbistan’ın şampiyon olduğu U20 Dünya Kupası’nda Zivkovic de yer almıştı.

Milliyet